Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: “Pe 10 august, hipsterii își aduc aminte cum au mu.it ei la revoluția împotriva suveranității României.”

Pe 10 august, hipsterii își aduc aminte cum au mu.it ei la revoluția împotriva suveranității României.
Nu o să îmi schimb părerea: ce a fost în 2017-2019 a fost singura încercare cu adevărat rezonabilă și realistă de a schimba direcția României pe o linie suveranistă.
A fost înăbușită ”din fașă” de sistemul deja controlat dar și de cele mai stupide și mai masive mișcări civice din istoria noastră postcomunistă.
După mai 2019 nu mai există nicio șansă realistă de a schimba traiectoria României prin voință internă.
Ce a încercat Dragnea și i-a eșuat a fost un plan inteligent, cu pași bine măsurați, de regândire a economiei.
O agricultură românească, un comerț românesc în care românii să conteze din nou, o relansare a turismului și strategii inteligente de a reface infrastructura țării (și nu mă refer aici doar la drumuri) au fost gândite și parțial aplicate.
La fel, cu pași mărunți, începea o diversificare a politicii noastre externe (deși aici Dragnea a fost mult sub nivelul lui Victor Ponta, care, rămân la opinia mea, ar fi fost un mare președinte al României dacă nu era împiedicat, prin manipulări jalnice, să câștige în 2014).
Dragnea a fost realist. Știa că România nu poate întoarce pagina de azi pe mâine pentru că….nu se poate.
Libertatea are un preț, iar anii lungi de neocolonialism cresc acest preț.
Sistemul a învins.
Iar dacă, nu cred că va fi, dar de ce nu?, în decembrie 2024 AUR va câștiga alegerile parlamentare și va face guvern, dau în scris că situația va fi exact ca în Italia de acum, unde ”suveranista” Meloni e mai loială lui von der Leyen și lui Biden decât ar fi fost un politician matur și moderat…..

Autor: Bogdan Alexandru Duca