Analize și opinii

Laur Tirca: “Psihologul Daniel David, rectorul UBB, declară că în 5-10 ani vom avea cu toții cipuri în creier”

Din ciclul “Știri din lumea sceleraților”, psihologul Daniel David, rectorul UBB, declară că în 5-10 ani vom avea cu toții cipuri în creier și nu e ceva în legătură cu care științele sociale să aibă ceva de spus, decât cum să asigure accesul cât mai echitabil la chipuri, să nu fie unii care să nu și le permită.
Peste 5-10 ani, aceeași focărime care ne ridiculiza că nu băgăm seruri experimentale de frică să nu ne cipeze Bilgheiț ne va ridiculiza că nu băgăm cipurile lui Bilgheiț. Parcă văd că o să fie aceeași dileală cu săracii primitivi care nu cred în Știință, că cipurile există de 60 de ani și sunt perfect sigure, că cine nu îmbrățișează transumanismul nu e om etc. Asta în timp ce ei, exact ca la vacciniadă, or să bage în ei tehnologie experimentală proastă, un chatgpt care să le sufle direct în creier răspunsuri plauzibile dar greșite.
Așa cum la pandalie tefeliștii care trăiesc din cola și cipsuri nu puteau pricepe că unii oameni chiar sunt sănătoși și nu au de ce să facă terapie genică pentru o răceală pe care injecțiile respective nici măcar nu o previn, nici la transumanism nu vor pricepe că unii oameni sunt natural inteligenți și n-au nevoie de fițuici ca să poată gândi de unii singuri.
Când ești un mediocru care trăiește toată viața cu frica de a nu fi deconspirat drept prost, cred și eu că te vei grăbi la enhancementuri cu care să le iei fața deștepților. Atâta doar că un atribut al inteligenței este să poți discerne lucrurile mai în profunzime, nu doar să pui botul la reclamă proastă.

Autor: Laur Tirca