Agitație mare în rândul progresiștilor. Rețelele sociale sunt bune cât timp îi cenzurează pe suveraniști și îi promovează pe globaliști.
Dacă situația se inversează grație implicării lui Musk, atunci lucrurile nu pot rămâne astfel. Birocrații de la Bruxelles trebuie să ia măsuri urgente, până nu se întâmplă o adevărată catastrofă. În special în Germania, unde vor urma alegeri luna viitoare. Iar liderul AfD, Alice Weidel, îi va acorda poimâine un interviu live lui Musk, pe contul miliardarului. Ca idee, șeful SpaceX are acum peste 211 milioane urmăritori pe rețeaua X, mult peste audiența oricărei instituții media MSM.
Indignarea progresiștilor ”woke” în fața perspectivei de a pierde alegerile în Germania a reieșit transparent din ultimele declarații ale președintelui Macron. Șeful statului francez l-a acuzat pe Musk că ”susţine o nouă internaţională reacţionară şi de amestec direct în alegeri”. Lucru evident, de altfel. Însă Macron nu s-a mulțumit cu atât, ci a ținut să le spună ambasadorilor francezi că Moscova a interferat în alegerile din România – cu aceleași dovezi, inexistente, lansate de regimul Iohannis cu ocazia loviturii de stat.
După zeci de ani de implicare directă (și nesimțită) a imperiului globalist Soros în politicile interne ale statelor din Europa, acțiunile lui Elon Musk vin acum să echilibreze balanța. Iar asta îi scoate din sărite pe progresiștii de la Bruxelles susținuți de filantropi ca Soros și Gates.
Înfuriată, Comisa Europeană condusă de Ursula von der Leyen promite că ”își va folosi întreaga putere legală pentru a-l ține în frâu pe magnatul miliardar al tehnologiei”, potrivit revistei Politico. Reacția Bruxelles-ului va fi direct proporțională cu măsura în care transmisia live de joi o va avantaja pe lidera AfD ”în mod incorect” față de rivalii săi, înaintea alegerilor din 23 februarie. Asta ne amintește, desigur, de ”avantajul incorect” primit de Călin Georgescu pe TikTok – de parcă ceilalți candidați nu ar fi cheltuit zeci de milioane de euro din banul public, pe aceeași rețea socială.
Comisia Europeană, autoritățile de reglementare germane și reprezentanți ai platformei X se vor întâlni pe 24 ianuarie pentru a discuta ”riscurile legate de alegerile din februarie”, din Germania. Problema este că începând cu 20 ianuarie Elon Musk va face parte din administrația Trump, iar birocrații de la Bruxelles riscă un conflict dur cu Casa Albă dacă nu vor argumenta solid eventualele măsuri de coerciție asupra rețelei X.
Și premierul norvegian Jonas Gahr Støre și-a manifestat stupoarea în legătură cu acțiunile lui Elon Musk: “Mi se pare îngrijorător că un om cu acces enorm la social media și cu resurse financiare mari este implicat atât de direct în afacerile interne ale altor țări. Nu așa ar trebui să fie între democrații și aliați”. Pe bune?! Dar George Soros ce face de atâția zeci de ani, fără ca vreun politician de la putere să reclame implicarea directă a magnatului globalist în afacerile interne ale unor democrații din Europa?
După ”modelul Soros”, administrația Trump își va dezvolta rapid propria rețea de influență la nivel global, având ca pilon de bază platforma X. Este un proces aflat în plină derulare, de destructurare a imperiului Soros. Un proces inevitabil și foarte greu de contracarat de către politicienii aripii progresiste. Nu există un antidot pentru libera exprimare. Pe rețeaua X, adevărul se propagă infinit mai repede decât minciuna. Iar asta va duce, în final, la prăbușirea regimurilor liberale susținute ani de șir de imperiul malefic Soros. Inclusiv în România.
Marea întrebare rămâne care va fi politica externă a administrației Trump (în afară de susținerea regimului Netanyahu și dorința de alipire a Canadei la SUA). Va reuși noul președinte patriot să aducă pacea în Ucraina? Va ajuta Europa să iasă din groapa în care a aruncat-o Biden? Sau va turna ciment peste mormânt, după decuplarea UE de resurse energetice ieftine și distrugerea industriei auto franco-germane?
Autor: Adrian Onciu
Adauga comentariu