„Când eram tânăr, crescând în New York, am refuzat să depun jurământul de credință față de steag. Bineînțeles că am fost trimis la biroul directorului școlii, iar el m-a întrebat: „De ce nu vrei să depui jurământul? Toată lumea face asta!”. Eu am spus: „Toată lumea credea cândva că Pământul e plat, dar asta nu înseamnă că așa și este!” I-am explicat că America datorează tot ce are altor culturi și altor națiuni și că mai degrabă aș depune jurământ către Pământ și tuturor celor care îl locuiesc. Nu este nevoie să mai spun că nu a mai durat mult până am părăsit cu totul școala.
Și mi-am pus la punct un laborator în dormitor. Acolo am început să învăț despre știință și natură. Atunci am realizat că Universul este guvernat de legi și că ființa umană, ca și întreaga societate, nu este exceptată de la aceste legi.
Apoi a venit marea prăbușire a pieței din 1929, care a dus la ceea ce noi acum numim „Marea Depresiune”. Mi-a venit greu să înțeleg de ce milioane de oameni erau șomeri, fără case, muritori de foame, în timp ce toate fabricile stăteau goale, resursele erau aceleași. Atunci am realizat că regulile jocului economic erau invalide în întregime.
La scurt timp apoi a început Al Doilea Război Mondial în care națiunile, pe rând, s-au distrus reciproc și sistematic. Mai târziu am calculat că toate distrugerile și acele resurse irosite cheltuite în acel război ar fi putut cu ușurință să asigure toate nevoile de bază ale oamenilor de pe întreaga planetă.
De atunci am privit umanitatea cum își pregătește scena pentru propria extincție. Am văzut cum prețioase resurse limitate sunt irosite și distruse în mod continuu în numele profitului și al pieței libere. Am privit cum valorile sociale sunt reduse la o artificialitate de bază a materialismului și a consumului irațional și am văzut cum puterile monetare controlează structura politică a societăților despre care se presupune că sunt libere.
Acum am 94 de ani și mă tem că starea mea de spirit este aceeași cu cea pe care o aveam în urmă cu 75 de ani.
Mizeria asta trebuie să dispară!”
sursa: anonimus.ro
Pur si simplu o minte sclipitoare !
FALSA “TREZIRE” – METODE DE CONDITIONARE a gandirii si comportamentului
…..
“Scopul real din spatele acestei secte este revelat intr-un comunicat de presa al siteului miscarii, intitutal „Miscarea Zeitgeist definita: realizarea unui nou mod de gandire”.
Aici Joseph explica „vestea” (crezul, noua evanghelie), mergand mai departe decat “revelarea adevarului”, aventurandu-se in schitarea lumii transformate pe care miscarea vrea sa o creeze.”
…..
Principalul in aceasta doctrina, de factura tipica New Age este conceptia progresista si scientista, conform careia raiul pe pamant este la o distanta infinetizimala de noi, tot ceea ce ne ramane de facut fiind “sa constientizam” (se ne iluminam, cum ar veni) ce genereaza raul in societate, sa il inlaturam, si sa instauram, cu ajutorul stiintei, binele. Si ce genereaza raul? Tot ce exista acum ca structuri sociale (actualul sistem), tot ce inseamna putere si stratificare si, mai ales, religia (crestinismul, in principal) si economia bazata pe profit, cele care genereaza lacomie, coruptie, diviziune. Deci – la gunoi cu ele.
………………………………………..
Controlul mintii in afara bulei de sapun
… exista o un mare numar, in crestere, de oameni care sunt dispusi sa ia in considerare diferitele idei pe care le gasesc pe internet.
Ideea de „trezire” este folosita frecvent pentru a descrie procesele de iesire din bula de sapun.
Din ce in ce mai multi oameni se „trezesc” la realitatea evenimentelor … operatiunile de control al mintii sunt in desfasurare deja – destinate tocmai celor care s-au “trezit”. Astfel de operatiuni nu sunt menite sa intoarca oamenii inapoi in bula de sapun, ci, mai degraba, imbratiseaza ideile “trezirii”, insa in stilul aikido (anulezi oponentul cu propria lui forta – n.n.), cautand, apoi, sa foloseasca energia “trezirilor” in moduri care folosesc statului si obiectivelor sale.
Un exemplu al acestor operatiuni de tipul iesirea-din-balonul-de-sapun, din genul sectelor, este Miscarea Zeitgeist – care pretinde ca este “cea mai mare miscare din lume de la firul ierbii ce are filiale in peste 60 de tari”. Peter Joseph este liderul carismatic al acestei „secte”, si isi afirma nucleul credintelor sale, sustinut de argumente si probe persuasive, in Zeitgeist: The Movie.
Pentru cei „treziti”, filmul este foarte puternic. Prezinta „adevarurile esentiale” despre lume, fara a fi agresiv, intr-un mod dramatic si convingator. Filmul a avut mai multe versiuni de-a lungul timpului, iar prima a devenit virala pe internet dupa ce a fost lansata. Pentru cei „treziti”, a fost un film al „eliberarii”, cu potential de a trezi pe toti si de a transforma lumea.
Dupa ce filmul a fost lansat, si dupa ce si-a castigat o audienta entuziasta, a fost lansata Miscrea Zeitgeist. Fanii filmului s-a inghesuit sa se alature miscarii, nerabdatori sa „raspandeasca vestea adevarului” si sa ajute la “trezirea lumii”. Se alaturau unei cauze mesianice de care era urgenta nevoie, iar aceasta i-a legat de miscare intr-un mod similar in care secta isi „leaga” aderentii.
Peter Jospeh era vazut ca o figura profetica, cel care rosteste vestea si cel care ar putea conduce pe calea ce duce la eliberare, iar aceasta este, mai mult sau mai putin, definitia standard a liderului de secta.
Ceea ce nu reuseau sa inteleaga acesti membrii nerabdatori ai sectei era ca tocmai lucrul care ii atragea in miscare garanta, de asemenea, ca miscarea nu va reusi niciodata in a „trezi lumea”.
Nucleul de credinte care erau atat de „eliberatoare” pentru membrii acesteia sunt vazute drept crancene teorii ale conspiratiei in balonul de sapun mainstream.
In timp ce membrii miscarii cred ca lupta pentru o cauza mesianica, de fapt, ei sunt propria lor audienta, ca un cor care canta doar pentru membrii sai, cu Peter Joseph in rol de dirijor.
Scopul real din spatele acestei secte este revelat intr-un comunicat de presa al siteului miscarii, intitutal „Miscarea Zeitgeist definita: realizarea unui nou mod de gandire”.
Aici Joseph explica „vestea” (crezul, noua evanghelie), mergand mai departe decat “revelarea adevarului”, aventurandu-se in schitarea lumii transformate pe care miscarea vrea sa o creeze.
Iata cateva puncte cheie din viziunea profetului Joseph, cu sublinieri adaugate:
2) Viziunea stiintifica asupra lumii: eseul exploreaza cum dezvoltarea metodei stiintifice a alterat perceptia umana si importanta critica a recunoasterii sale, mai ales in raport cu sistemul social.
5) Pledoaria pentru Unitatea Omenirii: eseul exploreaza motivele pentru o societate globala unificata precum si identificarea surselor diviziunilor nationale si propensiunilor spre conflict. Un punct relevant este legat de avansul razboiului tehnologic si cum anume pericolele mentinerii unor bariere economice preconcepute ar putea duce la distrugere rapida pe masura ce timpul inainteaza.
9) Eficienta pietei vs Eficienta Tehnica: acest eseu arata diferentea dintre adevarata eficienta stiintifica (sau tehnica) si practica de afaceri ce tine de „eficienta pietei”, argumentand cum ultima lucreaza, de fapt, impotriva optimizarii economice reale.
Aceasta este o reteta pentru o tehnocratie globala micro-manageriata ce s-ar afla sub controlul unui guvernamant mondial.
Atat sistemul social cat si sistenul economic ar trebui sa fie “optimizate stiintific” – ceea ce, de fapt, inseamna o lume organizata conform oricaror directive trasate de cine stie ce birocratie tehnocrata aflata sub controlul unei elite globale.
Cu alte cuvinte, profetul Joseph creeaza un electorat entuziast al mult doritei (de bancherii centrali) Noi Ordini Mondiale.
Secta Zeitgeist este o lovitura aikido de maestru.
Incepe cu revelatia ca „bancherii rai” conduc lumea, captand energia „trezitilor”, iar apoi intoarce aceasta energie intr-o directie care serveste tocmai scopurilor acelorasi „bancheri rai”.
Din nou, trebuie s-o spun foarte clar, foarte inteligent, intr-adevar.
Zeitgeist este doar un exemplu de operatiune de control al mintii menita celor care au atins un grad sau altul de „trezire”.
Numeroase miscari au fost create, prin websituri bine facute care spun cate o versiune a adevarului, atragand audienta cu unele probleme specifice, si care conduc acea audienta spre activitati nefolositoare sau contra-productive.
Miscarea, initiata in 2008, nu este centralizata, nu are un lider anume, si nu este strict legata de filmele documentare celebre omonime ale lui Peter Joseph, pe care le considera doar ca o sursa de inspiratie (desi se dezic de teoriile mai ”tari” promovate prin ele).
Ei chiar pretind ca, de fapt, ar fi bratul activist al Proiectului Venus al unui oarecare ‘inginer social’, pe numele sau Jacque (da, fara s) Fresco. Pe scurt (caci nici nu e mare filosofie in sistemul lor), acest proiect considera ca sistemul actual economic, bazat pe moneda si profit, este rau, si trebuie inlocuit cu unul bun si corect care imita natura. Acest lucru se intampla desfiintand moneda si profitul – cum altfel – si inlocuind actualul sistem cu unul in care economia se bazeaza pe redistributia corecta a resurselor –as simple as that, cum ar spune chinezul. Nu mai cumparam nimic, ne vine totul dupa nevoi datorita genialului sistem de management al resurselor naturale pe care l-a imaginat Fresco.
@gheorghe
Pe langa faptul ca esti dus cu capu’ esti si tare plictisit.
Vezi poate reusesti sa intelegi ceva de aici:
https://www.youtube.com/watch?v=pio77IeBcBo