C O N T R A P R O P A G A N D Ă

Archive for Adevaruri ?!

Sindromul „Proasta cu bani a Europei” lovește din nou

În timp ce Polonia și Ungaria, care își respectă statutul declarat de state independente, nu au preluat niciun solicitant de azil, Bulgaria a preluat 50 (din Italia), Austria a preluat 16 (din Italia), iar Cehia a preluat numai 12 (din Grecia), țara de nebuni numită România, acolo unde femeia Alexandra Braustea din Brănești s-a sinucis în Aug. 2017 cu cei trei copii minori ai săi din cauza sărăciei- a preluat deja aproape 730 de migranți “relocați” pe state-membre UE, la presiunea Nesfintei Treimi care guvernează Uniunea Europeană: Guy Verhofstadt- Jean Claude Juncker- Angela Merkel. Exceptând poate Bulgaria, toate celelalte state- membru UE sunt mai bogate decât Țara Mioriței: “proasta cu bani a Europei”, România, nu are însă probleme în a se aventura în tot felul de cheltuieli publice întocmite pe genunchi la dictarea altora, indiferent că este vorba de armament francez, migrație UE sau călătorii la Washington. Este de notat că, potrivit presei occidentale, după valul de migrație din 2015-2016, aproape 98% din milioanele de migranți chemați de Merkel în Germania nu aveau încă un serviciu la finele anului 2016. Nevoia de “relocare” nu a apărut întâmplător: după ce a inaugurat cu trâmbițe Politica Porților Deschise pentru migranți, inteligentul lider al Germaniei, Angela Merkel și-a rugat amicii de la Uniunea Europeană să organizeze o distribuție a migranților pe state- membre ale UE (pe un sistem de “cote”), din cauza atentatelor teroriste, a riscului electoral și a exodului uriaș care se pornise spre Europa dinspre Asia și Africa.

România președintelui Klaus Iohannis

… și a șefului diplomației sale, Teodor Meleșcanu, nu are mult timp pentru problemele românilor din Ucraina (acolo unde legislația locală represivă a interzis recent utilizarea limbii materne în Educație), dar își risipește energia cu un șuvoi de migranți (sosiți ilegal și neidentificați în Europa dinspre state cu potențial terorist), numai ca să satisfacă orgoliile conducerii UE, pe probleme create tot de conducerea UE. În loc să ajute direct statele lor de origine, “iluminații” de la conducerea Uniunii Europene continuă să aducă pe continent migranți din state cu cazier terorist- islamist bogat, încălcând dreptul la securitate al națiunilor Europei.

Bani la nivelul Germaniei, pentru migranții din România

Planul UE pentru România este demult pus la punct: sub ochii blegoși ai lui Klaus Iohannis, șeful Comisiei Europene Claude Juncker și Parlamentul European împing migranții ilegali spre București, Meleșcanu îi acceptă (știe sigur că nu-i cazează acasă), iar Germania vrea să “rezolve” chestiunea financiară a acestui demers făcând presiuni ca azilanții din România să primească ajutoare financiare la nivelul celor din Germania- adică sume de bani inaccesibile multor români. Reamintim că pe 09 Sept. 2017, ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere afirma că ajutoarele sociale pentru solicitanții de azil din Germania sunt ”destul de mari” și că ele trebuie să fie uniformizate pe tot cuprinsul Europei, inclusiv în România (cca 400 de euro lunar). Altfel spus, un sergent major al Reichului vrea să creeze în România (în numele “solidarității” cu Africa și Asia!), o generație de belferi-azilanți la standarde germane, cu sute de euro ajutor social lunar, cu acces gratuit la cazare și la sistemul de sănătate. Evident, dacă nu va avea bani pentru a pune în aplicare ordinul germanilor, atunci Iohannis se va îndatora din nou la Bruxelles.

Este de urmărit declarația lui de Maiziere

… fiindcă ea demonstrează că, în Uniunea Europeană, legislația este impusă de Al Patrulea Reich German prin sergenți- majori de-ai cancelarului german Angela Merkel cum este și acest De Maiziere.Germanii fac legea și nu umilii valahi din Balcani, care își dau aere de politicieni pe la sindrofiile din Bruxelles. Reamintim în context că Poliția lui De Maiziere a fost acuzată insistent în ultimul timp că a secretizat, la ordinul conducerii federale a Germaniei, etnia unor infractori care erau migranți, doar din dorința de a proteja “multiculturalismul” statului, dar și interesele electorale ale partidului Angelei Merkel (CDU). Aroganța germană produce, însă, și “pierderi colaterale” fiindcă dacă Marea Britanie a decis părăsirea UE prin votul Brexit, aceasta a fost doar o reacție determinată inclusiv de atitudinea sfidătoare a Germaniei, care a decis să primească milioane de oameni neidentificați în Europa, fără să se consulte cu alte națiuni cărora azi le cere să preia din mareea umană. Este, însă, de rememorat: Politica Porților Deschise promovată împotriva legilor UE de către cancelarul Angela Merkel, a fost sprijinită direct de camarila de la Bruxelles, în frunte cu luxemburghezul Jean Claude Juncker (cu salariu estimat de presa britanică la 300000 euro, în afara altor beneficii).

Ministrul de Externe al României

… Teodor Meleșcanu este neprofesionist sau dezinformat- o glugă de coceni desemnată ca ministru la MAE în locul lui Mele ar fi produs probabil rezultate identice pe domenii concrete dar “sensibile”. Despre dezinformare nu poate fi, totuși, vorba: Meleșcanu (ALDE) avea ocazia la ședințele de Guvern, să afle de la colega sa de Coaliție, Ministrul de Interne Carmen Dan (PSD), că România a primit începând din ianuarie 2016, cca 4500 de solicitări de azil. Cu toate astea, Meleșcanu s-a angajat în fața UE să preia încă 1942 de “refugiați” din Grecia și Italia, ba a și anunțat mass-media de la București despre această decizie. Potrivit UE (prin Agenția EASO) “refugiații” lui Meleșcanu sunt, însă, tot “migranți” (prezumtiv “migranți economici”, din state fără conflicte militare precum Eritreea), iar faptul că un ministru de Externe al României nu poate face diferența între un “solicitant de azil” și un “refugiat” nici nu mai surprinde prea mult: problema este că “lipsurile” lui Meleșcanu sunt exploatate puternic de conducerea neo-liberală de la Bruxelles, care tolereză încă de la începutul anilor 2008- 2010 un masiv exod de migranți ilegali dinspre state cu potențial terorist-islamist spre Europa.

Pe data de

… 18 august 2017, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu anunța că România a “făcut o propunere” la Uniunea Europeană, ca să primească 1942 de “refugiați” din Grecia și Italia. Momentul ales de Meleșcanu i se păruse potrivit- cu doar câteva ore înainte, un dublu atac terorist islamist desfășurat în Spania și Finlanda (cu doi solicitanți de azil printre atacatori) lăsase în urmă 18 morți și aproape 140 de răniți. Din culise, este de remarcat că “propunerea” lui Meleșcanu venise la presiunile neo-liberalilor care guvernează UE, pe un val de “emulație” creat prin presa tip Western- “Pravda”, precum Associated Press, sau prin ONG-uri de stânga precum “Jugend Rettet” (înrudită cu Doctori fără Frontiere, MSF)- care “salvau” migranți de la traficanții din Libia și îi aduceau prin Marea Mediterană până în Italia. Ca orice ministru al unei țări care nu are propria politică externă dar care are Minister plătit de la buget, Meleșcanu nu a știut la momentul declarației că persoanele invocate de el nu erau “refugiați” ci “simpli “solicitanți de azil”, care fuseseră deja amprentați în lagărul italian sau grecesc și care completaseră o solicitare de protecție internațională. Care solicitare poate fi admisă sau respinsă după o anchetă a statului unde migrantul va fi “relocat”.

Conform agenției pan-europene EASO

… România poate primi, însă, din Grecia sau Italia doar “solicitanți de azil” (nu “refugiați”) proveniți din Eritreea, Bhutan, Bahrain, Bahamas, Qatar, Siria, Emiratele Arabe Unite, Yemen. Prezumtiv, marea lor majoritate sunt migranți economici fiindcă, exceptând Yemen (unde bombardează aviația Arabiei Saudite) și Siria (unde sunt lichidate ultimele pungi de rezistență ale organizației teroriste sunnite Stat Islamic), celelelate țări nu sunt cunoscute cu conflicte militare pe teritoriu. Problemele, însă, curg pe vadul știrilor internaționale: Qatar este acuzat ca exportator de terorism, iar state precum Marea Britanie își avertizează cetățenii aflați în Emiratele Arabe Unite asupra riscului atacurilor teroriste islamiste din zonă.

Datele transmise

… pentru “cristoiublog” de către Inspectoratul General pentru Imigrări, arată că, începând din ianuarie 2016, în România au fost depuse 4.309 cereri de azil, principalele ţări de origine (ale aplicanților- n.n.) fiind Pakistan-325, Siria-1444, Irak-1587. Pakistan, de exemplu, este o țară tradițional furnizoare de migranți economici, fără conflict militar pe teritoriul său dar care a fost acuzată de curând (Iulie 2017) de Departamentul de Stat al SUA că încurajează terorismul islamic.Tot Inspectoratul pentru Imigrări ne-a transmis că în aceeași perioadă, au fost emise 2672 Decizii de returnare (principalele ţări de origine-Turcia-344, Moldova-272, Maroc-227), iar 800 de străini au fost luaţi în custodie publică (principalele ţări de origine fiind Pakistan, Irak și Siria). Intuitiv, asta înseamnă că migranții sunt lăsați de vameșii bulgari să treacă, românii îi rețin, iar ei declară automat solicitarea de azil.

Prietenii din Qatar – Emiratele Arabe îi trimit “refugiați” lui Meleșcanu

În Iun. 2017, “cristoiublog” prezenta o “carte de vizită” a Emiratului Qatar, ai cărui bani au alimentat inclusiv jihadismul din Europa: implicat direct cu trupe paramilitare în războiul din Siria (alături de forțele islamiste anti- Assad), potent partener financiar al Turciei- care implementa un program masiv de construcții de moschei (demarat în 2015 și care include Mega-moscheea programată pentru București), respectiv finanțator – prin trei ONGuri “caritabile”, a terorismul islamic din zone precum Siria sau Palestina. În Iunie 2017, Emiratele Arabe Unite (EAU) și Arabia Saudită instituiau o blocadă a Qatar-ului, acuzând public Emiratul de sprijin direct al terorismului sunnit islamic. Suspiciunile cu privire la implicarea financiară a bogatelor dictaturi arabe din Golf- cu precădere a Arabiei Saudite, EAU și Qatarului, în alimentarea radicalismului islamic din Europa sau din alte zone geografice sunt vechi, dar nu avuseseră niciodată o prezentare atât de vizibilă. În Sept. 2017, Teodor Meleșcanu se întâlnea cu ambasadorul Qatar-ului și se arăta îngrijorat de “efectele negative” ale Crizei din Golf (blocada anti- Qatar). Meleșcanu nu era interesat de “motivul” blocadei (finanțarea terorismului), ci de “consecințe”. Ceva mai devreme, în Martie 2017, diplomatul român se întâlnise cu şeicul Al Mualla, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, context în care se discutase (din nou) despre “situaţia securităţii” în Orientul Mijlociu. Acum, după protocoale și măsline de import, Qatar și Emiratele Arabe îl aduc pe Meleșcanu în lumea reală și îi trimit (prin UE) “migranți” despre care ministrul român auzise vag că ar fi “refugiați”.

Toate pârțurile trase

… de conducerea neo-liberală de la Bruxelles și Berlin apar la București ca fiind meteorologie autentică. Eventual, guvernul lui Mihai Tudose le poate folosi pentru dezvoltarea agriculturii ecologice locale. Insistența cu care actuala conducere a Uniunii Europene presează pe “relocarea” în Europa Centrală și de Sud- Est a Europei, a unor migranți- cetățeni ai unor state islamiste cu potențial terorist, sosiți ilegal pe teritoriul UE dinspre Africa sau Asia, nu este întâmplătoare: actualul maharajah de la cârma Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker mizează pe slăbiciunea arhicunoscută a unor conduceri de stat din zonă, iar România- țară “flexibilă” și supusă, este demult pe To-Do-List. Junker cunoaște perfect că oameni precum Klaus Iohannis (președinte al României) sau Teodor Meleșcanu (ministru de Externe al României) nu au avut, nu au și nici nu vor avea vreodată anvergura unor politicieni veritabili- care să exerseze o minimă rezistență la “inițiativele” cvasi- dictatoriale venite de la Berlin și Bruxelles- cei doi poli de putere ai UE.

Ne-a scris Misterul Afacerilor Externe

Am primit un răspuns laconic, considerat de noi evaziv și incomplet, expediat de Ministerul Afacerilor Externe, care aruncă în fața opiniei publice banalitățile atât de dragi birocrației costelive de la Bruxelles și Palatul Victoria. Redăm în continuare textul Comunicatului MAE:

“În contextul crizei migrației din 2015, la nivelul Uniunii Europene au fost adoptate Decizii de Relocare a solicitanților de azil de pe teritoriul Greciei și Italiei pentru a sprijini cele două state în gestionarea presiunii migratorii. Odată adoptate la nivel european, aceste decizii de relocare au devenit obligatorii pentru toate statele membre UE. România este în curs de implementare a acestor decizii. Aceste decizii reprezintă un angajament asumat la nivel național, cu participarea tuturor instituțiilor competente ale statului român. Acest proces de relocare este gestionat de Ministerul Afacerilor Interne/ Inspectoratul General pentru Imigrări care poate furniza detalii cu privite la stadiul actual al procesului de relocare”.

Vestea bună este că Biroul de presă al MAE scrie despre “solicitanți de azil”, în timp ce șeful lor, Meleșcanu, vorbește despre “refugiați”.

Menționăm că

… în finalul Comunicatului, Ministerul Afacerilor Externe ne-a urat “O zi bună”, ceea ce dorim și noi României “Zile bune”. Eventual, cu un alt președinte și un alt ministru de Externe.

Autor: Traian Horia

Sursa: Ion Cristoiu Blog

Cum blufeaza Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, SUA, 21 septembrie 2017: “Mie mi se pare o campanie ciudată, nu am urmărit în detaliu fiindcă nu urmăresc astfel de cancanuri, dar nu cred că afectează credibilitatea vreunei instituții. Ba chiar, când am rugat pe cineva să se informeze cine este acest fost angajat al SRI, mi s-a spus că omul a plecat din SRI din cauza unor probleme penale, dosare penale, și așa mai departe. Deci, nivelul de credibilitate, după părerea mea, este foarte mic”.Ştiu mulţi români care, dezamăgiţi de moliciunea lui Klaus Iohannis ca preşedinte, au ajuns să îl considere pe acesta o marionetă. O marionetă înceată, lipsită de simţul istoriei şi de povara patriotismului, împăcată cu soarta sa decorativă şi mulţumită să-şi savureze huzurul vremelnic. Un fel de actor amnezic distribuit într-un rol cu două replici,  după care aleargă în permanenţă un sufleur care să i le reamintească la nevoie.

Doar că replicile acestea, declamate pe scenă, pentru spectatori, nu-i aparţin ei, marionetei, ci au fost scrise de unul mai cu cap şi viziune care se numeşte dramaturg. Deci, au un rost. Dacă sunt prosteşti sau mincinoase nu trebuie să le punem pe seama imperfectiunilor marionetei ci pe seama interesului scriitorului de a desăvârşi un plan cu care a plecat la drum.

Dacă citim cu atenţie declaraţia de mai sus a lui Klaus Iohannis descoperim că ea este cu totul specială pentru un preşedinte de ţară. Are o densitate de minciuni pe număr de caractere atât de mare încât greşeala întâmplătoare se exclude de la sine. Gândul te duce la un comunicat în vreme de război, anume împănat cu erori pentru a induce în eroare inamicul.

Asta şi cred că se întâmplă. Cred că ne aflăm într-un război intern uriaş, în care preşedintele ţării încearcă, prin minciună, să se plaseze în tabăra câştigătoare oricare ar fi aceasta la final. Taberele se ştiu: pe de o parte statul ocult care a acaparat abuziv puterea şi nu vrea nici mort să-i dea drumul, pe de altă parte forţele democratice sprijinite de majoritatea covârşitoare de la ultimele alegeri care vor cu tot dinadinsul să reinstaureze normalitatea şi domnia legii. Din păcate pentru jumătatea albă a preşedintelui Iohannis, cea care îl împinge spre dreptate şi corectitudine  politică, susţinătorii săi, cei care l-au propulsat în această funcţie uriaşă, se află actualmente în tabăra oculţilor. Minoritari dar extrem de puternici prin deţinerea instituţiilor de forţă. Aceştia îl ţin pe preşedinte captiv acolo,  ca pe garantul propăşirii lor şi a puterii lor nelegitime. Condiţii în care jumătatea gri a preşedintelui, aceea care pune pe prim plan nu dreptatea şi legalitatea ci câştigarea unui al doilea mandat, se bucură de mai multă trecere în stabilirea drumului de urmat.

Dar, înainte de a continua această analiză, să trecem în revistă, pe scurt, excesiv de multele minciuni din declaraţia lui Klaus Iohannis:

  1. nu am urmărit în detaliu…”. Când toată presa vuieşte, când populaţia ţării e mai interesată de acest subiect decât de creşterea salariilor şi pensiilor, putem crede că preşedintele nu urmăreşte acest scandal în detaliu? Doar dacă ne place să fim duşi de nas;
  2. “astfel de cancanuri”. E acest subiect (al marii corupţii din justiţia română) unul de cancan? Nicidecum! Este unul de securitate naţională şi de impact internaţional;
  3. “nu cred că afectează credibilitatea vreunei instituţii”. Gogonată rău de tot. Poate cea mai gogonată. Imaginea SRI, a DNA şi a Parchetului General tind deja spre minime istorice;
  4. “am rugat pe cineva să se informeze cine este acest fost angajat al SRI”. Adică cei obligaţi să-l informeze pe preşedinte asupra problemelor grave din ţară nu şi-au făcut această datorie din proprie iniţiativă, prin fişa postului? A trebuit să “roage” preşedintele pe cineva? Ca pe vremuri Băsescu pe Udrea? Ca şi cum ar cere o favoare, ca şi cum ar fi vorba de o frivolă curiozitate de budoar?
  5. “mi s-a spus că omul a plecat din SRI din cauza unor probleme penale, dosare penale…”. Informaţie falsă. Deci mincinoasă. A fost dezminţită din mai multe surse. Insuşi Coldea, în interviul său, spune cu totul altceva despre demisia lui Dragomir;
  6. “nivelul de credibilitate, după părerea mea, este foarte mic”. În realitate e tocmai pe dos. Nivelul de credibilitate e foarte mare, dezvăluirile venind de la un om cheie din interior care, în plus, furnizează şi dovezi.

Şi acum să ne reîntoarcem la tabere şi, pentru simplificare, să le numim +K şi –K, adică pro Kovesi şi anti Kovesi.

Dacă preşedintele Iohannis şi-ar lua în serios rolul stabilit de Constituţie la Art. 80 (“Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice”) ar trebui să se implice nemijlocit în restabilirea bunei funcţionări a Ministerului Public, a acelor componente ale justiţiei care, din cauza repetatelor şi gravelor scandaluri din interior,  au ajuns în prezent la limita decredibilizării totale. Dacă, însă, ar face asta, ar trebui să recunoască situaţia de criză existentă şi, implicit, realităţile oribile scoase la lumină de dezvăluiri. Ar trebui să ceară cu insistenţă stabilirea adevărului în aceste cazuri, ceea ce ar conduce inevitabil la incriminarea Laurei Kovesi, a procurorului general Augustin Lazăr şi a unei părţi din SRI. Tabăra +K i-ar deveni brusc ostilă, în vreme ce taberei –K i-ar da apă la moară.  Adică exact cele două consecinţe pe care domnia sa doreşte cu tot dinadinsul să le evite.

Deşi în plan pur etic şi la scara istoriei o astfel de atitudine l-ar ridica, în plan politico – electoral ar fi catastrofală. Cine să-l mai aleagă în 2019? Cine să-l mai susţină până atunci?

Aşa că, ascultându-şi jumătatea gri, Klaus Iohannis a optat pentru soluţia struţului. Când vine vorba public de abuzuri ale sistemului ocult, el se face că nu le vede. Că nu-l interesează. Că sunt prea mici pentru statura funcţiei sale.

Aşteaptă (şi speră) ca Laura Kovesi să-şi dea demisia din proprie iniţiativă. Sigur, nu din conştiinţă profesională ci din incapacitatea de a mai face faţă avalanşei de dezvăluiri imposibil de stăvilit. O avalanşă care îşi dublează de la o săptămână la alta forţa distructivă şi de care nu sunt străini, să fim bine înţeleşi, unii emisari ai preşedintelui abil camuflaţi în poziţii cheie.

În concluzie, minciunile abundente din ultimul comunicat al lui Klaus Iohannis  nu au apărut din greşeală ci din calcul. Prin intermediul lor domnia sa vrea să-i ţină alături şi pe SRI-şti, şi pe tefelişti, şi pe unii ambasadori influenţi, adică înfocata galerie +K. Iar atunci când implozia de la DNA va rade nu numai pegra de Portocali şi Uncheşei din interior dar şi pe Augustin Lazăr cu toată divizia lui de pudeli de la Parchetul General, el va putea compătimi cu trista galerie suspinând: am făcut tot ce se putea face. Din păcate…

După care, în timpul unei drumeţii de weekend prin blândul Parâng, îi va şopti galeş doamnei Carmen la ureche (să nu-l ajungă ambientala): s-a terminat cu procesele noastre! Frumoasă e natura românească. Îţi dă o stare de linişte. Apropo de linişte: uită-te în jur şi alege tu o căpriţă şi un ţap cărora să le semnez luni, când ajung la birou, decretele de numire pe posturile vacantate.

Altă viaţă

Sursa: Contele de Saint Germain

CTP dixit: „Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție in legătură cu propria lor existență”

Există în limba română proverbul: „a se aduna (sau a se uita) ca la urs„. Probabil că originea proverbului se află la bâlciurile din vechime unde organizatorii aduceau un biet urs în cușcă sau legat cu o zgardă pentru a atrage lumea în număr cât mai mare.Vremurile acelea au trecut, bâlciurile din vechime sunt doar amintiri, locul lor fiind luat de emisiunile TV care luptă să atragă cât mai mulți privitori în fața micilor ecrane. Unele emisiuni apelează la tinere sumar îmbrăcate pentru a atrage spectatori, altele, cele care se consideră a fi emisiuni serioase, nu-și permit acest lucru. Trebuie să găsească altceva sau pe altcineva să joace rolul ursului din proverb.

Postul TV Digi 24 l-a găsit pe Cristian Tudor Popescu, „crucișătorul presei românești”. Și acesta și-a luat rolul în serios. Ultima enormitate pe care a debitat-o în direct are legătură cu copiii. Mai precis, de ce fac oamenii copii. Iată opinia sa:
„Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României… O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață.

Când oamenii au o viaţă foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulţi sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reuşit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit şi încearcă să trasfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ea ce nu am avut eu şi mai ales să am un sprijin la bătrâneţe.” (sursa)

Conform definiției domnului Popescu, România este o țară plină de oameni bogați, realizați profesional și foarte fericiți. Cei ce avem copii suntem niște ratați, niște nefericiți nerealizați profesional.

Vă dați seama de enormitatea inepțiilor debitate de acesta? Și când te gândești că mulți îl consideră a fi lider de opinie…

Autor: Tudoe Marincu

Sursa: Rost Online

Și Bulgaria a definit prin Constituție căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie

O alta ţară ce aparţine Uniunii Europene și care defineşte prin Constituție căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie este Bulgaria.În articolul 46 alin. (1) din Constitutia Bulgariei se stipuleaza urmatoarele: “Căsătoria va fi uniunea liberă între un bărbat și o femeie. Numai căsătoria civilă este recunoscuta de lege.”

Sursa : Rezistența creștină 

Eșecul moral al civilizației euro-atlantice

Civilizația euro-atlantică este, indubitabil, cea mai prosperă, cea mai eficientă și cea mai bine așezată economic dintre toate. Însă eșecul ei este unul moral.Ambiția civilizației euro-atlantice a fost, de la Iluminism încoace, aceea de a se rupe de morala creștină și a construi în locul ei o morală autonomă, o etică burgheză, confortabilă, în același timp dogmatică și flexibilă. Dar, lucru foarte important, această morală era musai să fie universală, să fie vandabilă- precum Coca Cola sau McDonaldsul- în orice colț de lume. Și pentru asta era musai să fie o etică atee, o etică materialistă și dialectică.

Morala euro-atlantică nu are nevoie de Dumnezeu în ecuație, nici de ideea de revelație. nu își așează fundamentul nici pe muntele Sinai, nici pe muntele Măslinilor și nici în vreo biserică medievală. Ea, spre deosebire de orice altă sistematizare morală, refuză ceea ce am putea numi „perspectiva lui Dumnezeu”.

Ce e aceea „perspectiva lui Dumnezeu”? Conștientizarea- pe care orice om cu adevărat conștient de credința sa o are- că Divinitatea are o privire mult mai generoasă decât omul și că ceea ce nouă ni se pare bun, respectiv rău, din colțul nostru, poate căpăta cu totul alte sensuri și înțelesuri privit din perspectiva Divinului și a Revelației.

În schimb, operează cu termeni vagi care, de-teologizați, pot spune totul sau nimic.

„Dreptul natural”, „legea morală din om”, „drepturile omului”, „egalitate”, „justiție socială” dar și concepte ce ar părea mai simple precum cel de „viață”,”persoană”, „demnitate”, devin instrumente vide și fade , lipsite de orice conținut real.

Astfel morala euro-atlantică este una a contradicțiilor: permite uciderea copiilor nenăscuți prin avort, pentru că ar putea să fie o încălcare a dreptului omului de a face sex fără complicații. Însă dreptul de a ucide copii nu presupune și dreptul de a face o omletă din ouă de condor, sau vreo tocăniță din cine știe ce melc pe cale de dispariție.

Morala euro-atlantică transformă sexualitatea din subiect al moralei în generator de morală. De aceea concepte ca cel de”familie”, „egalitate”, „viață”, sau mult mai fragilul concept de „iubire”, sunt definite în funcție de instinctul sexual, a cărui autoritate nu mai este pusă în discuție de nimeni (și de ce ar fi?).

Contradicțiile moralei euro-atlantice sunt multe. Să ne gândim la faptul că interzice fumatul de tabac, dar e tot mai permisivă cu drogurile, consideră familia „tradițională” ca fiind o exploatare a femeii dar aplaudă prostituția ca fiind expresia dreptului persoanei de a folosi propriul corp pentru a își asigura traiul decent, etc….

De asemenea condamnăm războiul și facem orice să îl prevenim: inclusiv războaie.

Însă marea ei dramă este aceea că, cu cât trece timpul, ea devine tot mai delirantă. Deși putem prezenta oricând o deplină continuitate istorică între puritanismul burghez kantian și morala postmodernă de care vorbim acum, trecând prin utilitarism, marxism și cam prin toate formele de coșmar ideologic de până acum, e clar că ce trăim acum nu mai are decât foarte puțin în comun cu ceea ce visau Kant și iluminiștii, chiar dacă e consecința directă a gândirii lor.

Problema este că această morală a reușit o performanță: a distrus morala creștină, În momentul de față, cel puțin la nivel de discurs oficial, Bisericile (că e cea Catolică, cele Ortodoxe sau cele protestante, nu contează) ne vând o morală euro-atlantică împănată cu versete. Desigur, fluctuează accentul pus: majoritatea creștinilor preferă, oficial, o morală burgheză „sănătoasă”, victoriană.

Însă de peste tot a dispărut și în Creștinism „perspectiva lui Dumnezeu”, fiind înlocuită de perspectiva „drepturilor omului.

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca Blog

Colesterolul, o minciună cât planeta!

Bolile coronariene și afecțiunile cerebrovasculare se află în topul cauzelor de deces la nivel mondial. Incriminat este inamicul public numărul unu: colesterolul! Dar este colesterolul cu adevărat vinovat pentru bolile moderne? Am adresat această întrebare către două personalități diferite: inginer chimist, Ștefan Manea și doctor Ștefan Balaban. Iată ce ne-au răspuns:Atrag atenția populației că poate nu există nici un mit care să fi alimentat mai mult panica generală și să fi băgat mai mulți bani în buzunarele unor șmecheri, decât cel referitor la colesterol.

Cu un marketing bine pus la punct, s-a băgat în capul oamenilor ideea că deja ești candidat la infarct sau accident vascular dacă ai un colesterol mai mare de 180-200 mg%!

Planul pus la punct de către magnații mondiali ai industriei farmaceutice și-a arătat roadele – atenționează omul în viață cu cele mai multe invenții în domeniul produselor de sănătate, cercetător Ștefan Manea.

Printr-o presiune mediatică insistentă și continuă, milioane de oameni au devenit brusc bolnavi. Asta pentru că cineva a hotărât să scadă limita de risc la niște parametri imposibili. Valorile considerate ’’normale’’ ale colesterolului s-au tot micșorat și de la 260-280 mg%, cum era înainte de asaltul industriei farmaceutice, s-a ajuns la anomalia ca omul sănătos să fie considerat pacient și să i se administreze medicație de sinteză pentru un colesterol mai mare de 240!

În ultimele 3 decenii industria farmaceutică a făcut miliarde de dolari exploatând teama oamenilor de a nu muri subit din cauza imaginilor apocaliptice sugerate de un colesterol crescut. Cum te duci la doctor, cum îți propune imediat să treci pe statine. Și știți de ce? Pentru că acest tip de tratament se ia toata viața, deci odată ce devii pacient, industria farmaceutică câștigă lunar, pentru tot restul vieții tale, de pe urma acestei încadrări!

Ceea ce omul obișnuit nu știe, este faptul că atunci când ia statine colesterolul scade într-adevăr,  dar efectele secundare generează alte probleme, de la alterări ale memoriei până la diabet și de la dureri de cap până la somnolență perpetuă.

La rândul său, doctorul Ștefan Balaban face câteva aprecieri:

Colesterolul este un fel de sperietoare agitată de oricine are un interes în această direcție. Oul este alimentul care a fost pus cel mai mult în legătură cu creșterea colesterolului, substanța de importanță majoră în organism, care a predispus la nașterea a numeroase mituri.

Din fericire lumea este din ce în ce mai inteligentă și mai informată în ziua de astăzi și mulți oameni refuză să se lase influențați.  Cu ajutorul internetului, oricine este interesat de sănătatea sa și a copiilor săi își poate face propria muncă de documentare. Oamenii nu mai pot fi mințiți decât dacă vor să se lase mințiți, iar colesterolul este una dintre acele povești de groază care bine mânuite, reușesc să genereze suficientă anxietate încât opțiunea pentru medicația de sinteză să pară cea mai convenabilă.

Pacientului cu un colesterol considerat mărit i se cere să scoată ouăle din dietă. Ceea ce este adevărat în toată acesta poveste este faptul că oul are într-adevăr colesterol, dar molecula din ou nu este similară cu cea din organism. Mai mult de atât: în gălbenuș se găsesc rezerve importante de lecitină care previn depunerea ateroamelor pe vasele sanguine. Lecitina are rol major în dinamica celulei nervoase și a tuturor proceselor care se desfășoară în creier, deci ouăle pot avea partea lor de contribuție la scăderea colesterolului.  La ora actuală este de neconceput să scoți ouăle din alimentație, având în vedere câte proprietăți nutritive, biologice și de construcție au! a conchis interlocutorul nostru.

Autor: Adriana Caranfil

Sursa: Aqui Ahora

România, țara catastrofelor naturale și umane

 Klaus von Strudel, guvernatorul GHINION al RomânieiDe când a fost numit plăvanul Gauleiter peste colonie, s-au întâmplat niște tragedii extreme, cum nu au mai fost vreodată în România. 64 de morți într-un incendiu la „Colectiv” reprezintă cel mai mare număr de decese, nu doar într-un incendiu, ci într-un accident „colectiv” – ciudată potrivire cu numele clubului!

Acum, altă „premieră”: 8 morți într-o furtună de tip tornadă, eveniment meteo extrem, care nu este specific țării noastre și nici continetului european! Iohannis este chiar o piază rea, adică poartă „ghinion”, vorba lui.

Klaus von Strudel tot dă indicații prețioase, că „trebe” făcute aia și aia… Așa și cu alarmarea pentru fenomene meteo extreme. Păi, măi Bulă săsesc, dacă tot le știi tu pe toate, așa ca un om mare, de ce nu ai tu inițiativa unor astfel de măsuri, că nu te oprește nimeni? Da’ înainte să se producă un dezastru, fiindcă „după război, mulți viteji se arată” și mulți înțelepți cu sindrom Asperger se trezesc ei că știu ce „trebe” făcut.

De ce nu ai spus tu de acum doi ani sau măcar acum o lună: „Băi sărăntocilor, un austriac de-al meu vă rade pădurile, fraierilor, așa că fără protecție naturală asigurată, strat de ozon optim, pavăză contra vântului, fixarea solului și alte alea-alea, «trebe» să vă așteptați la fenomene meteo cu urmări nasoale, furtuni, tornade ca-n America, inundații, alunecări de pământ, așa că hai să facem ceva pentru alarmarea populației!”

Klausule, de ce nu sari în apărarea școlilor românesti din Ucraina, care vor fi desființate printr-o nouă lege?! Nu te lăudai tu că ești președintele românilor de pretutindeni? Când ai fost în Ucraina nici măcar nu ai vrut să te întalnești cu minoritatea românească de acolo, antiromânule! Degeaba ești înalt, plăvane, fiindcă în realitate ești un individ mic și de nimic, o marionetă fără personalitate și fără sentimente, un robot rudimentar, incult și mărginit intelectual!

Ce să mai vorbim despre cauza românilor din Ucraina, din moment ce la fel ca în cuibul de vipere secesioniste de la Cluj, în Sibiul lui Iohannis, unde până și echipa locală de fotbal se numește F.C. Hermannstadt, toate evenimentele culturale nu au loc în România, ci ele se desfășoară în Transilvania și sub o denumire scrisă în orice limbă, de preferat germană sau engleză, numai în limba română nu! Cităm: „Astăzi debutează la Sibiu ediția a V-a a Festivalului Internațional de Poezie, cunoscut și ca POETS IN TRANSYLVANIA.” (Sursa: Cotidianul)

Acum Iohannis și-a luat consoarta și a tras o excursioară în SUA, că pe aici e jale multă și plictiseală mare pentru cei doi „aristocrați” care bântuie terenurile de tenis și golf.

Una dintre misiunile cu care a fost însărcinat Iohannis de către sioniști, atunci când l-au instalat guvernator peste colonie, a fost recunoașterea de către România a unui așa-zis holocaust al românilor împotriva evreilor și plata unor despăgubiri enorme către statul Israel. Ca dovadă sunt permanentele întâlniri oficiale cu organizațiile lor, la fiecare vizită în SUA a klausului! „Iohannis va mai avea întâlniri, în cadrul vizitei în SUA, cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din Statele Unite, precum şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din zona Philadelphia.” (Comunicat de presă Administrația prezidențială)

Ucigașii de români sunt eroii primarului din Alba Iulia!

Armata austriacă imperială, cea care i-a schingiuit și omorât pe Horea și Cloșca, liderii țăranilor români răsculați în 1784, este la mare cinste chiar în orașul Alba Iulia, unde au fost uciși prin tortură cei doi martiri români.

Ca să vedeți până unde merge slugărnicia față de străini, Mircea Hava, butoiul cu mustață ajuns primar la Alba Iulia, scoate zilnic la defilare o „gardă imperială” formată din figuranți îmbrăcați în uniforme militare habsburgice, adică, să înțeleagă tot prostul, îi venerează pe cei care i-au ucis în chinuri pe Horea și Cloșca acolo, la Alba Iulia, îmbrăcați cu aceleași haine.

În timp ce babu Hava defileză cu figuranți români echipați în uniforme militare austriece de epocă, la doar 13 kilometri distanță, la Sebeș, austriecii adevărați de la „Holzindustrie Schweighofer” mărunțesc lemnul obținut din chelirea pădurilor românești.

Austriecii ne jefuiesc ca pe vremea imperiului habsburgic sau Austro-Ungariei: petrolul, finanțele (prin băncile luate de la noi, plus ale lor) și pădurile, toate obținute prin escrocherii financiare și șantaj politic la nivel înalt, cu sprijinul unor trădători și hoți. Însă acum austriecii mulg întreaga Românie, nu doar Transilvania, Banatul și Bucovina!

Palatele din Viena și castelele risipite prin Alpi au fost construite cu aurul jefuit din Ardeal. Asta doar așa, ca fapt divers sau lămurire suplimentară pentru admiratorii „civilizației” austriece.

Ticălosul ăsta de primar lingușitor, pupător de cururi occidentale, a propus și acordarea titlului de Prinț de Transilvania pentru Charles, urechilă care nu are tron la el acasă, în Marea Britanie, fiindcă băbăciunea de mă-sa e „highlander”, nemuritoare.

Militarul decedat în Afganistan pentru interesele altora

De fiecare dată când moare un militar român în Afganistan, mă întreb ce căutăm noi acolo împreună cu alte trupe de ocupație? Noi nu suntem în război cu Afganistanul, iar tâmpenia cu „instalarea democrației” de către „partenerii” americani – cu tancurile și bombardierele! – este un text pentru proști și un pretext pentru deștepți. Așa bine au instalat democrația în două țări prospere, Irak și Libia – chiar dacă erau conduse de dictatori, ăia nici nu pot să fie conduși altfel! -, încât acum sunt niște ruine, în locul frumoaselor orașe de altădată, petrolul este jefuit de americani și restul șacalilor, în timp ce locuitorii fug, năvălind pe capul europenilor.

Răposatul militar – Dumnezeu să-l ierte! – nu a murit pentru România, fiindcă, așa cum am spus mai sus, România nu este în război cu Afganistanul, nu s-a jertfit deci pentru țară, așa cum latră manipulatorii de serviciu cu propaganda pe ecranele televizoarelor, ci pentru bani, ca orice mercenar. Dintre cei care luptă pe acolo, singurii patrioți sunt afganii fiindcă își apără țara de invadatori! În rest, noi cu ponoasele, cu morții și mutilații, iar americanii cu foloasele: opiu, wolfram…

Plătim scump pentru integrarea în NATO și UE

Mai sus am scris despre militarii români, carnea de tun a americanilor și despre jaful austriecilor în România. Acum vin cu date suplimentare și vă spun că aceste ticăloșii au făcut parte din PREȚUL intrării României în NATO și UE, acceptat de conducătorii trădători de țară.

Puțini știu cele pe care am să le scriu în următoarele rânduri, dar iată că acum o să fiți mai mulți cunoscători ale unor adevăruri ținute secrete de slugile care conduc colonia numită România!

Pentru accederea României în NATO, americanii, de fapt sioniștii care conduc SUA, au impus două condiții: desfințarea stagiului militar obligatoriu (practic, renunțarea la propria armată adevărată !) și recunoașterea de către România a unui așa-zis holocaust săvârșit de români împotriva evreilor, urmat de către despăgubirile de rigoare către statul Israel. Sunt tot mai numeroase vocile care susțin că aceea a fost destinația celor 20 de miliarde de euro împrumutate de tandemul Băsescu-Boc de la FMI, iar Iohannis urmeză să achite în secret alte 20 de miliarde de euro tot cu titlul de despăgubiri pentru holocaust. Se putea ceva mai diabolic decât împrumutatul de bani de la cămătarii evrei (FMI), ca să plătești despăgubiri pentru niște fapte imaginare, nedemonstrate istoric, tot evreilor?!

Pentru accederea României în UE, Germania a impus două condiții principale:

1) Cedarea către satelitul ei, Austria, a petrolului (Petrom luat de OMV) și a celei mai mari bănci românești: BCR. De ce Austriei și nu direct ei, Germaniei? Din raționamente diplomatice, ca să nu prindă românii ură direct pe Germania, mai ales că planul cu etnicul german Klaus Werner Iohannis – viitor președinte al României era deja pregătit. Distractiv este că „germanul” Iohannis, împreună cu finul său Andreas Huber – consul onorific al Austriei la Sibiu, deși este cetățean german, nu austriac! – sunt membri într-o lojă masonică austriacă.

2) Retrocedarea tuturor terenurilor și imobilelor revendicate de minoritatea etnică germană din România (sașii din Transilvania și șvabii din Banat), inclusiv a celor confiscate de la hitleriști prin Convenția de Armistițiu din septembrie 1944 și Decretul-Lege al regelui Mihai nr. 485 din 7 octombrie 1944.

Avansările în grad ale lui Florian Coldea. Cum a fost posibil așa ceva?

– locotenent-colonel în 2005 (34 de ani)
– colonel în 2006 (35 de ani)
– general de brigadă în 2008 (37 de ani)
– general-maior în 2012 (41 de ani)
– general-locotenent în 2014 (43 de ani)

Te crucești pur și simplu, parcă România a fost în război și ăsta a făcut fapte de vitejie pe front, a luptat de unul singur cu un regiment întreg de inamici!!! Ca impostorul Florin Coldea mai sunt alte câteva sute numai în serviciile secrete, cele care în loc să protejeze România de dușmani, au vândut-o la tarabă! Acești vânzători și vânduți, azi subordonați, împreună cu serviciile de care aparțin, altor servicii secrete din străinătate, au fost recompensați cu gradele de generali pentru trădare și fiindcă „au ținut de șase” când țara a fost prădată și ruinată de străini şi ticăloşii de aici, majoritatea alogeni care s-au aşezat în capul bucatelor după decembrie 1989, securiştii vechi şi noi fiind cel puţin complici la jaf prin tăcerea lor, dacă nu erau hoţii chiar ei sau neamurile lor.

Generalilor de carton din serviciile screte li se alătură generalii de operetă din armată, mai mulți decât soldații, că din aceia nici nu mai avem de când cu desființarea stagiului militar obligatoriu, așa că foștii tablagii, „plotonierii” cu tupeu de dinainte de „revoluție”, popotarii, magazionerii, izmenarii, infirmierii sau felcerii de atunci, acum sunt generali și ei peste o armată invizibilă, că s-a împărțit „pomana” onorurilor și a soldelor babane ca să ajungă la cât mai mulți!!! Nu mai spun nimic despre alții făcuți generali pentru merite sportive, nu militare! Nici Stalin și Hitler nu au făcut atâția generali în timp de război, câți au făcut pe timp de pace impostorii care s-au perindat pe la Cotroceni din anul 1990 încoace!

Se răsucește tatăl meu în mormânt! Taică-meu a fost ofițer de carieră. A terminat ca șef de promoție Școala Militară de Infanterie de la Sibiu, numele său, Marinescu Teodor Radu, se află și acum gravat cu litere aurii pe placa de marmură cu șefii de promoție de la comandamentul unității. Oricare „Toma Necredinciosul” poate verifica! A ieșit la pensie, în anul 1993, cu gradul de colonel, la 60 de ani, de la Academia Militară din București, unde a fost conferențiar la Catedra de Tactică și după doi ani a decedat în urma unui cancer galopant. A locuit la bloc, nu a avut autoturism, nici casă de vacanță și stătea în uniforma de colonel la coadă, ca să cumpere portocale pentru nepoți.

Deci, taică-meu, după o viață întreagă dedicată armatei române, în special învățământului militar superior, s-a pensionat cu gradul de colonel la 60 de ani și nulitatea asta parvenită, un individ cu ticuri de bolnav mintal, un trăgător de sfori în interesul altor țări, un fel de elev Bulă repetent și trădător, era colonel la 35 de ani și general la 37 de ani???

Voi vă dați seama în ce țară coruptă trăim? Culmea, impostorul ăsta de Coldea spune că el și cu SRI-ul lui, o filială obscură a CIA din colonia numită România, luptau împotriva corupției împreună cu Kovesi, altă impostoare parvenită și trădătoare, la fel de inteligentă ca și nulitatea generalissimă!

Despre cum făceau facultatea sportivii pe vremea comuniștilor, ca baschetbalista Kovesi sau despre cum au luat doctorate oamenii sistemului în timpul acestui capitalism de junglă au scris alții suficient, iar mie deja îmi este lehamite să mai comentez în plus despre aceste catastrofe umane, numite așa doar fiindcă practică mersul biped.

Autor: Marius Albin MARINESCU

Sursa: Justitiarul

Ion Cristoiu: ”Prin negustoria cu armamentul american, Klaus Iohannis ia bani de la spitale, autostrăzi, școli, grădinițe pentru a-și asigura firman de la Înalta Poartă pentru a doua domnie.”

Anunțul că în București va fi furtună a declanșat o isterie greu de imaginat la un popor care se pretinde a trăi în secolul XXI, zis și al cetățenilor bine informați: Închideri de școli, reduceri absurde de program, mesaje pe rețelele sociale care vorbeau de apocalipsă, uriașe ambuteiaje, mii de cetățeni așteptînd prin stații, luarea cu asalt a magazinelor, străzi pustii, blocarea bucureștenilor în case. Pînă la urmă s-a dovedit un fîs meteorologic.Închiși în case cu cheia răsucită de două ori, să nu dea buzna furtuna, bucureștenii s-au dus de multe ori la geam ( și el ferecat) pentru a urmări dezlănțuirea de afară. Mai ales că televiziunile de știri transmiteau în direct de parcă ar fi venit peste București uraganul Irma ținîndu-se de mînă cu Uraganul Maria.

Nu era nimic, nici o furtună. Dar chiar dacă ar fi fost o furtună, imaginea bucureștenilor cumpărînd pîine cu sacul ( prima grijă a babuinului e să-și facă provizii, nu cumva să n-aibă ce hali cît dorește!) rămîne în Istorie ca dovada incontestabilă despre o țară care poate fi cucerită fără a se trage un foc de armă. Din cîte se știe, România cumpără armament american sofisticat de 5 miliarde de dolari. Deși Ștabii din fruntea țări n-o spun, armamentul e cumpărat pentru a ne apăra de un eventual atac rusesc.

Așa cum am mai scris, cumpărarea armamentului e rezultatul unei negustorii între turistul Klaus Iohannis ( știe cineva pe unde o fi președintele nostru, zis și al Tuturor Românilor, în realitate, președintele doar al Lor?!) și Donald Trump. Americanul l-a bătut pe umăr la o conferință de presă, iar Klaus Iohannis, la schimb, s-a angajat să dea bani (din bugetul țării, nu dintr-al lui) pentru a cumpăra armament american. Altfel spus, Klaus Iohannis ia bani de la Spitale, autostrăzi, școli, grădinițe pentru a-și asigura firman de la Înalta Poartă pentru a doua domnie. Nu e nimic nou.

Pe vremea fanarioților, orice domnitor trimis la noi din Fanar ca să ne călărească se apuca să strîngă bani pentru a-i mitui pe cei de la Istanbul. Pentru asta se introduceau biruri noi sau se renunța la orice construcție publică. Vremurile s-au schimbat. Acum nu se mituiesc Înaltele Porți prin bani dați celor din Serai. Acum se mituiesc prin bani dați companiilor de armament, companii care, la rîndul lor, finanțează campaniile electorale ale președinților americani.

Orice om normal își dă seama că un atac din partea Rusiei ar însemna un atac împotriva NATO. Mai mult decît în 1914, cînd s-au declanșat mecanismele fatale ale alinanțelor, azi, s-ar declanșa mecanismul alianței numite NATO. În acel moment, armamentul României e de prisos. Pe de o parte pentru că Rusia își va îndrepta atacul, dus cu armament modern, de ultimă oră, asupra capitalelor vestice, astfel că conflagrația va avea loc mult deasupra României. Pe de alta, pentru că la cîteva minute de la declanșarea celui De-al Treilea Război Mondial fierbinte, cele două forțe – Rusia și NATO – vor activa armamentul nuclear.

În aceste condiții, ce să facă România cu pușcoacele care sînt, prin raportare la armamentul în conflict, rachetele Patriot de second hand?

Dar chiar admițînd că rușii vor porni asupra noastră cu armament clasic – avioane, tancuri, infanterie – mă întreb de ce ar avea ei nevoie de atîta risipă de carburanți pentru a cuceri România. Haosul stîrnit miercuri în București de anunțul că va fi furtună ne arată în chip inevitabil că rușilor le-ar fi suficient pentru a ne cuceri doar zvonul că vin spre București.

În acel moment, în România s-ar produce un haos desăvîrșit. Televiziunile de știri, pacostea numărul unu pentru păstrarea lucidității, ar anunța, prin fătuce gîfîinde, că rușii au cucerit deja jumătate de țară. Mesaje postate pe rețele sociale de TeFeLiști ar fi luate în serios în vestea, însoțită de poze trucate, că Rușii deja ne-au cucerit.

Gabriela Firea ar ține o conferință de presă în care i-ar anunța pe bucureșteni că au la dispoziție buncăre pentru a se închide în ele. În tot acest timp, românii ar lua cu asalt magazinele, pentru a-și face rost de provizii pentru un an, după care s-ar închide în casă răsucind cheia de două ori.

Afară n-ar rămîne nimeni. Rușii ne-ar cuceri trimițînd aeoroportat o companie de salubritate înarmată cu mături și tomberoane, pentru a face curat după haosul de pe străzi.

Apocalipsa anunțată de autorități și de televiziunile isterice n-a avut loc.

Rămîne însă întrebarea: Ce slăbiciuni ale societății noastre șiau spus cuvîntul în crearea atmosferei de isterie, penibile, descalificante pentru un popor minim matur?

1. Prima și cea mai importantă ține de un cancer genetic al nației. Refuzul de a crede informația exactă în favoarea zvonului. La un moment dat, am vrut chiar să scriu o Istorie a zvonului la români. Cercetînd în vederea eseului, am dat peste sute de exemple hazlii de isteriile declanșate la noi din nenorocirea de a da crezare zvonurilor celor mai absurde. Citez din ceea ce am scris deja: „Eugeniu Arthur Buhman, fost şef al Serviciului de poştă, telegraf şi telefon al Casei Principelui Moştenitor Ferdinand, surprinde în memoriile sale o secvenţă care confirmă năravul românilor de a lua totul în băşcălie, inclusiv posibilele cataclisme.

Potrivit volumului Patru decenii în serviciul Casei Regale a României. Memorii 1898-1940, Duminică, 11 aprilie 1910, el notează:

„În Capitală se vorbeşte de cîtva timp cu mare emoţie de apariţia pentru 6/10 mai a cometei Haley, care revine o dată la fiece 76 ani. Se spune că orbita Pămîntului va traversa coada cometei care este compusă din gaze înăbuşitoare. O anume categorie de bucureşteni, printre care am mulţi prieteni, încearcă să mă convingă că nu trebuie lăsate nebăute şpriţurile de prin bodegi «că dacă e vorba să murim de cometă, la ce să le mai lăsăm pe pămîntul uscat!» Amicii mei, Chiriţă Ranetti de la «Furnica », Iancu Brezeanu de la Teatrul naţional şi sculptorul Späthe, m-au asigurat că sunt ferm decişi a executa cu sfinţenie programul de mai sus!“. 

Sîntem în ianuarie 1913. Tensiunea dintre România şi Bulgaria creşte de la o zi la alta. În memoriile sale, Eugeniu Buhman dezvăluie efectele acestei tensiuni asupra populaţiei băştinase: „Pentru a da o imagine de starea nervoasă a populaţiei noastre din acele zile, e destul să pomenesc de diversele ştiri publicate în ziare, mai ales în cele din Moldova, despre zborul unor avioane care se văd noaptea cu farurile aprinse străbătînd unele regiuni. Cum aceste ştiri au persistat să apară, s-au făcut oarecare observaţiuni şi s-a dovedit că avionul luminos nu era decît planeta Venus ce are în această lună o deosebită luminozitate“.

De observat că nici ziarele nu sunt mai breze decît bravii locuitori ai ţinuturilor moldoveneşti”.

În cazul Apocalipsei de miercuri, cancerul credinței în zvonuri s-a devoalat din plin. Orice încercare a ANM de a preciza că e vorba doar de o simplă furtună, a fost zadarnică. Românii au crezut zvonurile de pe Internet, de la bodegi și de la televiziunile de știri.

2. Rolul nefast al supralicitării fleacului de către televiziunile de știri. Informației exacte i s-a preferat zvonul fabulos. Atmosfera de calm a fost surclasată de atmosfera de isterie cultivată de fătuce, dar și de așa-ziși lideri de opinie.

3. Politizarea Apocalipsei de către Gabriela Firea. Obsedată de imagine, PSD-ista a ordonat închiderea școlilor, a ținut conferințe de presă isterice, într-un cuvînt a creat la nivel oficial o atmosferă propice haosului.

4. Inexistența unei legislații severe împotriva informațiilor false promovate de televiziuni și de internet. Gabriela Firea a amenințat cu plîngerea penală pe cei care au pus la cale diversiunea cu mesajul de pe rețelele sociale. Și a pus în aplicare avertismentul? Trebuie să fii mare prostănac ca să nuți dai seama, după haosul de miercuri, 20 septembrie 2017, că panica creată de zvonuri, știri false, isterii create de televiziunile de știri, apare ca o vulnerabilitate națională. Un dușman poate produce uriași pagube materiale și umane apelînd la zvon, informarție falsă, isterii mediatice.

Atenție! Miercuri, am avut de a face cu o isterie creată de propria noastră prostie. Ce se va întîmpla cînd isteria va fi creată cu mijloace profesioniste de alții?

Autor: Ion Cristoiu

Ion Cristoiu Blog