Analize și opinii

Jean Maurer: “Omenirea nu are nicio garanție de pace și de securitate”

Occidentul a inventat o șmecherie: pentru că Ucraina nu poate întra în NATO din motiv că se află în război cu Rusia, și dacă ar deveni peste noapte membră s-ar generaliza conflictul la un război NATO-Rusia ceea ce Occidentul nu dorește (încă), s-a dat semnalul de la Washington ca fiecare stat NATO să semneze pacte de securitate bilaterale cu Ucraina, ceea ce face ca Ucraina să fie de facto membră NATO.
Astfel, dacă un stat NATO decide să intervină în războiul din Ucraina, nu trage după el întreg NATO. Dacă în schimb Rusia ar ataca acel stat, atunci intervine clauza apărării colective care produce efectele știute.
Sigur, toate aceste tratate sunt maculatură, hârtie igienică, pentru că obligațiile pot fi ignorate.
Dacă situația o cere însă, atunci vor fi respectate cu celeritate.
Sunt convins că și dacă ar cădea o rachetă rusească pe București, America, respectiv restul statelor NATO, nu ar ataca Rusia, pentru că Rusia este departe de a fi singură într-o astfel de confruntare.
Riscul unui război mondial ar fi mult prea mare.
Mai bine un război de uzură cu Rusia care s-o țină preocupată și angajată în Ucraina, decât o confruntare generală, bineînțeles pe cârca Ucrainei. Și poate moare și Putin întretimp…! Dar și aici riscul este mare că poate vine unul mai fanatic!
Concluzia este însă foarte tristă: omenirea nu are nicio garanție de pace și de securitate, și dacă vreun lider idiot dar important este constipat sau nu i s-a sculat cu o seară înainte, se poate declanșa apocalipsa.
De aceea vă rugăm să folosiți Dulcolax și Viagra, în speranța că nu vi se scoală tocmai când va taie căcarea!
Postarea este pe fond o reclamă la cele două produse farmaceutice, în contextul politic internațional, inspirată din fișa medicală a lui Biden.
El Comandante.