Analize și opinii

Alexandru Petria: Crimele comunismului au devenit „pedagogia lui Dumnezeu”

„Cu tot respectul, trebuie să subliniem că, printr-o pedagogie a lui Dumnezeu, ceea ce a început politic s-a sfârşit tot aşa. Şi anume, cu dorinţa lui Stalin de a-i pedepsi pe greco-catolicii din Ucraina care au pactizat cu ocupantul german şi chiar au mers până acolo încât să propună la Roma ridicarea episcopiei greco-catolice de Kiev la rangul de patriarhat greco-catolic, aceasta fiind o ofensă la adresa ortodocşilor“- a afirmat teologul Radu Preda, preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, la un colocviu la Constanța.



De aici am înțeles că a fost o „pedagogie a lui Dumnezeu” desființarea bisericii greco-catolice de către comuniști.

Am mai înțeles că Stalin a fost omul lui Dumnezeu, făcându-i voia.

Am mai înțeles și că orice crimă sau nelegiuire se justifică ca pedagogie a lui Dumnezeu. Că e necesar să le acceptăm.

Cât de orbit de ură față de frații tăi greco-catolici sau iresponsabil trebuie să fii, ca să susții o asemenea aberație revoltătoare?

N-am înțeles ce caută Radu Preda în fruntea unui institut care se ocupă de cercetarea crimelor comunismului, dacă spune că asasinii și torționarii au fost oamenii divinității. E o contradicție logică.

Autor: Alexandru Petria

Sursa: Alexandru Petria

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Inca ne invartim in jurul legii talionului: ochi pt. ochi si dinte pt. dinte, lege primitiva. Asteptam sa se zideasca zidurile Noului Ierusalim, psalmul 50. In perioada de “asteptare” umanitatea se indeletniceste cu razboiul cel de toate zilele, tehnica incompatibila cu “Imparatia Cerurilor” Pace.

  • contradictia dupa mintea omeneasca este in acest caz antinomie si e specifica Ortodoxiei.
    Papistasii – fie ca-i numiti catolici – de parca ortodocsii nu ar avea “cap”, conducator !?!, fie ca ii numiti greco-catolici s-au rupt de la Biserica, doar Una, Sfanta si Soborniceasca a lui Hristos.
    Ei au zeu-om, seful statului Vatican si il urmeaza.
    Nu am citit textul dar siur nu este vorba de “pedeapsa divina” ci de suferinta ingaduita.
    Caderea in pacate a unui neam nu se repara nici cu slujbe, rugaciuni, icoane …
    Si katarii au fost lasati prada raului fiindca raul l-au ales in loc de respectareea poruncilor Dumnezeiesti.
    … nu mai zic de Sodoma si Gomora …
    Se stie insa ca la vremuri de restriste, cei alesi trec din viata lumeasca in cea vesnica fara sa sufere chiar daca sufera pana la aceasta “trecere”.
    SI “fratii nostri” au ramas cu papistasii pentru avantaje economice, lumesti dupa ce parintii si mosii lor au fost omorati tragandu-se cu tunul in biserici, dandu-li-se foc de vii, executati cu sabia, satarul, spunzuratoare, kanturi, si [pre] multe altele.
    De ce nu se intorc la Dreapta credinta?
    Fiihdca atitudinea actuala, asemnanatoare cu cea din articol denota un iubiris, si o fratie ecumenista, adica spirit eretic.
    ,,,,
    Deh – dac-au zis masonii “libertate religioasa”, “egalitate” si fraternizare, cu toate ca sint diferente fundamentale intre oameni, incompatibile de multe ori….. n-avem ce face, nu-i asa?
    Sa ne spurcam cu voiosia ratacitului care fuge de deznadejdea necredintei sale…

  • Pentru latinizatul confuz cu interventia dintre fese-buci:
    Separarea administrativa si juridica a organului numit STAT de Biserica – doar UNA, Soborniceasca, Sfanta si Apostoleasca ca adunarile religioase si asocierile spirituale nu sint “biserici” in intelesul teologic…. aceasta trambitata separare este inutila fiindca niciodata Biserica pe aceste meleaguri nu a avut rol de conducator administrativ al Tarii.
    Forma de conducere teocratica nu a fost folosit in Tarile Romane urmase ale kuni-ilor geto-dace.
    Se rage cu acest slogan ca sa sugereze alegatorilor sa nu voteze oameni credinciosi ci din “ailalti” – eretici, sectanti, masoni, atei, mozaici, pagani asiatici – de la demonul Mahomed la Krishna, Vishnu, … Gaia de la “echipa” Mew Age.. spiritieme de tot felul dar NU CUMVA SA VOTATI CRESTINI, doar ortodocsi ca cei ce-si apun si ei sint adunati cu cultura crestina si credinta draceasca.
    Nu esti nici Stat – ca ai delegat “puterea”, voit sau nu, constient sau nu… si oricum nu esti “organ administrativ”.
    Nu esti nici Biserica – poti fi “membru”, “discipol”, “camarad” “urmaritor” (de Papa, de guru…)…. sau “madular” la noi la ortodocsi, adica o parte din poporul crestinesc care e doar al Lui Hristos.
    Dovedesti nepricepere, exprimi confuzii de mult propagate in poporul nestiutor.

  • “Slava intru Cei de Sus Lui Dumnezeu
    Pe Pamant Pace
    Si intre Oameni
    BunaVoire”
    Cantecul Ingerilor

    Slava, materialul de constructie folosit la construirea Zidurilor Noului Ierusalim, Cetatea “in asteptare” pana la momentul celest, divin, al Coborarii din Cer, scrie-n Carte.
    Slava, dimensunea Smereniei.
    Smerenia, har, talant, inefabila vibratie.

  • Politica, Religia, Biserica, Scoala, Stiinta, institutii terestre, deturnate temporo-spatial de la norma universal valabila, alias Calea, Adevarul, Viata, atata vreme cat primeaza starea conflictuala extrema planetara. Abia in momentul in care politica, religia, biserica, scoala, stiinta, se armonizeaza in spiritualitate, cunoasterea adevarata, toate contradictiile lumii se impaca si toate conflictele planetare se dezleaga.