Analize și opinii

Vasile Anton Ieșeanu: ”Sfânta ignoranță binecuvântată!”

Moto:1) Forțele politice extremiste s-au folosit mereu, pentru a ajunge la putere, de paradigma țapului ispășitor, instigându-i pe sfinții ignoranți la ură și asmuțindu-i pe tineri, îndoctrinați cu ideologia urii, ca pe niște haite de câini sălbatici, asupra țapului ispășitor: fasciștii pe evrei;comuniștii pe chiaburii de la sate și burghezo-moșierimea; acum Johannis -PNL și Barna- USR și #rezist pe PSD – ciuma roșie…



2) „Cum e posibil să eviți să nu furi, când sistemul global fură fără încetare în numele meu și fără știrea mea?[…] Să presupunem că investesc 10.000 de dolari în acțiunile unei mari corporații petrochimice, care îmi asigură un profit de 5%. Corporația este extrem de profitabilă , deoarece nu plătește pentru externalități. Deversează deșeuri toxice într-un râu din apropiere fără să-i pese de modul cum afectează alimentarea regională cu apă, sănătatea publică sau fauna locală. Își folosește averea ca să angajeze o armată de avocați care o protejează de orice cerere de despăgubire. De asemenea plătește lobbyști care blochează orice tentativă de promulgare a unor legi mai aspre de protejare a mediului. ” ( Yuval Noah Harari – 21 de lecții pentru secolul XXI, Ed. Polirom,2018, Iași) Nu vi se pare că așa se petrec lucrurile în „România lucrului bine făcut”?

Nu pe Viorica, Diaconu sau Paleologu trebuie să-i votăm, ci pe penalul fascist sau comunist, recte acum globalist ( extremele politice sunt la fel de odioase) internaționalistul Dan Barna, sluga securist – corporatistă , personaj sinistru pentru România și români pe scenă politică actuală la fel ca și Johannis- marioneta Bruxelles – Soroș – Washington D C, care-i iubesc pe români și România ca sarea-n ochi.

Faptul că NATO a fost condus ani la rând de un general nazist , spune totul despre complicitățile americano- germane și despre cum escrocul integru Johannis a fost uns președinte al României!
Căci ce e corectitudinea politică – Political Correctness, la care au aderat fără rezerve usr-iștii? Unii vor crede că ideologia „corectitudinii politice” e democrație etică! Aș! E o ideologia extremistă, neomarxistă, ultraliberală, la fel de periculoasă ca și ideologia fascistă sau comunistă ( usr-ista Oana Bogdan a propus chiar renunțarea la proprietate și traiul de valma), la fel ca hoardele de hippies sau începuturile colectivizării ori la începuturile creștinismului – un început de comunism primitiv (amintiți-vă sau citiți în Noul Testament despre tragedia lui Anania și a Safirei, asasinați, pentru că nu au donat toate bunurile sectei și au păstrat ceva pentru ei. „Uciderea celor doi a fost reală, înfăptuită rapid și pe șest de apropiații lui Petru, în condițiile în care ideea comunității de avere era o modalitate sigură de a-i aservi în sectă în mod absolut. Nimic din iubirea, înțelegerea și iertarea propovăduită de Isus. La fel comuniștii aveau să asasineze numeroase familii, care asemenea lui Anania și Safira au pus ceva deoparte, în numele ideologiei comuniste. Ideologiile extremiste, fie de stânga , fie de dreapta sunt la fel ca orice religie – credințe mistice. ( Vasile Anton Ieșeanu – Poetul, liberalul și fiara extremistă).

Tinerii nu mai citesc istorie, nu mai citesc nimic, doar butonează pe net, la mașina de spălat creiere. Aici pe Facebook mașina de spălat creiere e omniprezentă iar ideologia emanată de noua stângă americană „noua maladie a Americii” cum bine a numit-o sugestiv și expresiv , franțuzoaica Simone Weil, la care aderă tineretul occidental și acum ș spațiul est-european, fost comunist, tineret dezamăgit de politica democrație-demagogie promovată de dumnezeii de la Bruxelles. deși părinții, bunicii și străbunicii lor au trecut prin furcile caudine ale comunismului. Dar câți tineri mai citesc istoria noastră?!…

Manifestările USR precum și tinerii fanatici agresivi și violenți #rezist ( de emanație soroșistă) din stradă, „canalia de pe uliți”, cum bine i-a caracterizat Eminescu, sunt aidoma tinerilor de la mitingurile fasciste sau comuniste. Acum mitingurile extremiste sunt inițiate și conduse de vechi securiști în complicitate cu odraslele lor mascați în OAMENI NOI usr-iști servind interesului corporatist globalist. Le pasă usr-iștilor și lui Dan Barna, lui Johannis -PNL de români și de România, cum îmi pasă mie de tremuratul lui frau Merkel în public( Vezi articolul „Acești bolnavi ce ne guvernează și dosarele lor medicale secrete – Lumea nr.9(318) /2019. La fel m-am întrebat de ce Johannis are fața buhăită. Medicii spun, că suferă, la fel ca președintele francez Pompidou de o boală a sângelui. Probabil din acest motiv nu are copii.

Nu întâmplător liderii USR au participat la majoritatea mitingurilor #rezist sub motivația fariseică a strângerii de semnături „Fără penali la guvernare” , pentru că Participarea și complicitatea cu tinerii #rezist la demonstrațiile stradale fac parte din paradigma ideologiilor extremiste și demonstrează fără tăgadă extremismul criminal al oricărei ideologii, inclusiv a ideologiei Political Correctness și a partidelor propovăduitoare. Și la care pun botul tinerii din aceeași pornire psihomentală romantic-idealistă a schimbării lumii democratice cu o iluzorie lume mai bună – „oameni noi”, cum au pus botul alte generații de tineri spălați pe creier de mașinile de spălat ale propagandei fasciste și comuniste, ideologii care, în esența lor, au făcut din așa zișii oameni noi, tineri eroi criminali căci în numele acestor ideologii absurde care la fel au idealizat o societate utopică cu „oamenii noi” mai bună decât cea democratică, ghidați, ca și acum de același slogan stalinist – cine nu e cu noi e împotriva noastră și trebuie asasinat – au asasinat sute de milioane de oameni. Dacă luăm în calcul gulagurile rusești, lagărele de exterminare naziste și revoluția culturală al lui Mao, peste 180 milioane de oameni după calcule profesorului evreu homosexual Yuval Noah Harari au căzut victime ideologiilor fasciste și comuniste .

Oare cine au pus în aplicare ideologiile criminale al e unor criminali bolnavi ca Hitler, Stalin, Mao Ai ghicit aceeași tefeliștii, adică tinerii frumoși și liberi care în numele ideologiei s-au transformat în criminali- eroi. Cum remarca Marin Preda în excepționalul roman eseu autobiografic -Viața ca o pradă „ucideți, asasinați, în numele ideologiei și al partidului – iau eu asupra mea toate păcatele voastre.”

Dar ce vă pasă vouă tinerilor de viața celorlalți când voi îi trimiteți la cimitir pe părinții voștri pensionari „senili”, care în marea voastră sfântă ignoranță credeți că vă blochează să vă decideți viitorul de aur(rahatul are culoarea aurului ) Johannis PNL, Dan Barna-USR și vă emoționați la ipocrite sloganuri, transmise de la înalta funcție prezidențială „Corupția ucide”, de cei cu adevărat corupți – marionetele-slugi ale unor puteri străine, când în realitatea noastră existențială demagogia ucide.

Autor: Vasile Anton Ieșeanu

Sursa: Vasile Anton Ieșeanu Facebook