Politică

TURMERICUL IMPIEDICA FLUORURILE SA NE DISTRUGA CREIERUL

turmericFluorurile se gasesc peste tot astazi, de la antibiotice la apa de baut si la pasta de dinti, facand expunerea la ele inevitabila.

Neurotoxicitatea fluorurilor a fost un subiect dezbatut in mediile academice de decenii, iar in ultima perioada a inceput sa fie dezbatuta si de publicul larg. De la teoriile conspirationiste cum ca era utilizat la inceput de rusi si nazisiti in apa de baut din lagarele de concentrare pentru a-i lobotomiza chimic pe prizonieri, pana la “abilitatea” sa de a spori calcifierea glandei pineale.

Acum, un nou studiu publicat in “Pharmacognosy Magazine”, adauga un suport experimental suspiciunii ca fluorurile sunt substante care intradevar afecteaza creierul. De asemenea acest studiu a dezvaluit ca un agent protector natural obtinut din mirodenii, care lupta impotriva efectelor produse de fluor, este disponibil.

Studiul a fost efectuat de cercetatorii din departamentul de Zoologie al Universitatii de Stiinte M.L. Sukhadia din Udaipur, India, care si-au petrecut ultimul deceniu investigand mecanismul prin care fluorurile induc schimbari neurodegenerative severe in creierul mamiferelor.

“Fluorul (F) este probabil primul ion care a atras atentia oamenilor de stiinta datorita efectelor lui toxice si acum toxicitatea Fluorului din apa de baut este bine cunsoscuta si reprezinta o problema mondiala.”

Studiul axat pe neurotoxicitatea indusa de fluor a identificat excitotoxicitate si stres oxidativ ca principalele motoare ale neurodegenerarii. S-a observat de asemenea ca subiectii cu conditia cunoscuta sub numele de fluoroza au suferit schimbari neurodegenerative asociate cu o forma de stres oxidativ cunoscut sub forma de “peroxidarea lipidelor”. Excesul de peroxidare al lipidelor conduce la o scadere a continutului total de fosfolipide din creier. Datorita acestor bine cunoscute mecanisme de neurotoxicitate si neurodegenerare asociate fluorurilor, cercetatorii au reusit sa identifice un prim polifenol in turmeric ca un agent ce ar merita sa fie testat ca substanta neuroprotectiva. Studiile precedente asupra turmericului au indicat ca acesta este capabil sa actioneze ca antioxidant. De asemenea, turmericul, pare sa creasca productia de glutation in creier, un antioxidant important al sistemului imunitar.

In scopul de a evalua efectele neurotoxice ale fluorului si de ademonstra rolul protectiv al turmericului, cercetatorii au impartit un grup de cobai in 4 grupuri mai mici pentru 30 de zile:

1. Control (fara fluoruri)
2. Fluorura(120 ppm) a fost administrata prin apa de baut
3. Fluorura(120 ppm) + turmeric(30 mg/kg de masa)
4. Turmeric(30 mg/kg)

In scopul de a stabili efectul tratamentului, cercetatorii au masurat continutul de malondialdehida (MDA) din creierul cobailor. MDA este un marker bine cunoscut al daunelor produse de stresul oxidativ.

Dupa cum era de asteptat, grupul caruia i-a fost administrate doar fluoruri a prezentat un nivel foarte crescut de MDA fata de grupul caruia nu i-a fost administrat nimic. Grupul care a primit si fluoruri si turmeric a prezentat totusi o valoare mult mai mica a MDA fata de grupul care a primit doar F, ceea ce demonstreaza efectul neuroprotectiv al turmericului impotriva neurotoxicitatii asociate fluorurilor.

Avand in vedere insultele chimice cu care ne confruntam zi de zi, turmericul poate fi una dintre cele mai importante ierburi avand mai mult de 600 aplicatii in medicina, toate bazate pe dovezi.

Sursa: Secretele sistemului

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu