C O N T R A P R O P A G A N D Ă

Archive for Adevaruri ?!

Limita Dorneanu în huliganism

Golăniile lui Traian Băsescu au surprins limbajul public din România. Unii chiar s-au distrat, mai ales cei care semănau binișor cu dînsul. Alții au zîmbit, trecîndu-le cu vederea. Are umor, este un mare șmecher, cu limbaj de port, n-are rost să-ți pui mintea cu el. Accentele suburbane ale lui Traian Băsescu au coborît nespus de mult limbajul. Glumele lui uneori deocheate au devenit expresii colocviale.Argoul a invadat astfel discursul politic și dezbaterile televizate. Dacă președintele României vorbește așa și se poartă în acest stil, de ce să nu fie la fel și cetățeanul liber, și studentul vesel, și suporterul politic flecar? Nici Traian Băsescu, în excesele sale de hăhăială, n-a înțeles unde duce lejeritatea limbajului și a comportamentului. Nici chiar atunci cînd, într-o baie de mulțime pe plaja de la malul mării, s-a trezit cu un papuc de plastic zburînd prin aer, nu departe de chelia lui strălucitoare.

Stilul lui Traian Băsescu a însemnat prima rupere de zăgaz în normele prestației publice. „Muie PSD“ n-a fost decît consecința: tot de la el vine, cînd a strigat vulgaritatea devenită slogan și mai apoi program politic al opoziției, al Binomului și chiar al președintelui Klaus Iohannis.

USR-ul n-a brevetat nimic. A adus mahalaua în Parlament. A făcut din tupeul scandalului dintre mahalagioaice și bețivi un soi de stil, de comportament identitar. Concomitent cu aceste ieșiri ale USR-ului, au început să apară și agresiunea vulgară, amenințarea fizică, îmbrînceala și scoaterea din papuci. Ce a făcut Traian Băsescu pe cont propriu a devenit marcă de partid și mod grosier de prestație publică. #Rezist nu este decît divizia ONG-istă a USR-ului. Nu mai este mult pînă cînd va deveni stil de oameni tineri și comportament al unui segment de populație. Scăpate de sub control, televiziunile flămînde de spectacol și încercînd fidelitatea agresiunilor pe post de probă a corectitudinii ne-au dus la o generalizare a sloganului vulgar, ridicat de Gabriel Liiceanu la rang de filosofie (omul și-o poate trece și în operă). Scrie „Muie PSD“ pe ziduri, pe case, pe garduri, pe avioane, pe domiciliile unor politicieni.

Ce-a făcut banda lui Mălin Bot a fost repede preluat și dus mai departe. Cine plătește acest segment de groapă revărsată peste dezbaterile publice? Sigur, în spatele operațiunii se află oameni cu interese politice. Nenorocirea vine de la faptul că lucrurile nu se opresc nici măcar la victoria acestora. Agresiunea la adresa președintelui CCR, urmată la o zi sau două de incidentul fiului lui Liviu Dragnea, deschide larg și alte porți spre revărsări de violență. Dacă acest dubios procuror general, devenit părtaș la lupta politică, nu lasă oamenii Parchetului să intervină și să deschidă dosare acestor răbufniri, mîine-poimîine violențele vor trece limita și comportamentul agresiv poate duce la nașterea unui sau unor partide extremiste. De la huiduieli la lovituri și, mai departe, pînă la bătăi și crime, drumul se va parcurge în mare viteză.

Incidentul petrecut la domiciliul lui Valer Dorneanu a devenit o graniță peste care nu se poate trece. Dacă Augustin Lazăr și ai săi procurori se fac că nu văd și rîd în barbă, republica română scapă pe panta unor violențe greu de oprit.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul

Dan Diaconu: ”Eu nu mai aştept nimic de la UE”

Un om e condamnat pe nedrept de o legislaţie naţională strâmbă care permite unei mafii ilegale acapararea justiţiei. Singura opţiune pe care o are acel om e Curtea de la Strasbourg, dar până să-i fie acceptată solicitarea durează vreo zece ani. Presupunând că mafia din ţară l-a condamnat la zece ani de închisoare, prezumtiva sa achitare, adică repararea nedreptăţii, se va face prea târziu. Omul respectiv şi-a pierdut iremediabil respectivii ani. Asta dacă nu cumva a fost lichidat între timp de opresivul sistem penitenciar, mână-n mână cu mafia din justiţie, astfel încât orice reparaţie să fie inutilă.E un scenariu pe care-l văd repetat obsesiv. Un exemplu banal: cu toate că de ani buni e în vigoare o lege care obligă alocarea aleatorie a judecătorilor dintr-un dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie refuză cu obstinaţie s-o pună în aplicare. Motivul e simplu: în acest fel s-ar distruge „culoarele morţii” prin care infamul „sistem” îşi impune punctul de vedere în dosarele cu cântec. Ai picat pe „culoar”, ai pus-o de-o condamnare, uneori chiar la moarte. Iar exemple au fost la greu: judecătorul Stan Mustaţă, Dan Adamescu, s.a.m.d.

Teoretic ai calea de atac la nivel supra-naţional, practic n-ai nimic. Vrea să te lovească sistemul, ţi-o trage fără jenă. Cui să-i fie frică de o condamnare care va veni peste 10-15 ani? La momentul ăla, torţionarul de-acum e un bătrânel pedant care-şi bea tacticos cafeaua la Monte Carlo, iar în locul lui e un aprig tinerel care-i frige pe alţii. Şi are grijă „să se acopere” astfel încât în urma lui să nu mai vină „amenzi”. Dar de abuzuri nu se lasă, că doar de-asta e plătit.

Ce face în situaţia asta „coana Ioropa”? Păi nu face nimic. La nivel superficial se joacă un ţonţoroi. Cică Partidul Popular European, cel care conduce Europa, are interes în zona politică, astfel încât frige tot ce-i socialist şi ocroteşte tot ce-i popular. Altfel spus, închide ochii la Orban – care le face jocul la nivel de Parlament European cu condiţia să nu fie încălcate interesele Ungariei – dar ne frige pe noi, pe maltezi s.a.m.d. Asta e la suprafaţă. În fapt, treaba e mai complicată. E vorba de Mafie. În toată afacerea nu-i vorba de justiţie, ci e vorba de conectarea unor lipitori transnaţionale la resursele de-aici. Odată ce-ai acceptat sugativele, trebuie să le accepţi şi sistemele de protecţie, astfel încât trebuie distrus tot ceea ce înseamnă anticorp naţional. Iar justiţia era un asemenea anticorp. Care-a fost distrus, la pachet cu serviciile, cu armata etc.

Care-i deci treaba Ioropei? Simplă ca bună ziua: protejare mafioţilor săi în detrimentul oamenilor de-aici. Ai mişcat în front, te-a fript. Dai semene de verticalitate ca politcian? „Sistemul” te mânjeşte cu rahat prin intermediul propagandei şi-apoi te perpeleşte în aşa-zisa justiţie până când o sfârşeşti în celulă. Şi nici n-ai habar ce şi de ce ţi s-a întâmplat ceea ce trăieşti.

Cei care fac apel la Europa sau SUA nu-s decât nişte prostovani. Asemenea ălora care-au trimis tezaurul la ruşi(unii au făcut acelaşi lucru acum, dând aurul nostru englezilor). Ce apel să faci la tâlharul care te jefuieşte? Să nu ţi-o mai tragă? Sau să ţi-o tragă mai duios? Trebuie să fii extrem de naiv să-ţi imaginezi că vorbeşte cineva cu sclavii. Maşinăria de furat îşi turează motoarele nederanjată de nimeni, protejată fiind de „sistemul” pe care şi l-a format. Sistem care e protejat la nivel înalt, atât de către statele jefuitoare – interesate ca puii hidrei pe care ni i-au trimis să rămână îndestulaţi aici – dar şi de către birocraţia UE, extrem de lentă în chestiuni care ţin de activitatea pentru care e plătită şi ultraeficientă atunci când ordinele se dau pe „firul scurt”. Iar ordinele pentru pedepsirea celor care se leagă de ilegalul sistem de putere de la noi se dau întotdeauna pe firul scurt.

Acesta-i tabloul, iar întrebarea pe care mi-o pun e „ce putem noi aştepta de la UE?”. Dorim ca cei care practică japca la nivel naţional să n-o mai facă acum, după ce au o legislaţie care-i protejează şi, mai mult, chiar le impune să practice o japcă radicală? E imposibil! Nu ceri clemenţă de la tâlhar, ci-i răspunzi, îl ataci, îl contrezi cu propriile-i arme.

E inadmisibil ca României să-i fie refuzată construcţia unei autostrăzi care trece munţii doar pentru că nu-i convine unui limbric de ţară ca Olanda. La fel cum, tot aberant e ca României să i se refuze aderarea la Spaţiul Schengen din acelaşi motiv. Cu toate că îndeplinim absolut toate criteriile posibile, cu toate că le-am dat şpăgi serioase sub forma unor contracte grase celor care ne-au „compatibilizat” frontierele cu cele ale UE, România e ţinută în afara spaţiului de liberă circulaţie, iar infrastructura îi e condamnată să rămână la nivelul epocii de piatră. De ce? Pentru că o ţărişoară insignifiantă – dar bine conectată la centrii puterii continentale – îşi va pierde astfel o vacă de muls. Sau, mai bine spus, va trebui să suporte o mică slăbire a vacii sale.

E doar un exemplu dintr-o multitudine de alte fenomene care ne condamnă la subdezvoltare. Practic de-aici doar se ia, iar când se dă, se dă doar pentru a-i calma pe proşti, pentru a-i ţine sub control. Totul, desigur, supravegheat îndeaproape de un sistem opresiv şi ilegal, sprijinit făţiş de aşa-numiţii „parteneri”.

Nu-i de mirare că atunci când se încearcă normalizarea mafiei juridice, cealaltă mafie supranaţională îi sare în ajutor. Şi, pentru că nu există absolut niciun argument raţional pentru acordarea acestui ajutor – dar pierderea redutei ar însemna închiderea unor fălci ale nesătulelor hidre plantate aici – se recurge la propagandă şi bani. O propagandă bolnavă, care isterizează bieţi bolnavi mintali, care conduce la atacuri în plină stradă asupra unor politicieni „vinovaţi” că nu sunt de partea tâlharilor ţării. Zilele trecute s-a dat atacul asupra preşedintelui Curţii Constituţionale. O chestiune gravă, care oriunde în lume s-ar fi lăsat cu sancţiuni drastice. Aici cine să se ocupe? Placangiul Loazărică nu vede altceva decât slujirea stăpânilor săi securişti. Care-i spun să ignore. Şi el ignoră. Ce ţară e asta în care suntem aproape de instituirea asasinatului ca mijloc de presiune politică?

Alte naţiuni precum ungurii sau polonezii s-au trezit şi au înlocuit politica slujului cu un sistem pragmatic de colaborare cu UE care pune în prim-plan interesul naţional. La noi nu se poate. Suntem parazitaţi la vârf de o moluscă lobotomizată bună doar să preia şi să execute comenzile care i se cer. Moluscă ajutată la toate nivelele de mici viermi plantaţi acolo fix pentru a executa ordine ilegale. Astfel încât, sub supravegherea măreţei Uniuni Europene România să nu aibă decât două alternative: ori sclavia fără drept de apel, ori haosul instituţionalizat al cărui vârf ticălos îl vedem acum.

Iar dacă mai aveţi vreo îndoială în ceea ce priveşte putredul sistem european, poate că vă veţi trezi atunci când veţi afla că preşedintele Germaniei, întrebat de contestarea de către popor a elitelor a dat un răspuns de-a dreptul halucinant: „nu elitele sunt problema noastră, ci poporul”. E clar că treaba e mult prea periculoasă şi n-are sens să te îmbeţi cu fructele politice aflate în putrefacţie ale actualului sistem european. Nu de alta, dar nu poţi păţi decât ceea ce păţesc animalele care consumă fructe de marula aflate în fermentaţie: se îmbată şi devin victimele sigure ale prădătorilor.

Aşadar, nu-mi rămâne decât să vă întreb ce mai aşteptaţi de la UE? Cât de naivi sunteţi să aşteptaţi ceva pozitiv din partea acelui cuib de vipere? Eu unul nu mai aştept nimic.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Iată „Guvernul Meu”, aşa cum se prefigurează din preferinţele lui Iohannis

Două evenimente incredibile petrecute în ultimele zile, coroborate cu cele ce s-au derulat în ultimii doi ani, mă determină să iau în serios un scenariu care, dacă n-ar fi tragic, ar fi de rîsul lumii. Cu atît mai mult, cu cît felul în care Klaus Iohannis conduce România face chiar posibil acest scenariu, pentru care, dacă n-ar rezulta din realitatea cotidiană, oricine ar fi îndreptăţit să mă trimită să mă caut de sănătate!Cele două evenimente care m-au pus pe gînduri sînt următoarele:

1. Punerea sub acuzare a şefilor Jandarmeriei române după evenimentele din 10 august 2018

2. Atacul şefilor din #Rezist asupra lui Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României.

PRIMUL EVENIMENT a fost generat chiar de Preşedintele României, Klaus Iohannis. În loc să fi fost şocat de faptul că o jandarmeriţă, adică unul dintre cei împuterniciţi legal să asigure ordinea publică, a fost supusă la violenţe incredibile din partea protestatarilor între orele 23:00-23.08, Iohannis a găsit de cuviinţă la ora 23.30, deci după numai 22 de minute, să iasă cu o postare pe Facebook în care să acuze Jandarmeria de acte de violenţă faţă de protestatari. Şi nu s-a limitat doar la atît, ci a transmis a doua zi un Comunicat oficial al Preşedinţiei, în care a spus: „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a solicitat astăzi, 11 august a.c., Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, demararea de urgență a cercetărilor în vederea stabilirii situației de fapt și elucidării modului concret în care s-a produs intervenția Jandarmeriei”!

După cum am văzut, Augustin Lazăr s-a conformat ordinului primit de la Cotroceni şi a dispus, la rîndul său, ca procurorii să-i pună sub acuzare pe şefii Jandarmeriei, lucru deja întîmplat.

Pe cale de consecinţă, tragem concluzia că toate ameninţările de dinainte de „mitingul diasporei”, inclusiv recurgerea la forţă împotriva jandarmilor şi forţarea intrării în clădirea Guvernului erau dorite de Klaus Iohannis, din moment ce violenţa asupra jandarmilor nu a intrat în preocupările sale publice nici înainte, nici după mitingul din 10 august!

AL DOILEA EVENIMENT s-a petrecut chiar duminica aceasta, cînd un grup #Rezist l-a urmărit pe Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României, instituţie fundamentală a statului, agresîndu-l şi jignindu-l pînă la intrarea în blocul în care locuieşte! Grupul era condus de Cristian Dide şi Marin Ceauşescu, doi dintre protestatarii de profesie care au fost prezenţi între agitatori şi la mitingul din 10 august!

Faptul că aceleaşi personaje au apărut în numeroase alte împrejurări violente, cum a fost agresarea deputatului Nicolae Bacalbaşa, şi n-au fost traşi la răspundere, ne conduce spre ideea că aceştia sînt protejaţi de anumite instituţii, din moment ce nu le este teamă de încălcarea legii şi de consecinţele faptelor lor:

În aceste condiţii, mi se pare firesc să-mi pun întrebarea: CE ÎŞI DOREŞTE PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS?, din moment ce tolerează şi încurajează astfel de manifestări violente, pe care le consideră simple proteste ale „românilor mei”, aşa cum a declarat chiar de la Consiliul Europei: „Sunt foarte îngrijorat. Trebuie să admit chiar dacă îmi e foarte greu că situația e foarte complicată. Românii mei sunt în stradă. Am încredere în ei. Sunt sute de mii de români în stradă în care am încredere”!

Analizîndu-i atent pe „românii lui Iohannis”, am încercat să aflăm cam ce portofolii ar putea ocupa aceştia într-un „Guvern al Meu”, atît de dorit de Iohannis încă de la începutul mandatului său şi iată la ce tablou am ajuns:

Şi, cum o asemenea frumuseţe de Guvern nu poate să lucreze fără o echipă de consilieri profesionişti, ne-am gîndit că în subordinea lor trebuie musai să se afle şi o echipă de consilieri dintre cei care i-au sprijinit pe noii „miniştri” în acţiunile lor „paşnice” de pînă acum, precum şi în susţinerea inteligentului slogan „Muie PSD”:

 

Ne amintim că, în perioada care a precedat „mitingul diasporei” din 10 august, s-a vorbit insistent de o „Revoluţie” pe care chiar cei incluşi de noi în „Guvernul Meu” o proclamaseră pe diferite site-uri.

Cum preşedintele Iohannis n-a reacţionat în nici un fel, nici măcar cu un mesaj de păstrare a ordinii publice, deducem, în mod firesc, că această „Revoluţie” era pe placul său. Şi a acţionat în consecinţă, cerîndu-i lui Augustin Lazăr, procurorul general al României, să-i pedepsească pe jandarmi, adică pe cei care au oprit revoluţia „Guvernului Meu”!

Dar, aşa cum se prefigurează lucrurile, se pare că acţiunea pentru instaurarea „Guvernului Meu” va continua, aşa încît ne-am gîndit că ar fi bine să ştim de pe acum ce ne aşteaptă şi am întocmit această posibilă listă de personalităţi care să conducă România în perioada următoare. E bine, domnule preşedinte Klaus Iohannis?

Autor: Ion Spanu

Sursa: Cotidianul

Iulian Capsali: ”România noastră”

La acest Referendum va ieși România profundă, cea pe care o detestă Tismăneanu, Liiceanu eiusdem farinae – România în ițari, fără dinți. În spatele falselor tensiuni ale activiștilor de pe Facebook sau din presa aservită globalismului, există liniștea freatică a unei energii transistorice, cea care l-a adus pe Trump la cârma Americii și a hotărât Brexitul, în ciuda oricăror pronosticuri.

Zbaterilor ridicole ale progresiștilor li se va opune barajul de bun simț al acelora care cred că o căsătorie nu poate exista în altă componență decât cea normală, între bărbat și femeie.

Ingineriilor sociale, care vor să aneantizeze persoana umană prin despiritualizare (distrugerea credinței, a memoriei istorice și a ethosului), prin animalizare (transformarea lui într-un pachet de instincte primare), li se va opune omul simplu, “soldatul necunoscut”, cel care a strigat, făcându-și cruce, acum 100 de ani,

“Pe aici nu se trece!”

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali

Sursa foto: Foaie Națională

Dan Diaconu: ”Profesorul şi sălbaticii”

Ca să înţelegeţi adevărata menire a referendumului trebuie să priviţi spre zonele în care fac ravagii teoriile şubrede ştiinţific, dar impuse cu forţa pe canale oculte. De exemplu, în minunata Suedie, un profesor universitar, Germund Hesslow pe numele său, este investigat pentru o infracţiune de-a dreptul groaznică: într-o conferinţă a afirmat că ”există diferențe determinate biologic între bărbați și femei, motiv pentru care genurile nu pot fi considerate niște «construcții sociale»”.Germund Hesslow are două doctorate, unul în neurofiziologie, iar celălalt în filosofie. Se pare că pregătirea sa nu l-a ajutat prea mult, iar acum, în urma declanşării investigaţiei de către mult prea scrufuloasa universitate la care preda, riscă să-şi piardă slujba. E o caracteristică a acestor societăţi aşa-zis democratice, în fapt nişte tiranii în care se manifestă strict tembelismul ideologic. Ai spus că genurile nu sunt „construcţii sociale”, adică ai contrazis ideologia statului suprem, marş afară din Universitate deoarece nu eşti capabil să speli suficient de eficient creierele bieţilor studenţi!

Pe la noi, cei care se manifestă vehement împotriva referendumului, bag mâna-n foc că n-ar ezita să-l înfiereze pe bietul profesor suedez care încearcă să opună logica şi cercetarea ştiinţifică acuzelor de „antifeminism” şi „transfobie”. Ce să spun, mai bine s-ar fi apucat să jefuiască la drumul mare sau să violeze minori. Ar fi scăpat mai ieftin şi, cu siguranţă, ar fi putut spera la clemenţa sistemului. Aşa însă, pedeapsa cred că va fi exemplară.

Acesta este statul suprem, în care marxismul cultural şi progresismul au ajuns să acţioneze la modul debilizant. Orice manifestare a normalităţii devine pasibilă de excludere a ta din rândul societăţii care, pe zi ce trece, se transformă într-o ficţiune iraţională. De-aceea trebuie mers şi votat DA. E o şansă pe care ne-o dăm, o frână pusă alunecării noastre în mocirla unei societăţi perfecte în exterior, dar extrem de murdare în esenţa sa.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu: ”Dulăii SRI în ograda PSD!?”

Nu spun ca domnul Dragnea nu a facut greseli, ca in anumite momente a condus autoritar partidul, ca a propulsat non-valori in unele functii cheie, iar pe multi dintre oamenii valorosi i-a marginalizat, sau i-a tinut la distanta – a se vedea cazurile: Serban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Codrin Stefanescu, Adrian Tutuianu, Corina Cretu si multi altii, lucruri care i se puteau imputa demult, dar nu s-a gasit nimeni sa o faca. De ce o fac acum?Daca analizam evenimentele in cronologia, desfasurarea si profunzimea lor, avem si raspunsul. Care este acesta? SRI si-a dat drumul la dulai, la lupi, in ograda PSD, sa sfasie nu atat pe Dragnea, ci partidul, si ca sa aiba eficienta maxima incep cu liderul formatiunii. La inceput au asmutit pe acesta lupoaica aflata in calduri electorale, generate de plasarea in sondaje, ca dupa ea sa se ia haita si sa sfasie tot ce misca pe acolo, sperand ca, rostogolind astfel lucrurile, se vor alatura si alti dulai sau lupi.

S-au bazat pe faptul ca sunt si persoane oneste, nemultumite si nedreptatite de Liviu Dragnea, care vor sa i-o plateasca si pe care au incercat, iar in unele cazuri au si reusit, sa le atraga de partea lor, cum este domnul Tutuianu. Nu intamplator intr-o postare de anul trecut i-am trimis un mesaj domnului Dragnea in care ii spuneam ca greseste cand indeparteaza oamenii valorosi din functiile importante, din jurul sau, ca acest lucru il doreste domnul Iohannis ca sa diminueze forta si eficienta partidului si a conducerii acestuia, si ca demersul respectiv, sugerat de unii colaboratori apropiati “binevoitori” poate sa insemne inceputul falimentului politic al domniei sale. Nu i-am trimis mesajul intamplator.

Eram constient de faptul ca cei marginalizati pot fi atrasi la un moment dat intr-o actiune impotriva domnului Dragnea si, fiind politicieni valorosi, efectul este si el pe masura. Bun, dar revin cu intrebarea: de ce acum? Acum li s-a cerut structurilor de forta sa o faca. Declansarea ostilitatilor a fost determinata de luarea unor masuri care dezavantajau marile companii straine. Marirea salariului minim pe economie, care a generat marirea tuturor salariilor, luarea unor decizii vizand crestrerea gradului de colectare a taxelor si impozitelor, verificarea modului in care bancile si-au achitat obligatiile fiscale legale, cum se sifoneaza profiturile in exterior, inginerii prin care se eludeaza plata impozitelor, trecerea contributiilor de la angajator la angajat si alte masuri, unele cu vadit caracter social le-au deranjat pe acestea, vazandu-si diminuate profiturile foarte mari si au inceput sa conteste in diferite moduri guvernarea, recurgand chiar la manifestatii impotriva executivului si a PSD.

Lupta dusa impotriva Statului Paralel, care le asigura confortul si afacerile banoase, a amplificat nemultumirile lor, precum si ale structurilor statale din tarile de bastina, si drept consecinta au planificat, organizat si desfasurat ample manifestatii impotriva Guvernului si liderilor PSD. Dar punctul culminant l-a constituit modificarea Legii Offshore, opozitia ferma la privatizarea pe nimic a unor obiective economice, strategice, concomitent cu derularea demersului pentru adoptarea Legilor Justitiei, Legilor Sigurantei Nationale, modificarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala in concordanta cu deciziile Curtii Constitutionale. Prin aceste actiuni partenerii nostri externi si companiile lor se vad vaduviti de protectia care li s-a asigurat pana acum de catre tradatorii din conducerea structurilor de forta, dar mai ales de zeci si sute de miliarde de dolari, care ar fi trebuit sa ingroase mega-profiturile lor. Atunci ce au gandit? Sa treaca la o noua faza, aceea a demolarii Guvernului prin forta, prin actiuni violente, avand concursul unor structuri din interior carora le revenea sarcina sa il protejeze, sa il apere. Asa s-a ajuns la evenimentele violente din 10 August 2018.

Daca au vazut ca nu au reusit sa il inlature prin forta, au trecut la etapa urmatoare, demolarea din interior a PSD si implicit a Guvernului. Si-au scos de la conserva dulaii si i-au asmutit, chipurile, impotriva liderului “dictator” si “penal”. Au facut un calcul simplu, si au decis in consecinta. Decat sa piarda zeci sau sute de miliarde de dolari mai bine aloca zeci de milioane de euro, poate chiar sute pentru a finanta actiunile pentru destabilizarea principalului partid al tarii si a Guvernului, in vederea schimbarii majoritatii parlamentare si implicit a executivului, daca la conducerea acestei formatiuni politice nu pot aduce o persoana fidelizata. In acelasi timp actiunea a fost declansata acum pentru ca am intrat deja in perioada in care se pregatesc campaniile electorale de anul viitor si cand cei care au organizat aceste actiuni, inclusiv violente si care nu s-au terminat, vor continua, se asteapta ca slabind PSD-ul, acesta sa piarda alegerile viitoare, venind la putere cei obedienti lor.

Ce ne spun dulaii ca vor: sa nu mai fie atacat Presedintele Iohanis, de parca ei nu stiu ca de fapt lucrurile stau invers, acesta atacand in mod repetat PSD-ul si Guvernul; sa nu mai fie anchetate sau verificate: SRI, DNA, Parchetul General si celelalte structuri de forta; sa nu mai modificam legislatia acestora si cea penala, sa le lasam toate privilegiile obtinute ilegal, sa nu mai combatem actiunile violente ale celor din #REZIST, poate sa piarda partidul alegerile si multe altele. Realizati ca vor numai ” binele” PSD si al nostru al tuturor, doar au cazut de acord ca drepturile si libertatile fundamentsle, constitutionale ale cetatenilor sunt un lux…Asa ca trebuie sa-l dam afara pe Dragnea…Nu intamplator conducerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie a luat decizia ca prevederile legale referitoare la stabilirea completelor de judecata sa nu se aplice imediat, ci de anul viitor pentru a putea stabili completul care va judeca in apel speta acestuia intarindu-ne convingerea ca el va fi condamnat la inchisoare cu executare. Interesele sunt atat de mari, miza atat de pregnanta, incat nu vor ezita sa recurga la asemenea metode pentru a-l scoate de pe scena politica, si a-si aduce la conducerea partidului persoanele agreate de ei.

Sunt voci care afirma ca nici incidentul de la Aeroportul International Otopeni, cand doamna Dancila a fost privata de posibilitatea de a se intalni cu Presedintele Comisiei Europene, nu a fost intamplator. Mai mult, sunt persoane care il suspecteaza inclusiv pe domnul Juncker de partas la acest joc, devansand intentionat sosirea la Bucuresti, desi va spun cu toata sinceritatea ca refuz sa cred asa ceva, dar cine stie…!!!

Unii spun ca domnia-voastra a dat semnalul inceperii demersului, in aceasta perioada, de destabilizare a PSD, Herr Iohannis. Eu nu cred ca va pretati dumneavoastra la asa ceva…Suneti-ne care este adevarul… .dar fara ranjetul caracteristic, si sa nu ne mintiti ca de obicei!!!

Autor: Dumitru Iliescu

Sursa: Dumitru Iliescu

Liviu Pleșoianu: ”Contra-Scrisoare”

Voi începe cu concluzia în ceea ce mă privește: ca simplu cetățean, am fost scârbit când am văzut cum își bat joc Victor Ponta și Crin Antonescu de VOTURILE mele din 2012! Ei bine, am decis să intru în politică în 2016 tocmai pentru a NU îi mai lăsa pe alții să își bată joc încă o dată de voturile oamenilor! Exact din acest motiv, redactez și public această contra-scrisoare. Ea le este adresată nu numai membrilor CEx, ci tuturor românilor care ne-au votat în 2016.Voi începe printr-o analiză pe textul scrisorii mega-reformatorilor din PSD, apoi vă voi aminti câteva fraze esențiale rostite de semnatarii și susținătorii halucinantei epistole:

1. Laitmotivul scrisorii este acela că Liviu Dragnea trebuie să se retragă deoarece situația sa juridică îl transformă într-o „vulnerabilitate” pentru partid. Autorii repetă obsesiv cuvântul „vulnerabilitate”, în ideea că orice ar încerca partidul să elaboreze/voteze în materie de legislație penală este pus sub semnul întrebării de către cei care consideră că totul e făcut pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea.

Păi, dragi reformatori, țin să vă aduc la cunoștință câteva lucruri care se pare că v-au scăpat:

a. Oricare din voi ar prelua conducerea partidului, dacă n-ar fi doar o unealtă a Sistemului securist, s-ar transforma în secunda doi în țintă. I s-ar face dosar de către procurori minunați de tipul Onea sau Portocală, sub oblăduirea la fel de minunaților Lazăr și Kovesi. Ar fi simultan aruncat în malaxorul #PROPAGANDEI Noii Securități, iar toate strigătele democraților diezului ar trece instantaneu de la „MU.E Dragnea” la „MU.E Firea / Stănescu / Țuțuianu / Bădălău / Tudose / Grindeanu / Ciolacu /Negoiță (…)”, la fel cum s-a trecut de la „PUIE MONTA” la „MU.E DRAGNEA” (spus direct, fără finețuri, că doar băieții ne-au anunțat că au trecut la „NEXT LEVEL”)…

b. Printre parlamentarii, primarii, ba chiar și semnatarii scrisorii se află persoane cu dosare penale. Asta, conform propriei logici, îi transformă automat în „vulnerabilități” pentru partid. Ca atare, dacă mergem până la capăt pe firul gândirii revoluționare a semnatarilor scrisorii, ar trebui ca toți parlamentarii și primarii PSD cărora li se fac dosare să își dea demisia imediat, pentru a nu „vulnerabiliza partidul”.

Sigur, ar fi complet stupid, pentru că EXACT așa a controlat și continuă să controleze politica românească Noua Securitate – se fac dosare penale pe bandă rulantă, apoi vine aparatul de #PROPAGANDĂ și cere „demisia #PENALILOR”. Ar fi complet stupid, dar asta e… gândirea semnatarilor scrisorii…

c. PSD a primit un vagon de voturi în decembrie 2016 nu doar pentru programul de guvernare, ci mai ales pentru că românii au decis SĂ MAI CREADĂ ÎNCĂ O DATĂ că cineva chiar va face DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT, că cineva chiar va elibera țara din mâinile grupării metastatale care o ține ostatică de mai bine de un deceniu. Din acest motiv, tocmai pentru că au înțeles foarte bine cum operează Noua Securitate, cum se fac dosarele de poliție politică, românii au votat covârșitor pentru PSD în speranța că în PSD NU va apărea vreodată o asemenea scrisoare. Românii au votat masiv un PSD condus de „penalul Liviu Dragnea”. Românii au votat masiv un PSD condus de „penala Olguța Vasilescu”. Românii au votat împotriva Liviei Stanciu, care îi certa că aleg „penali”. Au votat împotriva lui Klaus Iohannis, care îi certa că aleg „penali”, au votat împotriva lui Hans Klemm, care la rândul lui își permitea să îi certe că votează „penali”!

d. Treaba asta cu „vulnerabilitatea juridică” a lui Liviu Dragnea se aseamănă până la identitate cu sublima campanie USR-CIOLOȘ-#REZIST intitulată „Fără #PENALI în funcțiile publice”. Păi dacă așa credeți, dragi semnatari, nu vreți voi să vă alăturați USR? Nu vreți voi să nu vă mai bateți joc de cei care ne-au votat tocmai pentru că au opinii fundamental diferite de cele susținute de distinșii de la USRi?

2. Spuneți că „Agenda publică a fost acaparată de teme precum Corupția, schimbările din Justiție, „Statul Paralel”, de protocoalele de colaborare cu SRI.”

Sincer, cred că vi s-a umflat capul și chiar ați ajuns să aveți impresia că scorul obținut de PSD vi se datorează în primul rând vouă. NU, închipuiților, scorul PSD li se datorează în primul rând JURNALIȘTILOR (puțini la număr) care au luptat mai bine de un deceniu la baionetă, la firul ierbii cu acest sistem sinistru care își duce acum, prin voi, ultima bătălie. LOR li se datorează în primul rând scorul PSD, nu vouă! Voi doar ați contabilizat voturi pentru că cei mai mulți dintre alegători au crezut în determinarea voastră de a face „dreptate până la capăt”!

EXACT pentru că agenda publică a fost „acaparată” de dezvăluirile despre abuzuri ați ajuns voi să fiți votați de atâta lume!

Aveți decența de a nu îi jigni nici pe jurnaliștii de la Antena 3 (din rândurile cărora reformatoarea #FIREA a făcut parte), nici pe jurnaliștii de la România TV, nici pe jurnaliștii de la Luju.ro, nici pe toți ceilalți jurnaliști care au riscat și riscă în continuare enorm luptând împotriva abuzurilor! Și, mai presus de toate, aveți decența să nu îi jigniți nici pe MILIOANELE DE ROMÂNI care ne-au dat votul lor în decembrie 2016 tocmai pentru că au avut încredere că VOM LUPTA împotriva Noii Securități!

3. Cel mai grav lucru pe care îl scrieți este însă acesta: „PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.”

Este absolut inutilă citirea întregii epistole a marilor reformatori din PSD. E suficient să ne oprim la punctul 2 ca să înțelegem cu precizie despre ce este vorba:

“2. PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.”
Carevasăzică, PSD e partidul cel rău care a pornit un război cu „o parte importantă a societății românești” reprezentată de Președintele cel bun, USR-ul cel bun, SRI-ul cel bun, SPP-ul cel bun, Ministerul Public (Lazăr) cel bun, DNA (Kovesi) cea bună, „societatea civilă” (#REZIST) cea bună…
Carevasăzică, nu Președintele României calcă în picioare Constituția cu maximă satisfacție, nu USR-ul și PNL-ul fac politică apelând, ca resursă ideologică, la „MU.E”, nu SRI-ul controlează Justiția prin „câmpul tactic”, nu Kovesi și Lazăr controlează ţara prin forța cătușelor. Nu, PSD-ul cel rău intră în război cu toate aceste instituții și ființe absolut minunate…
Am înțeles, distinși semnatari – trebuie să fie bine ca să nu fie rău și e necesar să facem pace cu instituțiile și persoanele enumerate mai sus. Bun, să faceți voi pace. Nu contați pe mine pentru așa ceva! Și nici pe cei care ne-au votat…
Lăsați textele astea de #GÂGĂ, prin care încercați să convingeți că veți duce voi reforma Justiției mai departe! Fiind totuși ființe dotate cu inteligență, presupun că realizați că oricine ar duce pe bune reforma mai departe s-ar transforma în țintă predilectă în secunda doi! Și, tot în secunda doi, s-ar năpusti asupra sa exact acea „parte importantă a societății românești” reprezentată de Președintele cel bun, USR-ul cel bun, SRI-ul cel bun, SPP-ul cel bun, Ministerul Public (Lazăr) cel bun, DNA (Kovesi) cea bună, „societatea civilă” (#REZIST) cea bună…

4. Vorbiți despre proteste și despre „criza de neîncredere în partid”. Primarul Robert Negoiță (care îmi comunica zilele trecute nonșalant că el nu se consideră „primar-PSD”) zice că cei din Piața Victoriei strigă din cauza unor „ticăloși care nu își fac treaba” și că vrea și el să meargă acolo și să strige. Apoi, chiar acum câteva ore, senatorul Adrian Țuțuianu vine și spune chiar așa: „N-am nicio îndoială că condamnarea lui Dragnea din dosarul ”Referendumul” e una politică, dar percepția publică e cu totul alta. Foarte mulți ne-ați acuzat că tot ce facem sunt acte venite în sprijinul unui om, ceea ce e neadevărat. Sunt lucruri ce trebuie corectate, dar trebuie să ținem cont de percepția publică.”

Dragi semnatari/susținători ai acestei reformatoatre epistole, vă rog încă o dată să aveți decența de a nu îi jigni pe cei carte v-au creditat prin votul lor! Când îmi transmiteți că „cetatenii care protesteaza in Piata Victoriei sunt romani”, să nu uitați să îmi transmiteți în același timp și că cetățenii care NU protestează în Piața Victoriei sunt tot români. Cu alte cuvinte, în viitoarele dumneavoastră discursuri, aștept cu maxim interes să vă aud vorbind și despre cei care au cu totul alte opinii față de cei care protestează în Piața Victoriei. Pentru că, deși poate vi se va părea surprinzător, și cei care NU protestează sunt tot români. Ba chiar – dacă mă înșel, vă rog să mă corectați! – printre cei care NU protestează în Piața Victoriei sunt mult mai mulți dintre cei care v-au votat pe dvs. primari/parlamentari decât se regăsesc printre cei care protestează în Piața Victoriei…
Când îmi transmiteți că ar fi bine să îi tratez „echidistant” pe toți cetățenii, sper că îmi cereți prin acest îndemn inclusiv SĂ-I APĂR pe bătrânii despre care spun unii că ar trebui „să moară mai repede”, SĂ-I APĂR pe cei cărora le urează de bine implicații social pe care îi admirați și le strigă tradiționalul, umanul și creștinescul „MU.E!” doar pentru că au îndrăznit să gândească și să aleagă diferit (inclusiv pe dvs.), SĂ-I APĂR pe cetățenii ROMÂNI (câteva MILIOANE, acolo…) cărora cei din Piața Victoriei (alături de care spuneți că vreți să mergeți și să strigați) le strigă „CIU.A ROȘIE!”. …Și la asta vă refereați, stimați semnatari, așa este? Îi apărați pe cei care v-au ales și le cereți celor care nu v-au ales să nu-i mai jignească, nu? Politicieni experimentați și în același timp umani, ca dvs., sigur nu declară că îi admiră pe cei care nu l-au votat și care le adresează cuvinte oribile celor care l-au votat, nu-i așa?!…

5. Spuneți că e doar o coincidență faptul că cereți demisia lui Liviu Dragnea la doar câteva zile după ce Klaus Iohannis le cerea membrilor PSD să îl dea jos pe Liviu Dragnea. În data de 13 august, Iohannis zicea așa: „PSD trebuie să înţeleagă că actuala conducere a partidului şi a Guvernului este profund nocivă, cu efecte nebănuite pe termen lung. Fac un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile.”

Apoi, dragi semnatari, faceți gafa de a publica pe 19 septembrie o scrisoare unde apare acest text: „Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor…”.

Pe bune!? Luna septembrie tocmai se încheie. Putem emite atunci suspiciunea rezonabilă că acest text a fost redactat încă din luna august?  #DataViitoareFițiMaiDeștepți

6. Mai adăugați ceva absolut monstruos: „Instalarea neîncrederii externe în PSD, pe fondul percepției că sunt atacate instituțiile statului de drept și Justiția. PSD nu a fost capabil să explice convingător, în plan extern…”

Ei, aici chiar începeți să frizați #PENIBILUL! Eu însumi m-am deplasat la Bruxelles și la Strasbourg și le-am comunicat tuturor europarlamentarilor și tuturor membrilor APCE (mai puțin gașca Macovei) situația reală din țară, modul cum a acționat și acționează Noua Securitate. Am transmis de asemenea numeroase scrisori, am vorbit direct în limba engleză la mitingul PSD astfel încât mesajul să ajungă peste tot. Răzvan Savaliuc, de la Lumea Justiției, le-a trimis celor de la Bruxelles un raport (în engleză și germană) despre tot ce s-a întâmplat în România… Cum puteți pretinde că nu s-a explicat convingător? …Și pe cine, mă rog, vreți voi să convingeți? Pe unul ca Juncker, care a demisionat din funcția de premier tocmai pentru că serviciul secret din Luxemburg (aflat, prin lege, sub fdirecta sa autoritate) a interceptat ilegal politicieni și membrii ai societății civile? Pe unul ca Timmermans, care avea tupeul, chiar la București, să certe presa că face rău… Justiției atunci când dezvăluie abuzurile unora ca Onea și Portocală? Pe aceste personaje spuneți voi că nu le-am convins!??

7. Închei prin a vă spune că românii nu sunt deloc „IRITAȚI” de faptul că se vorbește despre resursele românești, de faptul că se vorbește despre Legea OFFSHORE. Iar faptul că vă propuneți „ajustarea cadrului legislativ și normativ privind exploatarea resurselor naturale în baza principiului maximizării beneficiilor pentru români ÎN CONDIȚIILE ASIGURĂRII UNUI CADRU ATRACTIV PENTRU INVESTITORI”, pentru mine și pentru MILIOANE de români înseamnă TOT ce se poate citi printre rânduri…

Înainte de a concluziona, consider că este bine ca toți alegătorii PSD să cunoască ce au spus recent semnatarii/susținătorii extraordinarei scrisori:

Robert NEGOIȚĂ:

„Nu am înțeles , din ceea ce ați afirmat, sintagma „primar PSD”. Țin să vă aduc la cunoștință că eu sunt Primarul Sectorului 3…”

„Oamenii care ies să se bată în Piaţa Victoriei din punctul meu de vedere sunt aceia care au rămas fără speranţă, iar treaba asta se întâmplă din cauza unor ticăloşi care nu-şi fac treaba sau o fac prost… ”

„Aș vrea să reiterez ceea ce am spus și cu alte ocazii. DA, ȘI EU SIMT NEVOIA UNEORI SĂ IES ÎN PIAȚA VICTORIEI!”

Gabriela FIREA:

„Această discuție nesfârșită vizând Statul Paralel, acest subiect nu este atât de agreat de… de către români în general.”

„Discuțiile despre toate aceste subiecte – conducerile parchetelor, șefii de parchete, servicii de informații și conducerile acestora, legi de securitate, statul paralel, Legea OFFSHORE – IRITĂ electoratul de stânga!”

Marcel CIOLACU:

„Nu putem asista la izolarea României pe plan extern și la asocierea ei cu state sancționate și puse la colț pentru nerespectarea valorilor și principiilor europene.”

„Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificările la legile justiției să nu poată fi realizate. În locul unei consultări, avem de-a face cu niște decizii impuse unilateral. IAR SOCIETATEA RĂSPUNDE PE BUNĂ DREPTATE LA ACEST COMPORTAMENT. Susțin modificările legilor justiției, dar făcute de o manieră corectă prin consultarea tuturor părților implicate.”

Adrian ȚUȚUIANU:

„N-am nicio îndoială că condamnarea lui Dragnea din dosarul ”Referendumul” e una politică, dar percepția publică e cu totul alta. Foarte mulți ne-ați acuzat că tot ce facem sunt acte venite în sprijinul unui om, ceea ce e neadevărat. Sunt lucruri ce trebuie corectate, DAR TREBUIE SĂ ȚINEM CONT DE PERCEPȚIA PUBLICĂ.”

Mihai TUDOSE:

„EU NU CRED CĂ CINEVA DIN DNA AR FI ATÂT DE DETERMINAT SĂ FACĂ NIȘTE DOSARE PE BANDĂ RULANTĂ UNOR NEVINOVAȚI ca să remanieze Guvernul. Nu se joacă nimeni cu așa ceva. Chiar dacă mai există derapaje, am încredere că lucrurile nu se pot duce în halul ăsta!”

Sorin GRINDEANU:

„Apreciez că AU FOST PROTESTE ÎN ORDINE, APRECIEZ FOARTE MULT CREATIVITATEA DE CARE MULȚI DINTRE PROTESTATARI AU DAT DOVADĂ. Mesajele le-am înțeles. Faptul că noi și Guvernul pe care îl conduc am luat decizia de a abroga OUG 13 e dată de următorul lucru: chiar dacă iei o decizie care poate fi discutabilă, DACĂ ÎN SOCIETATE APAR MANIFESTĂRI, PROTESTE, ÎNSEAMNĂ CĂ DECIZIA NU A FOST CORECTĂ ȘI TREBUIE S-O RETRAGI. LUCRUL ĂSTA L-AM FĂCUT.”

CONCLUZII:

1. Răfuielile dumneavoastră interne NU mă interesează absolut deloc! M-am ținut departe de orice grupare din PSD, tocmai pentru că pe mine mă interesează doar OAMENII CARE NE-AU VOTAT! Atât! N-o să fiu niciodată „omul lui Firea” sau „omul lui Dragnea” sau „omul lui X / Y / Z”. Sunt doar un om liber și așa voi rămâne!

2. PSD nu a primit voturi doar pentru programul de guvernare. PSD a primit voturi în primul rând pentru a elibera țara asta din strânsoarea HIDREI! Și exact asta se va întâmpla! Toți sclavii Noii Securități care vor să pună mâna pe PSD pentru a-l transforma într-o anexă vor avea de a face cu mine și cu MILIOANELE de Oameni care ne-au votat! Vă promit!

3. Când încep brusc să te laude ăia care, până ieri, îți urau să dispari de pe planetă, înseamnă că ai ajuns rău, foarte rău… Când mai ai puțin și te apleci ca să le legi șireturile celor care vituperau recent împotriva ta, celor care savurau noapte de noapte vise umede cu tine evaporându-te din galaxie, înseamnă că TE-AI DEGRADAT GRAV! Când te apuci să-ți cauți aliați în unii care te voiau dezintegrat, când de adepții democrației DIEZULUI te vrei reevaluat, înseamnă că_caracterul tău e iremediabil DEFORMAT!

Liviu Pleșoianu,

Deputat PSD

Autor: Liviu Pleșoianu

Sursa: Liviu Pleșoianu

Trădătorii vor să-i dea pe tavă lui Iohannis capul liderului PSD

Adrian Păunescu zicea pe șleau: ”Nu schimbi locomotiva din mers, la intrare în gară!” Și eu zic, nu tai capul oștirii când ai câștigat toate victoriile cu el și-l dai pe tavă lui Iohannis.Zice Țuțuianu că PSD are riscul să piardă parlamentari la opoziție cu Dragnea președinte, deși Dragnea NU e condamnat definitiv, adică beneficiază de prezumția de nevinovăție! Siktir loialitate în parteneriat de la capii complotului!

La ultimul CEx ”trădătoarea” Firea a avut numai un vot, deci Dragnea i-a ”centralizat” despotic și ei, îngeri fără sex, au acceptat violul, dar acum s-au sucit din tărie bărbătească de caracter democratic!. Adică, s-o zic pe șleau, de beția trădării… Cel puțin 3 – 4 semnatari sunt ofițeri acoperiți ai serviciilor (SRI, SPP și Armată) și nu e prima dată când au atacat partidul, cu încălcarea statutului PSD, la comandă din exterior, ca acum când fac scandal în public…

Mă întreb, de ce nu are o asemenea bubă ALDE? O fi Tăriceanu un moliceanu, nu cred!? Ținta e PSD fiindcă este singurul care poate conduce România. Cum trebuie să preia și președinția UE, e ultima ocazie să-l spargi și să-l compromiți, ca să dai țara pe mâna multinaționalelor și-a vânzătorilor resurselor țării de 29 de ani!

Autor: Ioan A. Crişan

Sursa: Criterii.ro