Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Aș construi un partid de factură suveranistă, creștină, social-conservatoare”

Frumusețea examenelor online….
Sunt acum într-un examen online. Trebuie să răspund la mai multe întrebări, una dintre ele fiind: dacă aș fi ideologul unui nou partid, ce partid aș face?
Aș construi un partid de factură suveranistă, creștină, social-conservatoare, care să pună în discuție atât relația cu Uniunea Europeană, unde România nu este încă suficient de mult implicată, de pe urma căreia nu scoatem profitul meritat din investiții, dar și actuala relație cu SUA, o relație care ne-a izolat internațional, ne-a castrat diplomația, a răcit relațiile României cu puterile regionale emergente și ne-a subordonat aproape total intereselor americane.
Aș construi un partid care să militeze pentru o republică parlamentară, care să pună capăt reformelor distructive, care să separe clar puterea judecătorească de procurori, care nu trebuie să fie magistrați ci funcționari publici.
Și am mai spus că aș milita pentru politizare. Iluzia asta, a depolitizării, a blocat o grămadă de instituții.
Miniștrii sunt neputincioși de cele mai multe ori sunt paralizați de ministerele lor în care toți sunt funcționari publici, greu de mișcat, greu de convins, greu de sancționat.
SUA politizează totul. Și merge… Am învățat atâtea lecții proaste de la americani, dar nu învățăm una bună.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …si eu as visa… chestia este ca țugulanu’ romanesc ma trezeste la realitatea mioritica de fiecare data… pe vremea lu’ Ceasca visam… ”ce-ar fi daca’ntr-o zi… ziua a venit… si s-a dus… de 31 de ani visele mele au murit intr-una… acu’ le-am ingropat si au putrezit deja… mi-am interzis sa mai visez… nu acum, nu inconjurat de cei care respira acelasi aer cu mine, nu pe aceste ”plaiuri de poveste”… eu nu mai am mult… dar voi? si voi nu prea contati… dar, va intreb, COPIII vostri? EI pot visa? raspundeti-va la asta si apoi mereti repejor la oglinda si priviti-va fix in ochi zece minute… intrebati-va pe voi insiva, cu glas tare, chiar acolo: COPILUL MEU POATE VISA?

    …si o observatie personala (evident subiectiva)… vad ca bintuie un TeFeList vesel pe aci… Marius Cristian… plin de comentarii ”inteligente” si tupeu… un alt sarman patibular…

  • Factura “social-conservatoare”

    Ce sa conserve?
    De 75 de ani e doar marxism.

    La americani e politizat “totul” nu doar fiindca – in realitate – toti servesc, daca nu si “fac” politica.
    Doar ca le ei, e nepotism si conspiratia pilelor: sionistii globalisti care au promovat marxismul peste tot, singura cale de distugere a natiunilor prin atacul individului cu degenrarea sewxuala, distrugerea familiei, distrugerea educatiei si subordonarea culturii si mass-mediei…

  • Maestre Duca, esti naiv, caci nici n-apuci sa-l inscrii si deja ti-l va confisca Securitatea! Tinanad cont de tradarea clasei politice, dar si a serviciilor , care sunt romanesti doar cu numele,  noi, romanii avem nevoie astazi, mai mult decat oricand, de echipe de luptatori in munti,  asemenea celor din anii ’50  conduse de Ogoranu, Vatamaniuc  si Arnautoiu, care sa se foloseasca de ambuscade,  sa  aplice tacticile unui razboi  de gherila. De asemnea, trebuie sa se constituie intr-un nou pol de putere,  care sa negocieze in numele poporului, altfel n-ar avea nicio sansa, intr-o tara cu trupe americane de ocupatie.   Din pacate, marele neajuns al acestui plan este acela ca nu prea vad de unde ar putea veni voluntari pt astfel de echipe,  caci in Romania de astfel,  nimeni nu mai vrea sa se jertfeasca.  Asa ca, poporului roman nu-i ramane decat varianta in care sa sufere si sa indure la nivelul fiecarui individ sau familii(pt ca n-am fost in stare sa fim solidari ca neam in fata Iudelor care ne conduc!