Analize și opinii

Dan Diaconu: “Escaladarea violenţei şi noul plan”

Oricare dintre observatorii neutri ai aşa-zisului miting al diasporei ar putea observa câteva lucruri ciudate. În primul şi-n primul rând modul în care erau aşezaţi oamenii în piaţă. Încă de la primele ore ale mitingului, oamenii nu se aşezau într-un singur loc, aşa cum ar fi fost normal, ci rarefiat, astfel încât să ocupe o suprafaţă cât mai mare din piaţă şi să „dea bine” în pozele făcute de la distanţă. Se vede de la o poştă că cei ajunşi primii în piaţă au pus „seminţele” aranjării celor care urmau să vină într-un mod cât se poate de profesionist.



Un alt element ciudat a fost modul în care s-a ocupat zona carosabilă, printr-o păcălire a jandarmilor. O coloană formată ad-hoc s-a prefăcut că se îndreaptă spre o stradă adiacentă, iar când jandarmii s-au repliat pentru blocarea capătului coloanei s-a intrat masiv pe zona carosabilă profitându-se de numărul mic al jandarmilor rămaşi. A fost o manevră executată profesionist, cu un scop cât se poate de precis. Imaginile sunt demonstraţia unei acţiuni coordonate profesionist.

Am mai avea şi elementele de regie atent difuzate de către media de propagandă. Unul dintre ele, prost executat, dar clar gândit cu mai mult timp în urmă, este cel al femeii din scaunul cu rotile care se aruncă din scaun fix în momentul în care un jandarm se apleacă. Revedeţi, vă rog acea secvenţă deoarece e gândită ca la carte.

La fel, sare în ochi modul profesionist în care s-au desfăşurat atacurile asupra jandarmilor, din spatele manifestanţilor aşa-zis paşnici, care, totuşi, nu se dădeau de-o parte în momentul în care constatau că sunt în mijlocul violenţelor.

Se vede din avion că sunt acţiuni bine executate, conform unui plan atent constituit de escaladare a violenţelor. Fix în momentul de maximă violenţă, Plăvanul a dat un comunicat în care condamna Jandarmeria. E o ironie neagră să constaţi cum ticălosul comunicat apare fix în momentul în care se constata că femeia jandarm bătută cu bestialitate de către aşa-zişii manifestanţi se zbătea între viaţă şi moarte cu o fractură cervicală.

La fel ca şi în cazul Colectiv, Plăvanul a instrumentat întreaga succesiune a evenimentelor de la Sibiu, probabil pentru a nu putea fi legat direct de evenimente. Succesiunea de comunicate de condamnare a Jandarmeriei pare, de asemenea, extrem de bine coordonată: semnal de de Iohannis, după care au urmat limbriceii Orban şi Cioloş pentru ca apoi întreaga răsuflare feisbucistică să se unească întru condamnarea jandarmilor.

Ceea ce vreau să vă spun este că asistăm în direct la o tentativă de lovitură de stat executată după un plan clasic. Aseară s-au furat câteva arme de-ale jandarmilor, în timp ce Iohannis a condamnat aşa-zisa lor violenţă. Protestele nu vor înceta, ele vor creşte în violenţă în cursul zilei de azi. Probabil vom avea şi prima victimă omorâtă cu una dintre armele furate aseară. Doar trebuie să existe o „dovadă” a violenţei jandarmilor şi ce dovadă e mai bună decât unul sau mai mulţi morţi în mulţime? Pentru ca apoi să se dovedească faptul că au fost omorâţi cu arme folosite de către jandarmi.

Urmarea e cât se poate de limpede: gloata fidelă de procurori condusă de Loazărică va deschide dosare de cercetare a jandarmilor pentru a le fragiliza poziţia, în timp ce violenţele din stradă vor creşte exponenţial. E o schemă clasică a cărei urmare se doreşte a fi preluarea în forţă a puterii politice. Nu întâmplător asta se întâmplă acum, în mijlocul vacanţei parlamentare şi nu întâmplător Iohannis nu şi-a luat concediu. Reţineţi aceste elemente!

Vă voi mai spune doar că întrega ticăloşie este pusă la cale cu sprijinul direct al Ambasadei SUA. Hans Klemm are o vastă experienţă în acest gen de acţiuni. Doar a fost ambasador în Timorul de Est , scena unor violenţe extreme în timpul mandatului lui său. De asemenea, acelaşi ticălos a activat începând cu 2010 la Kabul unde, chipurile, s-a ocupat de reformarea sistemului de justiţie afgan în vederea limitării traficului de droguri. Sub atenta sa îndrumare şi cu reformele propuse de el, Afganistanul a ajuns la producţii record de droguri. Întâmplător sau nu, creşterea producţiei de droguri a Afganistanului coincide cu creşterea consumului de opioide din SUA. Nu-i aşa că „dezvoltarea” anticorupţiei afgane şi creşterea producţiei de droguri sunt elemente strict întâmplătoare?

Revenind la noi vă voi spune că scenariul e de mult desenat. Amploarea cu care cad cozile de topor plantate de SUA nu putea rămâne întâmplătoare. Urmează elemente de o gravitate extremă. Din păcate, populaţia civilă nu e pregătită pentru valul de violenţă care va urma şi va fi foarte uşor de convins să stea liniştită. La 100 de ani de la Unire urmează scenariul crunt al dezintegrării. Din păcate asta e realitatea şi noi suntem mult prea slabi pentru a o contracara.

P.S. Nu vă faceţi iluzii, schemele au fost de mult exersate. Ştiaţi că a mai existat o revoluţie în care „diaspora” a preluat puterea şi asta tot cu sprijinul SUA? S-a întâmplat în 1996, atunci când în Afganistan puterea a fost luată de către talibani, o generaţie crescută şi antrenată în taberele de refugiaţi. Bănuiesc că ştiţi care-a fost urmarea. Iar Klemm o ştie şi mai bine!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu