Analize și opinii

Luminita Arhire: SE CAUTĂ UN POST DE „DUS TAVA” PENTRU DER GROSSE FICUS

MOTTO: „E prea puţin pentru Klaus Iohannis funcţia de comisar european (…) Urmăriţi cu atenţie evoluţiile, e votat doar preşedintele Comisiei şi preşedintele Parlamentului, (..) Există două poziţii foarte importante, poziţia de nou ministru al Apărării, comisarul pe Apărare care va fi şi vicepreşedinte al Comisiei, şi poziţia de Înalt reprezentant pentru Ucraina, care chiar dacă nu trece prin procesul de audiere, intră în Comisie… fără poziţie executivă dar cu rol de vicepreşedinte, având rol pe parte de buget, de fonduri pentru Ucraina” (Rareș Bogdan, citat de DIGI 24, 4 august 2024)
……………………………………………………………………………………….
Eu încep să mă enervez văzând atâta nedreptate în lume… Așadar, nu l-au uns Secretar General la NATO, deși i s-ar fi cuvenit, fie și măcar pentru mândria cu care a purtat, zi și noapte, șepcuța primită de la partenerul strategic. Dar ei i-au dat postul râvnit lu’ scârba aia de Rutte „cum te prinde/ cum te sărute”… sau cam așa ceva, indiferent de înălțimea și numărul tău de la pantofi, deși era mult mai slab pregătit față de al nostru. Că nu mai există recunoștință în lume… dar știam deja asta. Pe urmă a zis Rareș Bogdan că nici nu-i mai trebuie funcția aia prăpădită de la NATO, ci să stăm noi cu ochii pe „poziţia de nou ministru al Apărării, comisar pe Apărare, care va fi şi vicepreşedinte al Comisiei, o poziţie foarte importantă în contextul regional actual pentru Europa”… că aceea i se potrivește mănușă… Doar d-aia a făcut el Congres PPE la București, acum un an:
„Potrivit unor surse liberale, organizarea Congresului PPE la București înaintea alegerilor europarlamentare ar avea legătură tot cu dorința lui Klaus Iohannis de deveni Înalt Reprezentant UE pentru politică externă. Președintele Iohannis ar spera să fie anunțat în tandem cu viitorul candidat la președinția Comisiei Europene.” (G4 MEDIA 13 septembrie 2023)
Da’ nu l-au anunțat în tandem, cu ocazia Congresului… deși eu am fost tare atentă, totuși… canci! Ursula-n sus, Ursula-n jos, în timp ce președintele nostru jucător a rămas în continuare cu curul lipit pe banca rezervelor. Ei, nu-i nimic, mi-am zis, poate că le-a scăpat amănuntul la Congres, dar nu se poate să-l neglijeze până la urmă coana Europa tocmai pe el, care a luat atâtea premii pentru bună purtare și obediență exemplară!
Așa că ieri, pe 17 septembrie 2024, am stat cu ochii țintă pe demnitatea de comisar pe Apărare, în timp ce Ursula citea cu intonație repartizarea funcțiilor în lumea civilizată a lui Bogdan Chireac… și…. dezamăgire maximă! fotoliul scontat tocmai a fost umflat de către Andrius Kubilius, din Lituania! Așadar, iar buzițe umflate la București!
Hai că mai avem o șansă, mi-am zis… că în noiembrie se alege președintele Consiliului European, pleacă Charles Michel și vine al nostru! Atât că numai ce ne-a anunțat Klaus că el nu demisionează, ci o să sugă din țâța președinției României până la epuizare, adică o să umble cu înțărcarea abia în decembrie, când îi expiră mandatul. Iar decembrie e după noiembrie, din câte știu eu… Ca să nu mai spun că, potrivit lui George Rîpă, ar mai fi și un mic deranj:
„Atenție, însă, un post de comisar aduce cu sine un program extrem de complex și foarte multă muncă. Ar fi o ruptură față de programul actual al președintelui care a părut că și-a păstrat energiile în cei 10 ani de mandat (!!!!, n.n.)” (ZIARE. com, 11 iulie 2024)
În disperare de cauză („…ce ne facem, ce ne facem cu ăsta?” -adică a ajuns Klaus un fel de deșeu de turbină eoliană: mare, mult, inutil și de care nici n-ai cum să scapi…) se vorbește pe la colțuri că poate dă guvernul o lege ca să-i permită lui der Grosse Ficus să capete locul întâi cu coroniță pe lista liberalilor pentru Senat, chiar dacă nu și-a încheiat mandatul… adică să-l roage ei pe Ciolacu. Hmmmm…. abia aștept! Că Marcel e băiat bun, și el, șiretul, nu va spune „nu”… însă știe că opoziția abia așteaptă să deranjeze Curtea Constituțională cu întrebarea dacă se poate asta, or ba!
Mai am o singură speranță… să-i găsească Rareș Bogdan un post de majordom, ceva. Adică o funcție atât de potrivită cu statura lui intelectuală, croită anume pentru a duce, pe muțește, tăvile, oricând și în orice salon euroatlantic. Ei, da, uneori și pentru a căra olițele extrase de sub paturile cu baldachin, desigur…
………………………………………………………………………………
P.S. N-am găsit pe lista Ursulei poziția de „Înalt reprezentant pentru Ucraina”… să nu se fi sfătuit dânsa cu Rareș Bogdan și să nu știe că funcția era obligatorie și pregătită pentru Klaus? Mai ții minte, popor? „Lumea civilizată” ne-a repetat, timp de zece ani, că avem un președinte de toată isprava! Observăm însă că acum, când ar putea lua minunăția asta de băiat, cu multe rânduri de dinți și întins pe verticală, ca s-o întrebuințeze la ceva, lor nu le mai trebuie! Le-a fost util cât era la noi… că la ei, e-he-hei! e cu totul altă poveste! Iar pentru Klaus urgența e mare deoarece uneori, noaptea, se trezește nădușit și parcă fără imunitate, visând-o pe doamna Carmen ieșind, cu ochelari negri și băsmăluță, pe ușa din dos a Parchetului. Ba chiar în ultima vreme o visează, deloc răvășitoare, dar binișor răvășită, intrând pe ușa din față! Că nici Băse nu a crezut că o să-l facă „onorata instanță” ditamai Petrovul după încheierea celor două mandate, dar uite că s-a întâmplat…

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu