Analize și opinii

Luminita Arhire: CE POȚI FACE ÎN VIAȚĂ/ PENTRU-UN LOC ÎN FAȚĂ?

MOTTO 1: „Invitație pentru prietenii noștri din Iași. P.S. Azi, miercuri 16 oct., ora 21,00, ne vedem la Antena 3, realizator Mihai Gâdea.” (Varujan Vosganian, pe pagina lui de FACEBOOK, 16 octombrie 2024)
MOTTO 2: „După ce povestea mitei atribuită doctorului Tătaru a devenit știre națională, liderii naționali ai PNL au luat primele decizii. Dr. Tătaru a fost scos din funcția de președinte și, foarte probabil, nu va mai avea un rol în politica locală. Ca soluție de urgență, Varujan Vosganian a fost desemnat să preia, interimar, conducerea organizației de la Vaslui, fiind nominalizat de centru pe locul I la Camera Deputaților, din partea PNL, la alegerile parlamentare. (VASLUIANUL. ro, 10 octombrie 2024)
…………………………………………………………………
Bine, măi domnule Vosganian… să înghiți broaște, șopârle, iguane și anghile vii pentru un loc de frunte pe lista liberalilor, hai, aș mai înțelege… doar cică așa-i în politică și dacă nu ești obișnuit cu astfel de finețuri culinare, nu te poți numi politician… sau politruc, cum s-a autodefinit Ficusul suprem, că nici nu mai știu cum se spune corect… Dar, când treci de la „soft” la „hard”, adică la înghițit meduze Nomura, varani cu halenă specifică, porci spinoși, crocodili, caracatițe uriașe de Pacific, încercând cu disperare să retușezi, în direct și la o oră de vârf, imaginea caricaturală a Ciucului aflat „în slujba țării”, doar pentru că este cel care ți-a oferit un loc eligibil (mirosind încă a cloaca raței lui Tătaru, din care tocmai se rostogoliseră câteva ouă pe biroul medicului) pe listele unui PNL cu multe „obligații” de rezolvat, vezi, dragă… se întâmplă să o mai și pățești!
Ei bine, eu am fost siderată de întorsătura și chiar îmbârligătura de situație din platoul ANTENEI 3 CNN din seara de 16 octombrie 2024, deoarece Mihai Gâdea a făcut din Varujan Vosganian mop, l-a chifligit în găleata cu apă murdară, l-a stors și, în final, fleoșc! a șters pe jos cu ditamai președintele Uniunii Scriitorilor. Publicul a înțeles că Varujan Vosganian e un fel de influencer odios, pervers, învechit în putinism, dacă n-o fi, Doamne ferește, vreun fel de spion al Moscovei care, mamă-mamă! s-a aflat odată în parc, la Monumentul Eroilor, împreună cu ambasadorul Armeniei, la un eveniment comemorativ organizat de Ambasada Rusiei și că a susținut în vreo două ocazii grozăvia că ar trebui să avem relații pragmatice cu Marele Urs, ba chiar AR FI FOST POSIBIL, la un moment dat, să facă o vizită la Moscova, pe teme economice!!! Păcate capitale, desigur, pe care Gâdea le-a sancționat exemplar în platou, dând și un oarecare zvâc emisiunii, că altminteri puteam muri de plictiseală. L-a certat pe Vosganian, l-a făcut tăiței, i-a tras picioare-n fund, i-a tăiat microfonul, l-a rușinat, l-a așezat pe coji de nuci, purtând urechi de măgar pe țeastă, iar președintele Uniunii Scriitorilor n-a plecat din emisiune, cum ar fi fost normal, ci a continuat să stea cuminte pe scăunel că, de! e locul 1 la Vaslui pe lista pentru Camera Deputaților din partea Partidului Național Liberal, în scaunul tocmai lăsat liber de către Nelu Tătaru, care, așa cum știți, e mare iubitor de rațe, ouă și alte finețuri -deoarece atâta cred că o să mai rămână din marele dosar de corupție al fostului ministru liberal al Sănătății.
Iar acum mă gândesc cu tristețe… păi, în înțelepciunea lor, liberalii și l-au „tras” pe Vosganian de intelectual ce este și și-au făcut calcule complexe despre cât de multe voturi va aduce elocința brătiană a acestuia într-o formațiune politică în care cel puțin trei din ultimii patru președinți ai istoricului partid dau în gropi și nu reușesc să lege două-trei cuvinte ori de câte ori încearcă să deschidă gura! Da’ acum, după emisiunea de la ANTENA 3 CNN, cum să-l mai scoți în lume? Cum să-l mai trimiți la dezbateri electorale pe cel mai tare Vorbitor din Uniunea Scriitorilor când toți îl vor arăta cu degetul, cu mare indignare: „uite, nene, cine vorbește… omul lui Putin, înlocuitorul lu’ coruptul de Tătaru! Halal!”
Așa că, în mod normal, marele partid liberal ar trebui să-l retragă și pe ăsta… Însă, din păcate, suntem în plină tragedie antică… vreau să spun că azi a fost ultima zi pentru depunerea listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripţiile electorale din ţară și nu mai e timp… Iar dacă lui Geoană nu i s-a șters din biografie vizita la Moscova nici după ce a fost Secretar adjunct al NATO, cum să mai rezolve PENELEU problema, când pe Varujanul lor nici comisar european nu l-a acceptat Barroso deoarece, în 2006, un om onest, fără nicio legătură cu băieții cu ochi albaștri, pe numele lui de scenă PETROV, a lansat zvonul că acela ar fi fost -auzi, ce rușine!- colaborator al fostei Securități!
Ce să vă mai spun… În aceste condiții, bănuiesc că Varujan Vosganian va fi mut ca o lebădă în campania asta electorală, cedându-i „timpii de antenă” tot marelui orator Ciucă Nicolae, cel care ne va încânta cu volutele sale logice și cu raționamentul său impecabil, expuse într-o desăvârșită limbă română cultă!