Orice forță politică responsabilă va începe să conducă România înspre sfera economică a BRICS. Asta și întrucât dpdv economic, după ce a preluat ideologiile woke, UE se duce cu capul spre stâlp în cea mai mare viteză, împinsă de buldozerul american.
Turcia, o forță mult mai mare decât noi economică și militară, țară membră NATO, deja se angajează pe acest drum. Erdogan a fost prezent la Summitul BRICS din Kazan, care s-a sfârșit ieri.
Să reamintim că în acest moment, această organizație reprezintă 45% din populația lumii și 35% din economia acesteia. Dacă vor adera și alte state, aceste procente vor crește substanțial.
Cred că noi trebuie să refacem parteneriatul economic tradițional cu China, principalul motor economic al BRICS. O țară care ne-a oferit de-a lungul anilor amiciția ei și unde mai există lideri politici, inclusiv un fost președinte, care cunosc limba română.
Mai sunt chinezi acum dintre cei care umpleau cinematografele la filme ca Mihai Viteazul sau Columna, iar profesorii și oamenii de știință chinezi mai în vârstă sunt cei care au folosit calculatoarele ”Felix” în academiile de ştiinţă, în universităţile şi întreprinderile din China.
În anii ’70-’80, dacă vă vine să credeți, România exporta tehnologie în China. Astăzi exportăm fier vechi și lemn brut, nici măcar mobilă.
Faptul că ne-am supus dictatului american și am răcit complet relațiile cu China doar pentru că ei sunt competitori în Asia, iar UE a devenit o anexă a politicilor globaliste, asta ne-a privat de avantajele acestei vechi prietenii sino-române. Desigur că sunt state europene care fac afaceri de anvergură cu China, președintele Xi a fost în acest an în vizită la Paris unde a fost primit cu fast, însă ce i se permite stăpânului, nu i se permite și câinelui său.
Despre piața de desfacere reprezentată de China și Rusia, nu mai vorbim. Dar uitați-vă la transportul feroviar românesc și la cel chinez și vom observa că avem de recuperat un secol de tehnologie. Sunt foarte multe domenii în care China poate investi în România, dar partenerul strategic, care are o problemă geostrategică în Asia, nu ne permite.
Ungaria în schimb, care nu a avut o istorie de cooperare cu China, profită de letargia obedientă a unor politicieni care trădează continuu interesul național și dezvoltă relații economice stabile cu cea mai puternică economie emergentă a lumii. Pot să pariez că Ungaria și Serbia vor începe, nu peste multă vreme, negcierile de aderare la BRICS.
Faptul că Occidentul Colectiv se sinucide economic de dragul SUA, că politicile Green Deal o sufocă în timp ce creșterea economică și expansiunea tehnologică fac din China cea mai mare forță a lumii viitoare, totul arată că singura soluție pentru salvarea acestui statu quo american este războiul, pe care îl proiectează în toate direcțiile, ca un senil care lovește cu bastonul în cei care vor să-l ducă la masă.
În timpul întâlnirii BRICS de la Kazan – Rusia, care s-a sfârșit ieri, Cristian Niculescu a făcut o trecere în revistă a ecourilor acesteia în presa globalistă:
BBC: „ Mesajul clar aici este că încercările de a izola Rusia au eșuat. O parte importantă a mesajului Kremlinului este că Rusia face față sancțiunilor”.
CNN: „Occidentul vrea ca Putin să fie izolat. Summit-ul major pe care îl găzduiește arată că este departe de a fi singur”.
Daily Mail: „Putin trimite Occidentului un mesaj demonstrativ, adunând lideri mondiali pentru summit-ul BRICS pentru a arăta că sancțiunile nu funcționează.”
The Washington Post: „Cu Putin din ce în ce mai încrezător în victoria Rusiei pe măsură ce forțele sale avansează în estul Ucrainei, summitul este conceput pentru a transmite un semnal că Rusia revine pe scena mondială ca un jucător puternic cu mulți prieteni.”
Times: „Țările din Malaezia și Thailanda până la Nicaragua și Turcia, membru NATO, sunt pregătite să se alăture BRICS.”
ABC News: „Pentru președintele rus Vladimir Putin, întâlnirea de trei zile reprezintă, de asemenea, o oportunitate de a demonstra eșecul eforturilor conduse de SUA de a izola Rusia în privința acțiunilor sale în Ucraina.”
În mod cert, se simte o schimbare de ton.
De remarcat că la summitul din Rusia a fost prezent inclusiv Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, iar la finalul întâlnirii s-a cerut, într-o declarație oficială, chiar reforma acestei organizații.
Dar revenind la țara noastră, care este captivă politic și economic, suportând toate neajunsurile aduse de politicile UE de sărăcire a populației prin scumpirea absurdă a energiei (datorită închiderii centralelor termice și blocarea investițiilor în energia nucleară) și de extragere a hranei normale, inclusiv a cărnii, din hrana populației, prin imbecilitatea ideii că vacile emit prea mult dioxid de carbon, precum și a politicilor de distrugere a efectivelor de animale prin inventarea de false pandemii – la care politicienii la putere participă din cea mai josnică slugărnicie – și înlocuirea cu praf de insecte sau carne artificială.
În curând, carnea și hrana naturală vor fi prohibite în tot spațiul Occidentului Colectiv, iar sărăcia va fi endemică.
De ce și România să fie obligată să parcurgă inexorabil acest drum spre prăpastie?
De ce trebuie să asistăm la sinuciderea colectivă adusă de elitele globaliste în UE și să nu căutăm parteneriate economice în spațiul BRICS?
O întrebare la care, în halul în care arată politica și intelighenția românească în acest moment, controlate 100% de Sistem, nu aștept momentan răspuns.
Dar o clasă politică responsabilă va trebui cândva – nu știu când – să prezinte românilor inclusiv aceste alternative de salvgardare a țării.
Autor: Iulian Capsali
Adauga comentariu