Analize și opinii

Klaus Iohannis manifestă o fidelitate de nezdruncinat pentru cei care îl servesc. Și pentru cei care îl au la mână.

Este indiscutabil: președintele României manifestă o fidelitate de nezdruncinat pentru cei care îl servesc. Și pentru cei care îl au la mână. În raport cu aceștia, utilizează alte unități de măsură. Ei nu sunt corupți. Ei nu atentează la statul de drept. Ei nu încalcă independența Justiției. Nu sunt „penali”. Și respectă, atunci când sunt oameni de afaceri, întru totul principiile liberei concurențe. Ce demonstrează acest tip de comportament? Cum îl definește acest comportament pe omul politic Klaus Iohannis? Inventarul protejaților săi e uriaș. Eu mă voi opri doar la câteva nume.



Laura Codruța Kovesi. A executat în beneficiul său oameni politici, demnitari din zona administrației publice centrale și locale, oameni din presă, oameni de afaceri. În aceeași măsură, cu aceeași vigoare, cu același elan, i-a apărat pe protejații lui Iohannis. Care au devenit protejații sistemului.

Urmează Augustin Lazăr. A făcut fix același lucru. Și, în plus, i-a acordrat azil fostei șefe DNA, atunci când, prin decizia Curții Constituționale, a fost scoasă din prima linie. Pe de altă parte, are un merit incontestabil. Pentru care merită să se bucure de protecția prezidențială. I-a închis lui Iohannis un mare număr de dosare penale. Acest triunghi al puterii judecătoreși este închis în fața văzută a icebergului de Livia Stanciu. A fost președintă a Înaltei Curți și l-a făcut scăpat pe Iohannis de dosarul penal de incompatibilitate. A fost promovată la Curtea Constituțională. Rămâne în continuare un partener devotat al DNA. Și, implicit, al SRI.

Și am ajuns la principalul serviciu secret. Nu se pune că l-a numit pe Eduard Hellvig. Acesta nu i-a făcut servicii decât în campania electorală și în limite acceptabile. Iar astăzi, cel mult, el poate să ascundă unele urme. În schimb, oamenii președintelui din servicii au fost și rămân, indiferent de statutul lui actual, George Maior și Florian Coldea. Primul a fost numit de Iohannis ambasador la Washington și a rămas acolo înțepenit de scaun. Îl ține propteaua lui de la Cotroceni. În ciuda tuturor derapajelor de care s-a făcut și se face vinovat. Nu se știe încă dacă a trădat sau nu în ultimul moment. Dacă l-a trădat sau nu pe Victor Ponta, în confruntarea prezidențială cu Iohannis. Dacă a înțeles că Ponta tot nu l-ar fi numit premier, în ciuda angajamentelor luate, l-a trădat cu siguranță. Cert este că l-a ajutat pe Iohannis. Așa cum pot să facă oamenii de vârf ai serviciilor, băgați până în gât în politică. Și lângă el Florian Coldea. Pe care a fost silit să-l scoată în rezervă după ce Coldea a fost prins cu fofârlica. Adică cu șpaga. Dar, în continuare, din umbră, Iohannis îl susține. Cu brațul drept. Cu cel stâng, pentru a închide și acest triunghi, îl protejează pe generalul Dumbravă. Cel care a pus în operă „câmpul tactic” al SRI-ului din Justiție.

Klaus Iohannis ține în brațe mai mulți primari. Și pentru că îi ține în brațe, aceștia nu sunt „penali”. Ultimul exemplu, cât se poate de concludent, e primarul din Sinaia. Mult lăudat de președinte, în prezența tineretului liberal. Iar președintele s-a făcut că nu știe că acesta are un dosar penal cât casa. Dar e „penalul” său.

Vin la rând șefii unor mari corporații. Cum ar fi Schweighofer, OMW Petrom, Raiffeisen Bank, etc. Aceștia l-au sponzorizat și îl sponsorizează mascat. Electoral și neelectoral. Au și ei imunitate. Serviciile secrete nu îi caută iar dacă îi caută, dosesc ceea ce găsesc. În schimb, îi caută pe competitorii lor.

Președintele nostru se manifestă ca un individ onorabil și în politica la vârf. Traian Băsescu este un exemplu. Cât se poate de concludent. I-a predat ștafeta și îl susține în toate momentele cheie. Iar Iohannis nu uită. La rândul său, Băsescu e susținut de la Cotroceni. Discret. Dar viguros. Dar are și parteneri externi. Față de care e tot un onorabil. Cum ar fi Angela Merkel. Pentru Angela Merkel, Klaus Iohannis se face luntre și punte. Și se va face și în viitor.

Această listă nu se poate închide aici. Rămâne deschisă și va fi completată în viitor. Pentru că un politician cu cât este mai fragil în raport cu cetățenii care l-au votat și pe care i-a trădat, cu țara pe care aparent o reprezintă și de fapt o duce la fund, cu atât este mai dependent de asemenea parteneriate.

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Sursa: Sorin Roșca Stănescu Blog

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In 2009 prin SECI, MONSAT, s-a procedat la instaurarea unei PARADIGME pe fondul contextului geostrategic hibrid planetar, mentinut in 2014, intretinut in maniera si cu rezultatele vizibile cu ochiul liber la ora actuala.

    Asteptam musafiri la Summit-ul de la Sibiu, vizita Papei.

    Pentru intentii bune: Bine ati venit pe Pamant StraBun!
    Pentru intentii neconforme raportat la norma universala: Ce cautati pe Pamant StraBun?

    Mentionam faptul ca pe Pamant StraBun lucrurile se intampla in conformitate cu legile StraBunilor, eterne, precise, implacabile, de natura a echilibra, armoniza Viata pe Terra in context Universal. Procedura prealabila vizeaza regandirea aliantelor, sistemelor, strategiilor, in rezonanta cu energiile noii ere, a pacii, prosperitatii, iubirii universale, conceptul de Cer Nou-Pamant Nou-Om Nou-Cetate Noua-Legea Implinita, Viata in Adevar, pe Cale.
    Invatam sa manifestam fidelitate fata de conceptul aferent Noii Cetati, Noua Paradigma, cum doreste, simte, intelege, percepe fiecare suflet. Gradina cu suflet vs. Gradina fara suflet, constienti de fenomenul meteo extrem in baza caruia o gradina poate ramane fara rod in timp de 3 minute ( Gradistea, Giurgiu, 6 mai 2019).

  • Toti banditii care au condus si conduc Romania merita sa aiba soarte lui Musolini!