Analize și opinii

Petre Caluian: ”Bavaria film… sau cronica unui film mut”

Premise: uitați-vă cu atenție la această imagine, care face intr-adevăr mai mult decât toate cuvintele posibile pentru cine are ochi să vadă, nu doar să privească. Observați limbajul non-verbal al fiecărui personaj surprins in această „compoziție” fotografică, dar și mai important, la relațiile dintre ele, care se citesc ușor din gestica și atitudinea celor trei. Luați pe rând personajele și priviți expresia de pe fețele lor.



Ce avem noi aici? In primul rând, cadrul: Intâlnirea la vârf a PPE de joi, 12.12.2019, de la Bruxelles, unde „șefii” de stat și de guvern, membrii ai famigliei popularilor europeni și-au reinnoit jurămitele de credință față de Nașareta și și-au sincronizat pozițiile inaintea intrunirii Consiliului European care are loc joi și vineri tot la Bruxelles.

Apoi personajele centrale: Cele două personaje care conduc efectiv Imperiul germano-european, Angela Merkel in calitatea ei de Cancelar al Germaniei dar și conducătorul de facto al popularilor europeni. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, fost ministru al Apărării din Germania, până la numirea ei recentă, intr-un cadru extrem de restrâns din spatele ușilor inchise ale Clubului Bilderberg, pentru conducerea guvernului Europei. Klaus Werner Johannis… președintele României neales dar făcut, pus satrap de către Germania peste țara și poporul nostru. Care este numitorul comun al celor trei? Exact. Filiația germană.

Acum, priviți cu atenție la acest instantaneu fotografic și gândiți-vă la ce se intâmplă in România sub președinția (reconfirmată de către servicii pentru clienții lor externi), a acestui individ.

A sabotat continuu guvernarea legitimă a României.

A instigat la răsturnarea ordinii de drept.

A anulat Constituția prin incălcarea permanentă a Legii fundamentale și sfidarea hotărârilor Curții Constituționale

A inlăturat guvernul legitim printr-o lovitură de stat a serviciilor.

A instalat la Palatul Victoria un guvern ilegitim de mercenari, trădători și vânzători de Țară.

Girează vânzarea către „ai lui” și a mafiei care mai este parte la prăduială a sistemelor publice ale statului, precum și a ultimelor resurse strategice ale României.

Indatorează statul român, adică pe noi toți – că doar n-o plăti el din meditații, pentru a-și cumpăra protecția gangsterilor internaționali.

A girat restaurarea la putere a Securității și a ro-gestapo.

A lichidat opoziția politică și a confiscat ori inchis gura societății civile.

Atacă in al doilea mandat fundamentele constituționale ale statului român, prin rescrierea unei Constituții dictată din afara țării… ș.a.m.d.

Acum să mai privim o dată expresia de pe figurile celor din poză, incercând să descifrăm din gestica, mișcarea, atitudinea și mimica lor și ce le arată Johannis. Că doar nu le arată filmulețe tandre cu el și Getuța sau poze deocheate cu pisici… Sau mă rog, invers, că nu mai știu…

Ursula von der Leyen, se arată mulțumită de ce vede in mapa sau tableta sau ce naiba ține Johannis in mână, Merkel are afișată o expresie care pare a spune: băi, dar ce i-am făcut pe proștii ăia ai tăi, iar Johannis, deși se vede doar din semiprofil are expresia aceea insuportabil de batjocoritoare când e vorba despre români și râde cu gura până la urechi de țeapa pe care ne-a tras-o.

Parcă le și aud dialogul:

Johannis arătându-le celor două o mapă in care se pare că este ceva care le dă celor trei un motiv de maximă euforie și satisfacție:

– Ha-ha-ha-ha… priviți aici, v-am spus că-i fac? Am rezolvat-o. I-am făcut pe fraieri ca pe proștii proștilor. De acum e și oficial… (și completați voi pe linia punctată, ce..).

Merkel, privindu-l galeș-complice: He-he-he… băi, Johanne, măi… mă omori, măi, cu astea…

– Ursula von der Leyen, amuzat rezervată și ușor admirativ: Extraordinar, intr-adevăr!

– Johannis: Ha-ha-ha-ha… cineeee esteee… ge-ne-raaa-lul!

Kонец фильма…

Autor: Petre Caluian

Sursa: Petre Caluian Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Mie mi se pare ca se comporta ca un “sclavete”, iar “doamnele” il percep ca pe un sclavete si-l privesc, din politete, cu ingaduinta.