Analize și opinii

Cornel Nistorescu: Candidatul Hellvig și comisarul Ciucă?

În vreme ce noi ne dăm de ceasul morții să înțelegem ce-i cu scandalul de la Pantelimon și cu cel de la SNSPA, hodoronc-tronc, vine pe surse știrea că la guvern se poartă discuții despre numirea lui Nicolae Ciucă în funcția de comisar european. Cică era așteptat și Grindeanu să se întoarcă din eterna-i vacanță pentru ca marți, la Bruxelles, la întîlnirea cu Ursula von Der Leyen, Ciolacu să-l propună pe general pentru postul de comisar european.

Tîrg românesc, nu glumă!? Varianta cu scoaterea lui Ciucă la Bruxelles arată a sforărie, a jonglerie de talcioc, a tîrgul de porci de la Călugăreni, a învîrteală pregătită cu tupeu și care presupune sprijin din partea unor multiple grupări politice și grupuri de șmecheri și asfaltangii. Mișcarea ar viza aducerea unui alt candidat din partea PNL, așa încît bîlbîitul de piețar buzoian să poată rămîne premier și să decidă cu gașca lui împărțirea banilor.

Vestea asta mi-a adus în minte ieșirea recentă a lui Crin Antonescu și atacul pe bună dreptate la campania pentru cartea lui Nicolae Ciucă. Numai că la sfîrșitul apariției sale la Digi 24 (poreclit Organ), Crin Antonescu a mai pompat puțin la Eduard Hellvig.

Nu mai pare întîmplător faptul că jucătorul Crin Antonescu a ieșit la rampă cu un atac la conducerea PNL. Adică la Nicolae Ciucă, acuzîndu-l ca la tribunal. De ce? Simplu! Crin Antonescu a mai încercat să-l pompeze pe Eduard Hellvig, dar la Nicolae Ciucă nu s-a dat. Mai întîi, trebuia să o salveze pe Adina Vălean ca madam să nu rămînă fără coledzi, adică să mai stea ceva la Bruxelles pe un post în Parlamentul European și, pe urmă, gata, putea oratorul nostru trece la sforărit.

Chestie de caracter și onoare! Antonescu l-a mai lăudat fără succes pe Hellvig și la alte emisiuni. Dar a făcut-o cu jumătate de gură, ca un îndatorat. De data aceasta, Crin Antonescu, speaker-ul fără operă, actorul șarmant pe subiecte politice, dar și părintele haosului din PNL în urmă cu un deceniu, băiatul șarmant din politică a țintit în fruntea lui Nicolae Ciucă și l-a avansat rapid pe fostul director al SRI, fost secretar general al PNL pe vremea cînd Antonescu era președinte. De atunci se și leagă „prietenia” celor doi, dar și contractele de publicitate cu fonduri obținute printr-o spălare de bani prin Belgia, bani adunați de la diversele multinaționale implicate în proiecte de construcții și asfaltări prin România.

Și zice Antonescu:

-”Se poate găsi un candidat performant, Hellvig, Bolojan – două variante pe masă.” (Crin Antonescu, la Digi 24 TV)

Descurcăreț și abil, jucătorul la patru mîini al partidului liberal. Toată lumea știe că Ilie Bolojan nu este dispus în niciun chip să candideze pentru că știe ce riscă la candidatură, mai ales că echipa de la București nu are nici o legătură cu personalitatea orădeanului.

Nu este prima dată cînd băieții (inclusiv Cozmin Gușă și Crin Antonescu) se străduie să-l pompeze pe Eduard Hellvig. Gașca de la Cluj și trupa din Sălaj gîfîie porcește la promovarea lui. O fac și alți naivi care încearcă să facă drum unui om care n-are nici anatomie, nici limbaj și nici cultură de președinte al României. Cum de le-a ieșit pasiența să-l implice în asta și pe Regele Charles al III-lea chiar nu știu.

Povestea acestei prietenii Crin Antonescu-Eduard Hellvig și purtător de cuvînt Niels Schneker are rădăcini adînci și stă pe interese puternice și toate duc la Virgil Măgureanu și la gruparea Sălaj-Bihor și grupul de la Cluj.

La urma urmelor, nu și-a cumpărat Crin Antonescu un penthouse de 1,5 milioane de euro pe o sumă de nimic de la o firmă a odraslei lui Virgil Măgureanu? Nu stă el la Bruxelles și pe malul lacului Herăstrău fără să fi făcut un ban din afaceri? Nu este legat Crin Antonescu de contractele de publicitate pentru PNL plătite de la o firmă din Belgia în urma unei spălări de bani de la multinaționalele de asfaltangii? Nu au mișcat bani PNL-ului pe la Niels Schneker prin Spania și prin conturi din Anglia? N-a semnat ocrotita de Adina Lambru (a și recunoscut la procurorul belgian) figurantă ca secretar general adjunct la PNL pe vremea tandemului Antonescu-Hellvig contractele cu firmele? Nu știa Hellvig și nu știa Crin Antonescu? Dacă nu i-a întrebat niciun procuror român, de ce să spună că a știu! N-a fost Eduard Hellvig în partidul lui Virgil Măgureanu? Nu au fost Cătălin Hideg și Dan Tocaci cu ale lor afaceri la Romprest în același partid al lui Virgil Măgureanu? Și n-au ajuns cu toții în rețeaua lui Florian Coldea?

Pleacă Nicolae Ciucă la Bruxelles și vine Eduard Hellvig la liberali? Ar fi semnul că România a intrat în sfera celor mai odioase jocuri ale Serviciilor Secrete!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: https://www.cotidianul.ro/candidatul-hellvig-si-comisarul-ciuca/