Analize și opinii

SONDAJ ÎNGRIJORĂTOR: 62% dintre români nu ar vrea să lupte într-un război pentru a-și apăra țara

Una dintre cele mai mari companii de sondare din lume, Gallup International, a făcut un sondaj[1] la nivel european pentru a vedea câți dintre cetățenii fiecărui stat ar merge la război în eventualitatea în care ar trebui să-și apere țara. Românii nu prea se înghesuie să lupte pentru țară. Conform sondajului, doar 38% dintre cei intervievați ar pune mâna pe arme dacă România ar fi sub asediu.


Printre țările cu cei mai mulți patrioți cetățeni se numără Turcia cu 73% și Ucraina cu 62%, urmate de Suedia, Grecia și Polonia cu 55%, 54% respectiv 47%.

Ce s-a întâmplat cu noi în ultimul secol?

În 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Peste câteva luni vom sărbători nașterea României așa cum o știm noi astăzi și totuși nu se simte în aer mirosul sărbătorii. Nu vorbim aici de planuri cincinale și proiecte de țară, de monumente și serbări, ci de ceea ce simt oamenii. De 27 de ani ni se repetă că nu e bine să ne mai gândim la România ca stat ci să ne gândim la România ca parte din ceva mai mare, ca parte din Uniunea Europeană.

Practic, de 27 de ani ei ne conving că este bine și că trebuie să acceptăm să fim colonie. Să uităm cine am fost și mai ales cine vrem să fim. Servim zilnic propaganda pe care ne-o explică Liiceanu, Pleșu, Patapievici și epigonii lor, ca apoi tot ei să ne scoată la tablă și să ne explice că nu suntem suficient de europeni și că deși facem parte din Uniune e mai mult așa o concesie din partea lor, că noi nu merităm să fim aici.

Acești profeți falși uită că și ei vor fi scoși la tablă și judecați de generațiile următoare. Că sinecurile din prezent îți oferă doar titluri și recunoaștere vremelnică dar istoria te judecă și este necruțătoare. Trădătorii de neam și țară se bucură atunci când statul este condus de străini pentru că ei tot ce trebuie să facă este să plece fruntea primii iar cuceritorii îi vor folosi pentru că este mereu nevoie de idioți utili pentru a conduce un teritoriu ocupat. Ce uită ei este că stăpânii vin și pleacă, dar trădarea lor rămâne, iar conștiința națională nu se șterge în câțiva ani și nici nu are dileme, fie ele noi sau vechi.

Românii de astăzi nu sunt mai puțin patrioți ca cei de acum 100 de ani, sunt doar victime ale îndoctrinării. România pierde zilnic zeci de oameni care pleacă să lucreze afară, dar prea puțini pleacă acolo cu gândul de a rămâne. Acum, la 100 de ani de la Marea Unire, trebuie să fim mai uniți ca oricând. Trebuie să avem încredere în noi și-ai noștri, pentru că România s-a clădit ”prin noi înșine”.

[1] http://brilliantmaps.com/europe-fight-war/

Autor: Alexandru David

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Si pt ce sa-si dea viata? Pt conturile burtile si palatele Iudelor aflate la conducerea tarii? Sa fim seriosi!

  • Ce să apere?
    Trădătorii care au distrus țara,pe cei care au furat-o ?
    Pe cine să apere,pe oamenii politici corupți,impostori,aleși de 3,6 milioane de tâmpiți?
    Ce să apere,un criminal ca Iliescu,un trădător ca Isărescu,vezi România-jocuri de interese,un pușcăriaș numit Năstase,un anchetat penal ca Tăriceanu,apropo din cauza ultimilor doi indivizi poporul român bagă la greu sare iodată în el ( pâine,produse de patiserie ),așa ca imbecilii.Lista este lungă de impostori.Ce să apere,resursele/zăcămintele sunt vândute.
    “La luptă oștenii mei,luptați până la unu,la doua emigrăm cu toții.”