Analize și opinii

Paul Gabriel Andrei: E dihonie la USR

Doamna Elena Lasconi, cea care vrea să ajungă președintele țării, a mers la pelerinajul de la Sf Parascheva, acolo unde sunt toți politicienii și s-a tras în poză. Și Geaonă a pus o fotografie. Marcel Ciolacu la fel. George Simion e alături de Gigi Becali.
Pe ceilalți treacă meargă, că electoratul lor acceptă așa ceva.
Problema e la useriști. E spectacol în comentariile postării doamnei Lasconi. Sunt și mulți de “Doamne ajută” cum e normal. Însă cu restul e durere. Mare.
Mi-a atras atenția un comentariu din partea unei doamne care a scris așa:
“Groaznic mă enervați Dna Elena Lasconi. Faceți ce fac toți politicienii români. Nu e bine. Începeți să vă afișați la evenimentele bisericii ortodoxe, că așa face toată lumea. Aveți poze de la acest eveniment și din alți ani? Dacă nu, nu e bine. Știți că există și alte biserici? Alte religii acceptate în România. Când vedem poze de la acele evenimente? Îmi fac griji cu privire la șansele dvs. Spor.”
L-am mai corectat eu un pic dpdv gramatical, dar el așa arată. Și stai să citești și te minunezi. Femeia asta care a scris, cu siguranță, se crede mult mai evoluată decât cei care merg acolo la pelerinaj, că doar face parte din turma alora isteți din țara asta, nu? Nu ca proștii care au rămas în Evul Mediu. Mi se pare relevant comentariul pentru fanii USR.
Deci ea o întreabă pe Lasconi “Doamnă, dar pe la alte religii când treceți?”. Adică să fie incluziune, nu? Să ne iubim unii pe alții. Să fie un echilibru, azi la ortodocși, mâine la musulmani, poimâine la protestanți și tot așa. Un președinte pentru toți adică.
Nici prin gând nu-i trece tutei, aaah, scuze, doamnei că poate Elena Lasconi e acolo pentru că se simte apropiată de religia ortodoxă. Adică și dacă o iei logic fără niciun fel de credință tot ar trebui să ai un minim de inteligență să realizezi de ce s-a pozat acolo Lasconi și nu în altă parte.
Revenind însă la ce spuneam în start, îmi place tare cum le dă Lasconi peste bot tocmai astora de până mai ieri cu asta se lăudau, cu istețimea de a nu fi proști.
Îi simt pe useriștii progresiști rămași așa de izbeliște, părăsiți, aproape că mi-e milă de ei. Să le dăm o busolă, hai cu Barna sau Cioloș înapoi