Analize și opinii Cultură și Familie

Cine detine Romania?! Cui ii apartii?!

images3In cazul in care mai credeai, prin absurd, ca tara ta apartine natiunii, afla ca te-ai inselat amarnic. Realitatea bate tratatele internationale la care Romania este parte, legile si reglementarile interne, adica cam tot ce se spune si se scrie la nivel oficial sau mai putin oficial. Romania NU NE APARTINE desi, oficial, poporul este suveran. La drept vorbind, nici nu cred ca ne-a apartinut vreodata cu exceptia perioadei in care a fost regat! Viata bate filmul dupa cum  proprietarii Romaniei sunt altii decat poporul.

Partea “comica”, daca putem vorbi despre asa ceva, consta in faptul ca aceasta  realitate este valabila in toate tarile existente in acest moment. O mana de oameni, detinatori ai avutiei, coduc masele. Deosebirea, in cazul Romaniei, este insa una enorma. Daca America apartine americanilor, Franta apartine francezilor, ei bine, Romania, cu siguranta, NU MAI APARTINE ROMANILOR nici cat pana acum! Puterea politica si economica nu ne mai apartin noua, romanilor.

Un adevar la fel de important este ca omul simplu depinde de acel grup restrans si exclusivist care conduce din umbra destinele unei natiuni. Din acel grup fac parte elementele cele mai bogate ale burgheziei si poltiticenii cei mai importanti. Faptul ca noua ne place sa fim mintiti si sa credem ca prin alegeri noi dirijam totul, este doar problema noastra. Noi, masele, nu controlam nimic si in aceeasi situatie sunt si germani, americanii, turcii, francezii etc.

Un alt adevar, extrem vizibil pentru toti si in special pentru omul obisnuit, este ca slujba noastra, ratele, cariera, familia si viitorul depind, intr-o proportie covarsitoare, de angajatorii care sunt, in marea lor majoritate, privati.  Patronul iti poate face viata un chin sau un iad.

Acum ca am clarificat aceste aspecte sa stabilim si cine conduce Romania in acest moment, adica sa vedem cui ii apartinem. MAI SPUNEM DOAR CA CINE DETINE ECONOMIA DETINE TARA SI CONTROLEAZA TOTUL!!!

Cine conduce -de fapt- Romania si economia ei?

I.

– 1. fostii comunisti si progeniturile lor.

Esalonul doi si trei al partidului comunist a preluat puterea dupa uciderea cuplului dictatorial in 1989. Beneficiind de informatii sensibile acestia au inceput asaltul asupra economiei nationale cumparand-o pe un leu. Multi au facut averi doar prin vinderea fabricilor la fier vechi cat sa traiasca 10 generatii de acum in colo. Desigur, nivelul de trai al omului simplu s-a degradat in mod sistematic.

Au fost si cativa comunisti pocaiti cu “spirit capitalist”. Afacerile acestora cu statul, in principal, au dat nastere unei categorii de “oameni de afaceri” dependenti de mediul politic. Probabil ati observat ca indiferent pe cine votam, indiferent ce partid guverneaza, exista o categorie uriasa de favoriati care, desi au delapidat si delapideaza statul, isi vad nestingheriti de “afaceri”. Semnul este clar, nu avem partide politice ci o clasa de mafioti bine legati si inruditi ce nu isi vor scoate ochii niciodata;

Nu va faceti probleme, daca vechii comunisti deghizati acum in politicienii ai democratiei si in prosperi oameni de afacere vor trece in lumea celor drepti, are cine sa le ia locul. Urmasii lor, mai prost pregatiti decat “batranii”, dar cu un atu extrem de important – banul (care le ofera puterea)- sunt gata sa preia puterea, afacerile si  metehnele. Si uite asa puterea ramane tot in gasca. Le va merge cat le va merge dar multi nu vor mai duce corabia la destinatie. Nu toata lumea rezista pe piata.

-2. serviciile secrete

Au condus si conduc statul mana in mana cu mafia economica si politica (nu cred ca putem face vreo diferenta).

Tot informatiile -sa fim seriosi, cine detine informatia detine puterea – au stat la baza succesului politic si economic a numerosi “securisti oameni de afaceri” – cat de “frumos” suna termenul. Afacerile cu statul pe barba romanului sunt baza traiului lor alaturi de santaj.

Cum coabiteaza ei cu politicul? Simplu, se santajeaza reciproc ca doar au cu ce;

-3. biserica

Pentru extrem de multi romani biserica este principala putere in stat. Influenta acesteia este enorma in Romania iar coabitarea cu mediul politic a fost extrem de profitabila. Biserica si-a vazut de “afaceri” si a pus bazele unei solide economii (paralele) care intra in categoria celei negre. Bisericilor nu li se controleaza afacerile de catre stat – sunt un stat in stat . Culmea este ca ele mai sunt si sprijinite, “la nevoie”,  de statul roman din banii nostri. Coabitarea politicului cu biserica trebuie platita tot de popor, iar privilegiatii trebuie sa isi mentina privilegiile.

Neimpozitarea cultelor permite scurgerea unor miliarde de euro in conturi diverse.

-4 Restul (care nu conteaza).

Aici intra cei care viseaza si cred in principii si moralitate. Ii numim generic  categoria exceptiilor care intaresc regula.

II.

Alte state (categoria care devine dominanta).

State precum Germania, Austria, Italia, Rusia, Franta decid in privinta economiei nationale prin firmele sau corporatiile pe care, de obicei, le controleaza. Cine are putere economica impune trendul si guvernul. Dupa cum v-ati imaginat, aceste companii straine au intrat peste tot si controleaza sectoarele cele mai profitabile: sectorul energetic, comunicatii, auto etc. Avand economia nationala detinuta de straini Romania este legata de maini si de picioare si extreme de sensibila la santajul acestora si al guvernelor statelor din care aceste companii provin.

Pentru a distruge orice posibilitate de reactie politicienii bastinasi (mare parte din cei cu putere reala de decizie sunt agenti a unor puteri straine ) au acceptat distrugerea -practic- a companiilor romanesti, instrainarea resurselor solului si a economiei – care a mai ramas. Cum au fost acestia cumparati? Li s-a dat posibilitatea sa asigure existenta (prin jaf) mai multor generatii de acum in colo din prada pe care o realizeaza ei acum. Tentant ?

Asistam la un fenomen fara precedent – fabricile se inchid dar in locul lor apar mall-uri. Situatia este dramatica si evidenta si in agricultura – desi putem hrani aproximati 100 de milione de oameni tara noastra importa 2/3 din produsele agricole.

Concluzia?

sursa: proiectromania.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ca in perioada comunista,s-au fabricat,la Baneasa,”preoti” pentru controlul si supravegherea diasporei romane ostile comunismului,precum si controlul de la varf,al Bisericii,nu inseamna,ca,odata cu apa murdara,sa aruncam si copilul!Biserica este constituita din oamenii ei,si nu cei care mimeaza!Lumea ii cunoaste.Adevarata biserica este formata din sfintii si martirii care sau jertfit pentru cruce si natie,inclusiv in temnitele comuniste,si pe care ierarhii actuali ,nu-i doresc cononizati,desi la rusi,s-a canonizat ca familie martirica si familia Tzarului!Comunistii nostri,”vopsiti” in democrati,sunt mai comunisti decat cei de la care s-a importat cu tancurile! Chiar daca,contine adevar ,(in mare parte),articolul,continua in alt stil,amestecand subtil,cantitati mari de adevar,pentru camuflaj,campania declansata de Oculta,impotriva Bisericii Ortodoxe Romane!Judecati informandu-va bine asupra subiectului!

  • Ce bine ca spui trist dar adevarat dar cum ar fi sa spui trebuie neaparat sa ne aparam drepturile sa-i
    scoatem afara pe nenorociti asa cum au facut islandezii.

  • Romania are mostenitor.
    Mostenitorul este o femeie ce la randul ei va aduce pe lume un copil de parte barbateasca.

  • punctul pus pe I ,ca si mine,multi stiau si stiu,sunt constienti de tot ce ai scris,problema e ce facem?o intrebare cu raspuns automat si logic pentru oameni logici, LUARE DE ATITUDINE IN MASA,IN STRADA,NU LA MASA IN CASA…!!!