Analize și opinii

Războiul civil ar fi costat mai ieftin!

Pacea sociala a costat România 50 de miliarde de euro!

Uite ca n-a venit războiul civil cum ziceai tu, iar de 1 Mai, românii au ieșit la iarba verde cu mititei, in loc sa iasă la mitinguri, ca in alte tari. Așa mi-a zis aseară un amic, deputat PDL. Foarte mândru de realizările guvernului sau. Amice, ești idiot, i-am răspuns. Si nici măcar nu-i căldura mare afara!

In Germania si in Anglia au fost mitinguri, pentru ca acolo chiar s-au luat niște masuri reforma! Angela Merkel si David Cameron chiar au tăiat de-adevăratelea din cheltuielile statului. Nu destul, dar măcar au făcut ceva! Mitingurile, Molotovurile, geamurile sparte nu sunt semn de boala pe timp de criza. Ci exact invers: semn de sănătate sociala. Semn ca tara respectiva a început sa-i extermine pe cerșetorii bugetari si sa renunțe la cancerul socialist denumit “protecție sociala”.

In schimb, românii aia care au încins grătare cu mititei, sunt fix bugetarii pe care nu i-ați dat voi afara (ca alea 25 000 de concedieri cu care va lăudați, sunt doar reduceri de posturi neocupate si ieșiri la pensie). Si normal ca s-au dus la iarba verde, daca in plina criza, voi măriți cheltuielile statului in loc sa le scădeți! Pai, sunteți nebuni? Si va mai si lăudați cu asta? Sunteți exact ca unul din nenorociții aia, dependenți de jocuri de noroc, care e bucuros nevoie mare ca a mai găsit un cămătar sa-l împrumute si mai poate sa mai joace încă o zi. Dar nici ala nu-i atât de cretin, încât sa creadă ca o s-o duca așa la infinit. Voi sunteți!

A, deci voi chiar credeați ca ați scăpat de faliment? Pe bune? Hahaha….

Sunteți simpatici, micuților! România nu e in rahat de azi, de ieri. Si, ca sa fim corecți: nu e in rahat doar din cauza PDL-ului. Nici vorba! Datoria publica a crescut de 4 ori in ultimii 10 ani. Timp in care au fost la guvernare absolut toate partidele, in toate combinațiile posibile: si PNL, si PDL, si PSD. Timp in care economia româneasca a trecut prin tot ce se putea: de la boom economic, la prăbușire absoluta.

Si ce au făcut politrucii români pe timp de expansiune economica? Au cheltuit tot ce incasa statul si s-au împrumutat, ca sa cheltuiască si mai mult. Dar ce au făcut politrucii pe timp de criza economica? Au cheltuit tot ce incasa statul si s-au împrumutat, ca sa cheltuiască si mai mult.

Iar voi aveți pretenția ca sunteți originali? ca ați găsit niște soluții “deosebite” la criza? Ca mie nu-mi rezulta! Ați făcut fix același lucru, pe care îl faceți de 20 de ani: ați tocat banii statului la greu! Pai, ce e nou in asta?

Noutate ar fi fost sa declarați falimentul sistemului de pensii. Sa-i dați afara pe funcționarii publici (pe toți!) si să privatizați cam tot (mai ales spitalele si școlile). Si ce nu se poate privatiza, sa externalizați către firme private: ANAF-ul de pilda (ca tot se lupta el din greu cu evaziunea fiscala, si de 20 de ani nu reușește nimic!)

Noutate ar fi fost ca, după 20 de ani de incompetenta, PDL-ul sa recunoască in fine ca partidele românești sunt incapabile sa guverneze o tara. Si sa angajeze, in premiera, o firma străina de management la Palatul Victoria, care sa conducă România.

Poporul român e bolnav – si bolnav grav. E ca un pacient cu picioarele cangrenate. Iar voi, in loc sa-i amputați picioarele, l-ați umflat cu morfina, de zâmbește ca un idiot si nu-l mai doare nimic. Iar acum îl bateți pe umăr si-i spuneți: nene, te-ai vindecat! Dar infecția e tot acolo – si se răspândește cu fiecare zi. In realitate, nici un medic n-ar face asta: pentru ca este o crima. Pentru ca, daca nu-i tai picioarele, omul ala moare!

Dar voi ați făcut-o fără probleme. Si va mai si mândriți cu asta!

De ce e inevitabil falimentul României? Uite de ce:

Asta e structura poporului român:

  • 2 milioane de angajați in sectorul privat. Ei produc bani.
  • 1,5 milioane lucrează la negru, tot in privat. Si ei produc bani, chiar daca nu plătesc impozite.
  • Restul: bugetari, angajați in companii de stat falimentare, pensionari, asistați sociali, studenți care o ard pe banii părinților etc. Absolut toți – consumatori de bani!

Adică vreo 17 milioane de oameni trăiesc pe spatele a 3,5 milioane. De fapt, nu trăiesc pe spatele lor, ca e imposibil. Ci din împrumuturi de stat, pe care se presupune ca ar trebui sa le plătească cei care produc bani. Aiurea! N-or sa le plătească niciodată!

România a intrat efectiv in incapacitate de plata încă din 2009. De atunci, salariile si pensiile sunt plătite de FMI. Doar ca incapacitatea de plata e mascata, fardata si rujata, ca sa arate bine. Iar “fardurile” astea au costat România 90 de miliarde de euro. Si ce s-a câștigat in schimb? Pacea sociala! E cam de ras!

România e în găleată, pentru că nu merită să investești în ea.

O doamnă, care in 2009 își cumpărase apartament in București cu 160 000 de euro, se plângea la televizor ca n-a reușit sa-l vândă acum nici cu 40 000. Doamna era disperată: făcuse credit pentru apartament, acum era șomeră si o dădea banca afară din casă. Si nu doar ca o dădea banca afara, dar mai rămânea si cu datoria nestinsa.

Sincer, eu m-am bucurat când am văzut știrea: pentru ca imbecilii își merita soarta. Daca doamna a fost atât de tâmpită, încât sa dea 160 000 de euro pe un apartament in București, atunci merita pe bune sa moară de foame in stradă! Daca in aprilie 2009 ar fi cumpărat de exact aceiași bani, acțiuni Ford (când Ford era in situație de faliment), acum ar fi fost milionară. Si banca i-ar fi zis azi saru’ mâna!

Si asta pentru ca America (chiar si când e in plina criza) tot e mai rentabila decât România (chiar si când România e in boom economic). Pur si simplu, economia româneasca n-are sânge in ea! Pentru ca banii, sângele economiei, sunt tocați de stat. Sigur, doamna se poate consola cu gândul ca a fost patriotă. A investit in tara ei, a creat locuri de munca pentru poporul ei si nu pentru americani. A fost solidară! Sper sa o încălzească gândul asta, când o sa doarmă cu familia in mașină.

Fără investiții, sunteți morți. Iar investiții, ioc!

Sincer, uite: mie mi se rupe de poporul român. Când e vorba de bani, întrebarea e simplă: de ce ar investi cineva in România? La fiecare 100 000 de euro cheltuiți in tara voastră, ce profit scot eu peste un an? Păi, daca luam in calcul cât îmi ia statul pe CAS, CASS, TVA, impozite, spăgi, probabil o sa trebuiască sa mai aduc si bani de-acasă! Iar dacă ne mai amintim și ca muncitorul român e slab pregătit, hoț, chiulangiu și are impresia ca poate sa dea el ordine patronului, atunci concluzia e una singura: hai pa, România!

Observ că vă zbateți cu toții din greu pentru alegerile următoare. In realitate, indiferent cine vine la putere, economia României are o singura direcție: in jos! Iar datoriile au tot o singură direcție: în sus! In 20 de ani, v-ați transformat țara într-un morman de rahat. Iar românii sunt muștele care bâzâie peste el.

Păi atunci, ce mai contează cine se alege împăratul muștelor?

sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu stiu si chestia asta cu ….munca la negru….sunt anumite societati mici care nu-si permit sa angajeze un om legal….ce facem le distrugem si pe alea?…..mai traiau pe langa ele unu doi amarati!…Daca FMI zice Romania pe burta….noi executam!

  • Cine a scris articolul, poate primi premiul Nobel, ca dobitos perfect al clasei capitaliste mondiale.Este un consumerist de primă mână.Nimic altceva cred că nu are în creier.Este omul perfect al capitalismului, care este convins că dacă el are de toate, celălalt poate să moară.În concepţia lui, oamenii sunt vite şi trebuiesc conduşi de economişti.Deocamdată, idiotul nu ştie că politicienii,economiştii şi analiştii de genul lui, nu au adus nimic umanităţii, decât căcat în reţeaua de canalizare.Cînd realizez că astfel de indivizi, cu indicaţiile preţioase, de care credeam că am scăpat în 1989, fiind chiar împuşcat, există şi în ziua de azi, mai că-ţi vine să urli a pustiu.