Analize și opinii

Gabi Pacurariu: Asta cereți, asta vi se livrează

Văd o mulțime de oameni revoltați că tatuata e ieșit femeia anului în detrimentul celor două doamne care au construit un spital. Dar cine a ales-o, asta e întrebarea. Poporul, nu?

Popor care prețuiește circul ieftin și nu vrea să audă de Bacantele lui Euripide. Popor care nu merge la teatru, ci stă zgâit la tv să se cultive cu „nore pentru mama”, „la mărutză”, unde „ochii din umbră” îi arată un „schimb de mame” de pe „insula iubirii” din „Asia Express”! Popor care îl alege pe Guță și pe Salam, și care habar n-are de Sonata Lunii. Popor care nu citește, nu se educă, nu se zbate pentru a evolua. De ce să facă un efort al creierului și să citească Dostoievski sau Kant, când pot afla ce simplu e să fii fenomenal?! Doar le zice Guță, clar și răspicat: „Fenomenal este că sunt fenomenal, sunt bărbat fatal, bărbatul ideal!”. Vedeți, e suficient să fii! El este. Voi, ceilalți, aspirați doar la acest statut. Exact ca Impresara.

Într-o țară sănătoasă, bătăușa lui Alexa era cunoscută doar de fotbaliști. Voi ați făcut-o cunoscută de întregul popor. E firesc să fie Number One. Așa că nu vă mai amăgiți singuri când vă spun că aici nu se va schimba niciodată nimic.

Nu sunt Gică Contra, vreau o țară normală, cu un popor educat, civilizat și sănătos. Dar lucrurile astea nu le pot face Impresara, Guță, Garcea, Vulpița, Budeanca, Irinel, și restul echipei de zgomote care stau pe soclul vedetelor. Asta cereți, asta vi se livrează. Nu mai pozați în ipocriți loviți în aripă de imensa oroare care vă învăluie văzând-o pe Impresară cocoțată, prin voi, pe tron. Voi ați pus-o acolo, voi, poporul, care vreți incultură, comoditate și mici în mațe.

Peste o sută-două de ani posibil să se schimbe treburile. Dar pentru asta ar trebui să începți schimbarea cu progeniturile voastre care încă stau comod în scroturi. Ăia născuți deja nu mai au șanse.

Autor: Gabi Pacurariu