Analize și opinii

Lucian Sarbu: Madam Clotilde se plânge pe Twitter

Madam Clotilde se plânge pe Twitter (sorry, dar pe FB m-a blocat, așa că nu știu dacă s-a plâns și aici, eu citez sursele la care am acces) că i se blochează în CL proiectele de jaf la drumul mare pe care are de gând să le implementeze în Sectorul 1. Mie mi-au sărit în ochi câteva lucruri în neregulă.
#2 Locuințe sociale pe șos. Odăi în valoare de 328 milioane RON. Dacă locuiți în S1 sau în București, în general, vă rog să faceți următorul exercițiu: uitați-vă la avizierul oricărui bloc din sector. Veți vedea că 10-30% dintre apartamente zac goale. În acest caz, ce rost are să construiești locuințe noi, când un fond locativ atât de imens zace nefolosit? Doar ca să-i duci pe săraci la marginea Bucureștiului?! (Pentru cine nu știe, Șos. Odăi în geografia Bucureștiului e la „Cucuieții din Deal”, mănânci o pâine până acolo.) Cu maxim 20 de milioane RON / an poți închiria bine-mersi minim 1000 de locuințe de pe piață și cu prilejul ăsta abia reintroduci în circuit o parte a fondului locativ care zace acum nefolosit. 328 de milioane ca să construiești locuințe sociale pe Șos. Odăi e JAF LA DRUMUL MARE.
#3 Program înlocuire 891 de ascensoare în val. de 212 milioane RON. În primul rând trebuie spus că programul ăsta era deja demarat pe timpul fostului primar, la prețurile din 2019-2020, dar a fost suspendat chiar de Clotilde. Acum vrea să-l reia, foarte bine, dar în al doilea rând trebuie remarcat că la bugetul propus iese un preț pe ascensor de aproape 240.000 RON, care e dublu față de cât ar costa în realitate (noi avem ofertă din primăvara acestui an cu 100.000 + TVA, chiar s-a pus problema să-l înlocuim). JAF LA DRUMUL MARE.
Extrem de dubios mi se pare și numărul mare de modernizări de străzi propuse – nu mai puțin de 26 de străzi în valoare de 70 milioane RON. Nu știu ce implică modernizările astea, dar nu pot să nu observ că după ce nu ai făcut nimic 3 ani, parcă e cam mult să deschizi brusc 26 de șantiere în ultimul an de mandat, de fapt ultimele luni, că iarna nu vei putea lucra. De ce? Doar ca să te vadă lumea că „lucrezi” înainte de alegeri? Păi care mai e diferența față de ăia de dinainte, pe care-i acuzai fix de heirupisme de-astea?…
#1 Reabilitare Teatrul Masca, 27 milioane RON – în principiu nu am nimic împotrivă pentru reabilitatea unei instituții de cultură, dar și aici ar fi de discutat suma. Poate ar fi bine să fie întrebată regizoarea Chris Simion ce buget are pentru construirea DE LA ZERO a teatrului din Griviței 53.
În concluzie, eu le transmit un sincer „bravo” consilierilor locali care o pun la punct pe individa asta și cu banda ei de bandiți useriști. A nenorocit suficient sectorul cu „lupta” ei împotriva gunoierilor – ajunge!

Autor: Lucian Sarbu