La televiziunea sa preferată, B1 TV, Traian Băsescu s-a autodenunţat. A povestit, pur şi simplu, cum s-a sustras legii. El şi principalii săi colaboratori. Cum au fraudat în campania electorală. Cum au spălat banii. Cum au făcut declaraţii în fals. Şi totul fulgerător. Într-o declaraţie cu subiect şi predicat, dar de o singură frază. Ce urmează?
“O parte din banii partidului s-au dus în campania electorală, în presă, cu sacoşa. Unii au susţinut televiziuni anti-democratice, alţii televiziuni de dreapta.” Nu trebuie să fi procuror pentru a cântări gravitatea extremă a afirmaţiei de mai sus, pe care am reprodus-o ad literam. Să o analizăm. Într-o campanie electorală, conform legilor acestui stat, toate sumele vehiculate trebuiesc declarate sub semnătură. Din seifurile unui partid nu pot fi, pur şi simplu, scoase milioane de lei – Traian Băsescu vorbeşte de cel puţin jumătate din 18,9 milioane – şi duşi, de colo-acolo, cu sacoşă. Fără transferuri bancare. Fără chitanţe. Fără a da socoteală, nici membrilor de partid şi nici autorităţii electorale, opiniei publice şi fiscului, de modul în care au fost cheltuiţi.
La rândul ei, presa de care vorbeşte Traian Băsescu a primit bani, tot cu sacoşă. De la partidul care l-a susţinut în campania electorală. Şi pe care, la rândul său, l-a condus în forţă şi într-un mod netransparent. Şi aceasta este o infracţiune. Cum au intrat acei bani în contabilitatea societăţilor editoare? Sau nu au intrat? Şi dacă nu au intrat, ce s-a întâmplat, în continuare, cu ei? Este clar că asistăm la o vastă operaţiune de spălare de bani. Spălarea de bani, încălcarea legilor electorale şi a normelor fiscale este declarată de omul care, timp de zece ani, a îndeplinit cea mai înalta funcţie în stat. Cea mai informată persoană, atât în ceea ce priveşte operaţiunile financiare ale propriului partid, cât şi asupra legăturilor dintre acest partid şi presa.
În paranteză fie spus, observaţi cum împarte Traian Băsescu presa. O parte este anti-democratică. Adică, luptă împotriva democraţiei. Cealaltă parte este presa de dreapta. Pe care a finanţat-o domnia sa în campaniile electorale. Iar această presă, care sprijină partidele de dreapta, pusă în antiteză cu cealaltă presă, cea “anti-democratică”, rezultă că este presă “democratică”. Democraţi sau nedemocraţi, iată că, ziariştii au ciugulit din sacoşele cu bani transmise, cu generozitate, de domnul Traian Băsescu. Desigur, la schimb. La schimb, îi atacau rivalii şi ridicau osanale marelui conducător.
Şi mai deschid o paranteză. Pentru o faptă mult mai puţin gravă şi nedovedită pe de-a întregul. Ioan Niculae împreună cu mai multe persoane, printre care şi un ilustru profesor universitar, au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Ce s-a întâmplat, dacă s-a întâmplat? Una dintre societăţile comerciale ale lui Ioan Niculae a comandat mai multe cercetări de piaţă societăţii INSOMAR, sondajele fiind, cele mai multe, de natură politică. Procurorii, şi apoi judecătorii, au ajuns la concluzia că s-a făcut o finanţare ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană.
Suma respectivă este infimă în comparaţie cu cifrele pronunţate de Traian Băsescu. Şi nu mai pun la socoteală că ceea ce a recunoscut el, miercuri seară, probabil sub influenţa alcoolului, ar trebui, în mod normal, aşa cum îl cunosc, înmulţit cu 10. Sau chiar cu 100. Pentru a ne apropia cât de cât de adevăr. Astăzi, este joi. Stau de dimineaţă şi butonez televiziunile de ştiri. Citesc diverse site-uri. Urmăresc dacă nu cumva DNA a dat vreun comunicat. Şi nu se întâmplă nimic. După atâtea şi atâtea ore, nici un procuror nu s-a sesizat. Niciun procuror nu l-a invitat pe Traian Băsescu pentru o prima declaraţie. Oare de ce?
Autor: Sorin Rosca Stanescu
Sursa: Ziua News
Cand cea mai mare scula a tari da asemenea declarati ne dam seama pe mana cui am fost 10 ani
Sant curios cum o sa reactioneze justitia