Analize și opinii

Adrian Onciu: PULSUL PREZIDENȚIALELOR

Până să aflăm cum va răspunde Iranul provocării de a lovi Israelul și ce urmărește Zelensky cu incursiunea de la Kursk haideți să revenim puțin la alegerile noastre prezidențiale. Singurele care contează într-o oarecare măsură.
Evenimentele cu cătușe de la Spitalul Sf. Pantelimon au amânat anunțul lui Ciolacu legat de candidatură. Șeful PSD a precizat că zilele astea va avea discuții telefonice cu liderii din teritoriu pentru a simți pulsul partidului înainte de congresul programat pe 24 august. În premieră, noua conducere a PSD va fi votată electronic. Fiecare membru va primi pe legitimația de delegat un cod QR, care va fi scanat cu telefonul mobil. După doar circa 15 minute de la deschiderea sesiunii de vot se vor afla rezultatele. Tot atunci delegații vor alege candidatul pentru Cotroceni.
Intrarea în cursă a lui Ciolacu ar avea darul de a face aproape imposibilă accederea lui Ciucă în turul doi. Diferența dintre Ciucă și Simion, respectiv Lasconi, este prea mare pentru a fi recuperată în cele aproape patru luni rămase până la alegeri. Mai ales după ce românii au aflat că PNL a virat milioane de euro din bani publici pentru sutele de panouri publicitare cu cartea-fantomă a generalului.
În condițiile date, Deep State-ul nostru amărât, coordonat în problemele de politică externă de Ambasada SUA, încearcă să evite cu orice preț o finală Ciolacu-Simion. Și asta nu pentru că s-ar produce o adevărată catastrofă în legătură cu viitorul României și al parteneriatului strategic, ci din considerente de prezervare a puterii în eșaloanele statului profund – servicii secrete, armată, justiție. Ambasada va colabora cu orice președinte din pleiada de candidați cu șanse reale, însă evident că are favoriți. Cu unii dintre ei s-ar putea înțelege doar prin mimică.
PSD, PNL și USR virează sume importante în mass-media mainstream în perspectiva alegerilor din toamnă, așa că atacurile frontale între Ciolacu, Ciucă și Lasconi vor fi lansate mai degrabă de publicațiile de nișă, gen G4media (aflat în zona USR) și de influensări ca CT Popescu sau Mîndruță.
Dacă până acum Ciolacu a fost menajat atât din considerente de ”contracte de publicitate”, cât și pentru menținerea alianței PSD-PNL la guvernare, odată cu lupta pentru Cotroceni s-au rupt lanțurile, iar pitbulii au ieșit la atac. Evenimentele tragice de la Spitalul Sf. Pantelimon vor rămâne în continuare pe prima pagină, până când fie Ciolacu îl va demite pe Rafila, fie același Ciolacu va fi făcut răspunzător de omor cu premeditare, la pachet cu doctorițele încătușate.
Astăzi, 10 august, atât Lasconi, cât și Ciucă au profitat de moment pentru a-i aminti lui Ciolacu despre protestul #rezist din Piața Victoriei, din urmă cu șase ani. În același timp, schimburile de mesaje dintre șefii PSD și PNL, de pe rețelele sociale, mai au puțin și ajung la stadiul ”Marcele, ești un bou!”, respectiv ”Nicule, hai sictir! Marș la popotă!”.
Așadar, reacțiile virulente împotriva lui Ciolacu încearcă pe ultima sută de metri o adevărată minune (propulsarea lui Ciucă în turul doi) sau măcar împingerea Elenei Lasconi în fața lui George Simion. Ambele variante l-ar îndepărta pe Ciolacu de fotoliul de la Cotroceni și ar păstra intacte sinecurile băieților instalați de regimul Iohannis în instituțiile de forță. Cu mici emoții dacă Lasconi prinde finala.
p.s. Interesantă inițiativa legată de unificarea mișcării suveraniste și susținerea unui candidat unic. Discuțiile de la Casa Capșa între Șoșoacă, Simion, Gușă și Constantinescu se anunță a fi extrem de dificile, pentru că fiecare dintre cei menționați are pretenția de a fi sprijinit (cu motivații dintre cele mai absurde).

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu