Analize și opinii

Av. Elena Radu: „Mențin starea de alertă doar pentru a fura”

Președintele Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept, av. Elena Radu, arată că Guvernul nu mai are niciun motiv să mențină starea de alertă, decât acela de a fura, având în vedere suspendarea licitațiilor și achizițiile publice directe care se fac cu firmele de casă ale celor aflați la putere. Totodată, măsurile restrictive s-au dovedit total ineficiente, având în vedere că nu au reușit nici să încetinească și nici să oprească răspândirea virusului.

Disperarea cu care se opun guvernanții ridicării stării de alertă arată că se dorește în continuare sifonarea banilor publici, care trebuie să ajungă în conturile apropiaților politicienilor. Achizițiile publice directe, adică fără licitație, nu se mai justifică în niciun fel în acest moment, când de un an de zile toate economiile din lume funcționează aproape de normalitate, iar criza echipamentelor medicale și a medicamentelor s-a încheiat de la sfârșitul anului 2020. Av. Elena Radu, președintele Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept (CASD) arată și că măsurile restrictive nu au avut ca rezultat stoparea sau încetinirea infectărilor și că, oricum, doi ani de zile erau arhisuficienți pentru pregătirea sistemului sanitar.

”Dacă autoritățile insistă în continuare cu măsurile astea și cu menținerea stării de alertă, înseamnă că recunosc că sunt incapabile să gestioneze situația. Măsurile pe care le-au luat lună de lună nu au avut nicio eficiență în combaterea răspândirii virusului. Iar starea de alertă s-a menținut timp de doi ani de zile doar pentru a direcționa achizițiile publice către anumite firme de casă ale unora sau altora și pentru a putea să supraîndatorezi. Înseamnă că mențin starea de alertă doar pentru a fura. Tu, ca stat, ai avut doi ani la dispoziție să îți pregătești sistemul sanitar și să-l faci să funcționeze și ai avut la dispoziție și bani, minim 200 miliarde de lei, că te-ai împrumutat. Păi în condițiile în care tu doi ani de zile nu ai făcut nimic și ai același număr de paturi în spitale și la ATI, tu dai vina pe populație și supui populația în continuare la niște măsuri extreme, de restrângere de activități și de obligativități, înseamnă că tu, statul, ești problema, nu cetățeanul”, ne-a declarat av. Elena Radu.

Terorizați psihic
Unul dintre motivele pentru care unii oameni s-au îmbolnăvit mai grav decât ceilalți este și teroarea psihică la care a fost supusă populația. Când imaginile spitalelor Covid au fost asociate cu morga plină de morți băgați în saci negri este clar că nimeni nu a mai avut curaj să se ducă din timp să se trateze. Autoritățile au indus în mințile cetățenilor că virusul Covid este echivalent cu o condamnare la moarte, agravându-le starea de sănătate a celor infectați.

”Culmea este că cei care au fost cei mai încrezători în măsurile obligatorii au fost în general persoane care s-au infectat și au făcut și forme mai grave. Probabil că, din punct de vedere al psihicului, au fost mult mai afectați și mult mai speriați de către autoritățile publice. Oricum, este deja clar că acest virus nu aduce apocalipsa și, dacă nu aduce apocalipsa, trebuie să înceteze toată această isterie, pentru că nu fac altceva decât să pună oamenii în pericol. Nu este suficient să păstrezi sănătatea fizică, ci și sănătatea psihică, or autoritățile au distrus psihic oamenii prin mesaje de genul că ajungi în spital, mori, nu are cine să te trateze, nu avem medicamente”, ne-a precizat președintele CASD, av. Elena Radu.

Masca nu a avut efect
Măsura măștii nu a avut niciun efect, iar dovadă sunt toate valurile de până acum și creșterile de cazuri, ne mai spune av. Elena Radu, președintele CASD. ”Păi dacă masca asta era atât de bună și de minunată și dacă această mască chiar ar fi folosit la combaterea virusului în rândul populației, păi atunci însemna că trebuia să avem foarte puțini infectați”, a afirmat președintele CSAD. Și, într-adevăr, în cele mai multe cazuri, cei care s-au infectat au respectat cu sfințenie măsurile de protecție individuală, de la mască până la evitarea oricărui contact apropiat cu alte persoane.

Sursa: national.ro

Autor: Av. Elena Radu