Analize și opinii

Adrian Onciu: GEOANĂ PUTINISTUL

Cu toate că s-a străduit din răsputeri să dea de înțeles că este ”omul ambasadei”, Mircea Geoană se vede pus acum în postura de a ține piept unei campanii de denigrare izvorâtă din propria tabără – cea a globaliștilor.
Liberalii încă sunt convinși că generalul Ciucă are față de președinte. Și încearcă să-l propulseze în turul doi prin câteva strategii destul de transparente. Și foarte ”subțiri”.
O primă direcție a consilierilor din zona Cotroceni vizează despărțirea definitivă de Ciuma Roșie. Odată cu scandalul Iohannis-Senator, PNL și PSD au încetat brusc să mai fie ”aceeași mizerie”. Liberalii au constatat, peste noapte, că au dormit în același pat cu un adevărat monstru. Iar imediat după alegeri își vor da mâna cu USR și UDMR pentru a conduce România pe noi culmi de progres și civilizație.
Cu alte cuvinte, dacă votați Ciucă înseamnă că NU votați Ciolacu. Și viceversa. Sunt doi lideri complet diferiți, care începând cu 2025 vor oferi viziuni distincte asupra viitorului țării, sub directa coordonare a Ursulei von der Leyen, via Casa Albă.
Cum Ciolacu și-a asigurat deja prezența în turul doi grație electoratului captiv încă din 1990, strategii PNL percep o oarecare șansă pentru protejatul lor în cazul în care procentele lui Mircea Geoană se vor duce pe tobogan. Mai precis, se vor duce în contul lui Ciucă.
Așa că au scos pe tapet o încercare penibilă de a-l eticheta pe Geoană drept ”putinist” (la fel de penibilă ca încercarea similară din cazul lui Simion, declarat ”persona non grata” în Ucraina și Moldova din pricina tentativelor de subminare a integrității teritoriale a celor două state).
Pe scurt, Mihail Hodorkovski, fost cel mai bogat om din Rusia, în prezent lider al opoziției ruse, și-a băgat tam-nesam nasul în alegerile din România (oare la sugestia cui, domnule David Muniz?). Cu alte cuvinte, magnatul s-a băgat ca musca-n lapte. ”Mircea Geoană, numărul 2 în NATO, candidează la președinția României și îl critică pe Putin. Totuși, partenerul de afaceri al consilierului său are legături directe cu Kremlinul”, a scris Mihail Hodorkovski, pe contul său de X.
Să recapitulăm. Geoană are un consilier, iar acesta din urmă are un partener de afaceri conectat la Kremlin. Iată dovada! Suficient de grăitoare, nu-i așa? Mai ales dacă suprapunem această ”culpă” peste vizita privată la Moscova din 2009, cu avionul plătit de Vântu, pe când Rusia întreținea relații cordiale cu occidentul.
Departe de a avea vreo afinitate cu globalistul Geoană, ar trebui să ne amuze disperarea cu care liberalii încearcă să-i dea în cap fostului adjunct de la NATO, pe ultima sută de metri, pentru a forța rocada cu Ciucă și intrarea acestuia din urmă în finală cu Ciolacu (unde probabil că generalul ar fi favorit grație sprijinului din partea USR, UDMR, a ambasadei și a mișcării #rezist).
Altfel, unul dintre ultimele sondaje (marca Avangarde-Pieleanu-SNSPA în combinație cu INSOMAR-Păcuraru-Gușă) îl propulsează deja pe Ciucă pe locul doi, cu 17 procente, cu două procente peste Geoană-Putinistul (ej prost?!). În cursă ar mai fi Lasconi, cu 14 și Simion cu 11.
În afară de carisma de bucătar la popotă, Ciucă are marele handicap de a prelua și imaginea dezastruoasă a lui Iohannis, al cărui teren de golf de la Neptun a fost redus de Rareș Bogdan la ”o simplă pajiște cu trei găuri”.
Cum spuneam în urmă cu ceva timp, meciul se tranșează încă din primul tur. Dacă Simion va infirma sondajele (cu excepția Sociopol-Palada, care îl vede pe locul doi), atunci Ciolacu are prima șansă. Dacă nu, președintele se va alege dintre Geoană, Lasconi și Ciucă, în ordinea enumerării.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu