Analize și opinii

Lucian Sarbu: “Da’ tu de ce nu te-ai făcut judecător?”.

Cel mai fals argument pentru care ar trebui să acceptăm ca proștii că unul ca Dănileț se pensionează la 48 de ani cu 25.000 de lei (“impozabili”) în timp ce noi o să mai muncim încă vreo 20 de ani de acum încolo e: “Da’ tu de ce nu te-ai făcut judecător?”.
Lăsând la o parte faptul că la 18 ani nu m-am gândit nici măcar o secundă să fac facultatea de drept, pur și simplu țara asta nu a avut niciodată nevoie, și nu are nevoie nici acum, de 19 milioane de judecători. Chiar presupunând că am fi vrut cu toții să ne facem judecători, tot nu am fi profesat cu toții. Mai era și mai e nevoie și de ingineri, profesori, medici, economiști, artiști, sudori, curieri, programatori, navigatori, stivuitoriști și câte și mai câte meserii.
Pentru toți ceilalți, faptul că e posibil ca unii să iasă “la pensie” într-un mod atât de obscen e, pur și simplu, un scuipat între ochi. Citeam recent ceea ce zic descreierații ăștia de la NATO: că în 10-20 de ani va trebui să fim pregătiți pentru un război cu Rusia. Până să ne batem cu Rusia eu zic că dumnealor ar trebui, unu, să rezolve problema demografică, pentru a avea ce carne de tun să cheme la oaste, și doi, să-l cloneze pe Dănileț, că doar unul ca el va merge să-și pună pielea la bătaie pentru o țară atât de obscen de inegalitară.
Dacă va merge și ăsta!…

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu