Analize și opinii

Johannis, un preşedinte normal

646x404Au trecut două săptămâni de la alegerea lui Jonanis Klauss ca preşedinte al României şi mulţi români încă se întreabă cum de a ajuns preşedinte. Cei din PSD dau vina pe … servicii dar nimeni nu îi crede, deşi adevărul este că de la Brâncoveanu încoace, ca să nu dau exemplul cel mai recent, al lui Ceauşescu, serviciile secrete au avut un rol decisiv, alături de Porţile Imperiale, în creşterea şi descreşterea cârmuitorilor români. Nici un preşedinte al României nu a urcat pe tron fără sprijinul serviciilor şi acordul Licuricilor indiferent din care direcţie zburau ei, Aşa că ar fi absurd să creadă cineva că tocmai Johannis cel care practic nu are absolut nici un farmec sau talent personal care să îl facă plăcut oamenilor, ar fi putut ajunge preşedinte al României într-o perioadă în care lumea se pregăteşte de război la graniţele şi între granitţele ei, fără nici un sprijin din afară sau dinăuntru aşa cum se crede. Vom vedea în continuare cum stau treburile.

Înainte de a trece în revistă vorbe şi fapte, care să ne facă cel puţin să fim mai rezervaţi în a da un verdict sau altul, menţionez că am formulat un set de întrebări la care domnul Johannis ar fi trebuit să răspundă până acuma, adică până să candideze, dar nu este târziu să răspundă şi acuma, până pe 21 Decembrie, întrebăripublicate într-un un articol postat tot on line, articol postat şi pe pagina de FB a domnului Jonhannis, pus şi ca mesaj pe aceeaşi pagină şi trimis şi prin mail doamnei Alina Gorghiu, purtătoarea de cuvânt a PNL. Până acuma nu am primit nici un semn că ar fi citit cineva întrebările şi nici că ar exista măcar intenţia să se răspundă la ele, ceea ce îmi întăreşte părerea că unele întrebări, dacă nu toate, sunt cel puţin incomode iar domnul Johannis nu face notă discordantă faţă de ceilalţi guvernatori ai României.

Vorbe
Masoneria
Internetul abundă acuma de materiale sau informaţii privind apartenenţa lui Johannis la o lojă masonică din Germania. Unii o să spună, bun, şi ce e cu asta, nu sunt intezise. Da, nu sunt şi nu vor fi niciodată interzise, pentru că aceste “ frăţii” conduc lumea, România nu a avut după 89 nici un preşedinte care să nu fie mason, indiferent cărui rit sau val ar fi aparţinut sau cât de “naţională” s-ar fi declarat loja. . Nici marele SUA nu fac excepţie, cel puţin jumătate din preşedinţii SUA au fost sau mai degrabă sunt masoni declaraţi, ca să nu spun că chiar marele Dolar are pe el însemnele masoneriei. Deci nu aparteneţa lui Johannis la o Lojă Masonică ar fi problema ci jurământul pe care l-a depus acolo jurământ mai dur şi mai periculos decât orice altceva dar şi faptul că nu vrea să spună măcar dacă este mason sau nu. Nu intru în detalii privind legăturile, oamenii , interesele sau presupusele legături masonice, este suficient să ne întrebăm ce încredere poţi avea în cineva care refuză să dea răspuns la întrebări legate de apartenenţa la o organizaţie semisecretă? Din câte mai ştiu şi eu, în Masonerie se jură că membrul, va sprijini în orice situaţii, oricând cu orice riscuri un frate mason împotriva oricui, sub pedeapsa morţii. Dacă a depus un astfel de jurământ domnul Johannis ar trebui să se revoke singur. Oricum apartenenţa sa la Masonerie confirmă regula şi face din el un preşedinte ca toţi ceilalţi de până acuma, din acest punct de vedere.

Serviciile secrete
Se mai spune tot pe internet, acelaşi internet care se spune că i-a dat un million de lik-uri dar şi de voturi, că toate aceste voturi şi această campanie on line ar fi fost sprijinită de servicii, că STS-ul nu ar fi străin de asta dar nici serviciile partenerului strategic. Nici asta nu ar fi o noutate, nici Iliescu nu a ajuns preşedinte fără sprijinul serviciilor, nici Băsescu , mai ales Băsescu, nu ar fi fost ales dar mai ales menţinut preşedinte, dacă ne gândim la implicarea SIE în votul din Diaspora sau a STS în referendum când Băsescu a beneficiat de serviciile STS deşi era suspendat. Se spune în materialele care circulă pe net că serviciile ar fi la originea multor mesaje “disperate” şi imagini trimise din disapora pentru a crea acea stare de psihoză care a dus la mobilizarea atâtor nehotărâţi care practice au hotărârt soarta alegerilor. Nu exclud personal această posibilitate, nu m-ar mira, este clar că fără sprijinul serviciilor nu se mişcă nimic în România, ele fac şi desfac scaune, sunt infiltrate peste tot, în presă, politică sistemul mafiot, poliţie, armată, cultură, educaţie, tot. De fapt am depăşit performanţele securităţii lui Ceauşescu, în ceea ce priveşte numărul de agenţi şi interceptări asupra populaţiei civile, România este pe locul doi în NATO ca număr de angajaţi cu state de plată, având 12.000 de salariaţi. Spre comparaţie, FBI are 35.344 agenti, dar la ce populaţie? Dar la SRI şi acesta este un număr neoficial, căci SRI refuză să îşi declare numărul real al agenţilor, datele prezentate fiind numai al lucrătorilor declaraţi. Aşa că faptul că Johannis ar fi fost sprijinit de servicii ca să ajungă preşedinte, nu este o noutate, nu este nimic extraordinar, dacă nu ar fi fost sprijinit, nu ar fi fost ales. Trebuie să ne Obişnuim cu asta şi să nu mai pretindem că suntem fete mari. Ca să fim fete mari nu ne ajută nici o operaţie chirurgicală, va trebui să ne mai naştem odată.

Implicarea licuricilor
Tot prin internet sunt trimise, răspândite o serie de articole, materiale care încearcă să justifice oarecum logic dar fără probe practice – adevărul este că nu poţi aduce dovezi în sprijinul unor astfel de teorii decât dacă ai fost în mijlocul acţiunii şi nu îţi mai e dragă viaţa- prin care arată de ce Johannis a fost preferat de americani lui Ponta. Este corect raţionamentul că Ponta dacă ar fi câştigat alegerile prezidenţiale, ar fi devenit prea puternic. Aşa cum am mai spus şi în alte articole, setea de putere şi manevrele pe care le-a făcut pe plan intern dar şi extern pentru a stăpâni totul au făcut din el un candidat care ar fi devenit uşor necontrolabil. Nu faptul că ar fi de stânga sau corupt ar fi fost problema pentru americani, căci ei au mers mână în mână şi cu comuniştii şi cu extremeiştii de dreapta şi cu teroriştii, pe care ei i-au format şi inventat, şi cu arabii şi cu afganii când se luptau cu ruşii, deci nu se încurcă ei de probleme de moralitate sau democraţie, astea sunt cuvinte pentru ţările în curs de dezvoltare. Pe ei îi interesează să aibă în România un om manevrabil, pe care să îl poată stăpâni. Să nu uităm că marele curcubeu a răsărit în timpul unei vizite la nivel înalt pe timpul preşedinţiei comunistului Iliescu, bunicul lui Ponta, aşa că nu culoarul de stânga îi supără pe americani, nici corupţia. Cu cât un preşedinte este mai corupt, cu atât este mai bun de direcţionat şi controlat. Ponta nu era bun pentru că dacă ajungea preşedinte avea şi serviciile şi guvernul, practic toată ţara sub control aşa cum avusese şi Băsescu la început, dar Băsescu nu avusese la bază un partid de talia PSD, atât de bine înfipt în viaţa politică. Ce variantă a mai rămas? Johannis, un om care nu ştie nici el cum a ajuns acolo unde este, în doi ani a devenit preşedinte, împins de frau Merkel, dar fără un partid puternic care să îl sprijine, fără experienţă politică, fără chinezi, fără nimic în spate, decât Merkel şi oamenii ei. Cam puţin pentru a ridica nasul şi a spune NU unor cereri ale SUA. Politica SUA faţă de Merkel a fost déjà exprimată de doamna Nulland. Şi de NSA. Deci, licuricii au decis: Johannis şi de aici tot ce a urmat dar mai ales, va urma, pentru că interesul americanilor pentru România nu este de dragul ochilor noştri frumoşi ci de dragul Rusiei. Ungaria a început să întoarcă spatele hegemoniei UE şi americane. Bulgaria este sora mai mică a Rusiei de la naşterea naţiunii, Serbia este pro Rusia, Leancă a spus că nu vrea în NATO, Finlanda chiar dacă are un parteneriat cu NATO, nu este ţară membră NATO, deci nu poate adăsta trupe, în fine Erdokan nu face din Turcia preş  la picioarele nimănui.  Iată deci că fără România, SUA nu ar avea nici un cap de pod spre Rusia şi Crimeea. Din cauza asta se tot amestecă în impunerea preşedinţilor, a premierilor şi procurorilor în România. Îi ajută şi uşurinţa cu care  se cumpără preşedinţii şi premierii şi cu care pot fi prostiţi şi manipulaţi românii.

Consilierii
S-a mai zvonit că domnul Mihalache ar fi preferat de Johannis pentru a fi şeful cancelariei domneşti, Apoi au apărut informaţii, pe surse, cum că nu ar putea fi ales şi nu e agreat de Washington, pentru că ar fi fost consilierul lui Năstase, apropiatul lui Geoană, Antonescu şi cred că al tuturor politicienilor cu pretenţii la scaune de conducere, deci este cameleon . Ei şi? mănâncă şi el o pâine albă nu? Nu contează asta, aşa cum am mai spus, culoarea politică nu contează ci atitudinea faţă de unchiul Sam. Ori aici domnul Dan Mihalache schioapătă rău de tot. În Noiembrie 2012 despre conu Mihalache spunea cam aşa despre declaraţiile ambasadorului American, supărat pe România” (Pe vremea aia încă mai meritam să avem ambassador) : “Pe mine personal mă lasă rece această declaraţie. Şi parteneriatul strategic româno-american. Daăa parteneriatul româno-american săa în domnul Horia Georgescu, mai bine fără” Cu asemenea atitudine faţă de unchiul Sam nu ai cum să ajungi consilier prezidenţial sau în preajma preşedintelui şi cred că Johannis va fi “sfătuit” că nu e bine ce vrea să facă. Şi totuşi un alt zvon spune că ar fi fost aşteptat la Cotroceni pentru procesul de predare/ primire a postului. Sunt tare curios dacă va rămâne pe post.

Pupatul mâinii
Se mai zvoneşte că după vizita în Moldova, va urma vizita tot neoficială dar de data asta fără presă în Statele Unite ale SUA. Păi ce să facă acolo? Înţelegeam dacă mergea în Abu Dabi, Bahamas, Dubai, Madagascar, dar în SUA? Acolo, când esti candidat mergi să cerşeşti sprijin, lobby cum îi spun americanii la traficul de influenţă. Dacă ai fost ales, mergi să pupi mâna binefăcătorului şi să primeşti coordonatele strategice, politice, militare şi geografice în caz că Doamne fereşte cazi din avion şi trebuie să te repereze cineva, altcineva în afară de STS. Deci dacă zvonul se adevereşte şi Johannis va vizita recent recent şi Marea Poartă, este şi el un preşedinte normal, e adevărat ales mai ciudat, dar tot direcţionat, poate cu dublă comandă, sau pilot automat, ca să fie mai sigur la aterizare.

Se poartă minorităţile
Se ştie că Iohannis este sas, deci minoritar german, mai este Lutheran deci minoritar din punct de vedere religios. Tot netul bată-l vina mai spune că ar fi minoritar de trei ori pentru că şi sexual ar avea înclinaţii homo sau cel puţin ar fi bisexual. Să fiu sincer, pe mine personal nu mă deranjează, poate să fie şi apisexual, adică să facă sex cu albinele. Dacă îi place şi albinele nu se plâng, să facă sex cu ele, de ce nu, dar să spună în ce stup are iubite să nu cumpăr miere de acolo. Eu nu cred, ar fi prea de tot, despre Bombonel ştie toată lumea ce se spune, chiar el a cerut să îi fie numărate ouăle, despre Ponta prietenul Valer Marian a spus şi el că ar fi făcut ghiduşele cu băieţii în tinereţe, aşa că din păcate, chiar dacă ar fi adevărat acest zvon, aş fi dezamăgit, nu ar fi nici o sfârâială, nimic nou pe frontul de Est. Ce mă miră însă este aplecarea americanilor spre pidosnici, mai ales dacă ne amintim că unul din ambasadorii americani a venit la Bucureşti însoţit de “prietena” lui, Alex Nevarez, sau că Mark Gitenstein un alt ambassador american, ultimul până în prezent, încerca să ne facă să dăm enter homosexualilor în România. Deci din păcate cei care s-au jurat că Johannis va fi un alt fel de preşedinte, nici aici nu au nimerit-o, dacă informaţia este reală şi nu o simplă răutate sau invidie Pontistă. Celor care ar spune că nu se poate pentru că este însurat şi are o nevastă frumoasă, le pot spune că am mai cunoscut câteva personalităţi în domneiu şi aveau neveste mamă – mamă, ba chiar şi copii.

Fapte
Spuneau simpatizanţii şi susţinătorii lui Johannis şi chiar el însuşi că va fi un alt fel de preşedinte, nu va minţi ca Ponta şi nu va fi un preşedinte ju(de)cător ca Băsescu. Aiurea. Minunea a ţinut trei zile după alegeri şi gata.

Promisiuni neonorate de la bun început
Nici nu se uscase tuşul pe ştampile că domnul preşedinte ales dădea indicaţii să fie schimbaţi ambasadorii unde au fost probleme la vot. Nu numai că nu îl interesa dacă aceştia au fost vinovaţi cu ceva, nu a cerut nici măcar o anchetă sau o verificare, el a cerut direct schimbarea acestora, ceea ce arată că până şi Băsescu a fost copil de ţâţă. Her Klauss, mai domol că e ger afară şi vă dă sângele pe nas. Nu e aşa că nu va fi un preşedinte jucător? Deci dragi români, nu vă speriaţi, va fi un preşedinte normal şi sub aspectul ăsta.
La discuţiile avute cu Ponta la B1 TV, întrebat dacă va conlucra cu guvernul Ponta sau va cere formarea unui alt guvern, a spus că el poate colabora cu Ponta, nu are nici o problemă în acest sens şi el este de părere că puterea trebuie împărţită şi e bine să nu aibă un partid sau coaliţie toată puterea. Ei aş! Nici nu s-au sigilat urnele şi domnul Johannis vorbea despre preluarea puterii de către PNL, că România o preluase déjà. Zât! Să mai spună cineva că Johannis nu ştie să mintă, mai ales în campanie. Deci nimic anormal, se înscrie în baremele “constituţionale”.

Marea manipulare
Tot internetul bată-l vina a venit cu o informaţie de undeva din arhiva electronică. Citiţi aceste rânduri:“Surprinşi de numărul mare de votanţi şi depăşiţi de propria incapacitate, autorităţile române care au organizat votarea la secţiile din străinatate au stârnit mânie şi dezaprobare. În Viena, Paris, Londra, Bruxelles, Torino sau în alte oraşe s-au format cozi interminabile pe motivul că “s-au distribuit prea puţine ştampile sau buletine de vot. După ce au stat în frig sau în ploaie ore întregi, oamenii s-au trezit că secţia se închide şi ei nu mai pot vota. Huiduieli, injurii şi geamuri sparte, cam asa s-a încheiat ziua de votare în multe din secţiile de peste hotare.”

Recunoaşteţi faptele? O să spuneţi da, dar eu spun nu, pentru că textul nu a fost scris în urma alegerilor din 2014 din diaspora, ci în 2009. Dacă veţi avea curiozitatea să citiţi tot articolul publicat pe Hot News în 23 Noiembrie 2009 veţi observa că ceea ce s-a întâmplat acuma în disapora, s-a întâmplat şi în 2009, aş putea spune la copy.-paste numai că atunci nu a intervenit nimeni să facă scandal, să inflameze populaţia, să isterizeze cetăţenii şi să alerteze opinia publică internaţională. Acuma aceleaşi , dar absolute aceleaşi fapte au fost umflate, ajutate, dirijate în aşa fel încât să pară că este ceva ce nu s-a mai întâmplat şi vinovat de toate astea este guvernul Ponta. Da, guvernul Ponta, Ponta însuşi poartă vina că nu au luat nici o măsură ca aceste lucruri să nu se mai repete, a refuzat mărirea numărului secţiilor de votare din motivele explicate mai sus şi în alt articol, dar repet, asta s-a întâmplat şi în 2009 şi sunt convins şi în 2004, dar fără a se face atâta caz. Aici însă, serviciile au lucrat magistral prin postaci care au dat tonul pe facebook,, internet, în media, după care restul a fost făcut de mulţi oameni nevinovaţi neştiind în ce intră şi al cui joc îl fac. La fel, dar absolut la fel ca în 89. Cine spunea că istoria se repetă dacă nu vrei să înveţi din ea? Deci nici aici nu e nimic nou, modul de manipulare este standard, la români prinde şi dacă o faci de zece ori pe an. Povestea cu Ionică şi lupul arată că românul se lasă prostit de mai multe ori până să înveţe ceva, şi se pune de-a curmezişul exact când nu trebuie.

Primul pas, prima misiune, prima gafă
Nici nu şi-a intrat în pâine domnul Johannis, că a şi primit prima misiune. Pentru profani, vizita sa “neoficială” în Moldova ar fi o dovadă a faptului că este un om de cuvânt care îşi respectă promisiunea făcută în campanie când a spus că prima ţară vizitată oficial ca preşedinte va fi sora Moldova. Da, dar deocamdată vizita este neoficială şi în al doilea rând încă nu este preşedinte. Şi atunci ce e a fost cu vizita asta şi de ce a ieşit la declaraţii televizate cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, înscris în alegerile parlamentare care au loc duminică, 30 Noiembrrie? Domnul Johannis, nu ştie că în preajma alegerilor electorale dintr-o ţară nu e cuşer să faci vizite nici chiar neoficiale ca preşedinte chiar şi doar ales al unei ţări? Cine l-a mandatat să vorbească în numele României şi românilor? Cine l-a mandatat să vorbească despre politica României: ” România are o datorie de necontestat faţă de Republica Moldova: constituirea unui spaţiu comun de democraţie, stabilitate şi prosperitate pentru cetăţenii români şi moldoveni, iar unul din obiectivele principale ale politicii externe a României este susţinerea în cel mai clar mod a parcursului european al Moldovei”a spus … domnul Johannis, vorbind în numele nu ştiu cui, că nu avea nici un mandat să vorbească despre România. Prin mesajul său şi poziţia sa, domnul Johannis a transmis un mesaj clar şi fără echivoc moldovenilor, acela că el personal dar prin el şi românii care l-au votat dar şi doamna care l-a trimis, de undeva mai din vest, îl sprijină pe Vlad Filat şi ar fi bine să voteze cu el. A fost un sprijin electoral declarat faţă de un partid, un gest diplomatic şi politic interzis. A spus-o foarte clar, fără interpreţi şi interpretări: “ Putem da o şansă europeană şi un viitor mai bun pentru Republica Moldova”. Gestul lui Johannis este lipsit de echidistanţă, nediplomatic, neloial faţă de toţi cetăţenii Moldovei, ca să nu mai spun că poate fi interpretat şi ca un amestec în problemele interne ale Moldovei şi o încercare de a influenţa electoratul. Ce se face domnul Johannis dacă – contrar calculelor- dar la fel ca în România, şi în Moldova va pierde favoritul şi se va trezi cu voctoria comuniştilor, pe cine va da vina pentru proastele relaţii dintre cele două ţări, pe Putin, pe ucrainieni, sau se va declara că voturile au fost fraudate şi se va porni un nou euro-americano-moldo maidan şi la Chişinău? Domnule Johannis dacă ai făcut din capul dumitale acest gest, prost cap ai avut, dacă l-ai făcut învăţat, împins sau chiar forţat de cineva, prost ai fost sfătuit, ai făcut prima gafă politică şi încă nu ai jurat, dar ai dat o semnătură în alb.

Sunt curios însă ce o fi discutat Klauss Johannis cu Vladimir Filat, despre Renato Usatîi care este duşmanul lui Filat, dar cumnatul prietenului lui Johannis. Încurcate sunt căile Domnului! Una peste alta, şi de data asta domnul Johannis s-aînscris în pleiada voievozilor înscăunaţi după 89 încoace, gata să facă ce le cer licuricii, indiferent de consecinţele care se abat asupra ţării, importantă fiind siguranţa scaunului lor. Deci nimic nou, unde e schimbarea?

Nu voi trage nici o concluzie, este dreptul fiecăruia să citească şi să analizeze, să încerce măcar să ghicească ce fel de preşedinte vom avea, dacă va fi diferit de ceilalţi sau doar o altă cărămidă în zidul plângerii bietei Românii.

Referinte:

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/klaus-iohannis-e-omul-masoneriei-germane-pentru-destabilizarea-romaniei-134836

http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/iohannis-si-a-ales-seful-cancelariei-prezidentiale-ce-spunea-el-despre-parteneriatul-cu-sua-in-2012-1335566?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=yahoo.com&utm_campaign=newsletter_192070

http://www.art-emis.ro/analize/2591-avand-dubla-cetatenie-carui-stat-ii-va-fi-credincios-presedintele-romaniei.html

http://www.frontpress.ro/2014/10/romania-pe-locul-doi-in-lume-la-numarul-de-agenti-secreti.html

http://activenews.ro/de-ce-sua-si-nato-nu-puteau-accepta-orice-rezultat-al-alegerilor-prezidentiale_1872864.html

http://roncea.ro/2014/11/21/si-daca-avem-un-presedinte-homosexual-o-intrebare-pentru-klaus-iohannis-de-la-dan-tomozei-jurnalist-sibian-de-investigatii-sunteti-sau-nu-sunteti-gay/

http://trm.md/ro/electorala-2014/klaus-iohannis-pe-30-noiembrie-putem-acorda-o-sansa-europeana-republicii-moldova/

Autor: Marin Neacsu

Sursa: In cuiul catarii

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Oameni buni. Eu pe voi vă consideram un site destul de serios, credibil: se pare că m-am înșelat amarnic. În ultima perioadă scrieți niște articol extrem de proaste (ca și cel de pe această pagină).

    Păcat de acest domeniu pe care îl dețineți.
    P.S. Mai ușor cu războaiele în interiorul granițelor țării.

    Cel ce a scris acest articol.. ar fi bine să te apuci de altceva!

  • Potrivit acestei profetii nu cred ca Klauss Jonanis va fi presedinte. Ramane de vazut.

    Profetie despre Romania

    Capitolul 11 Zaharia

    1 Deschide-ţi porţile, Libanule, ca să-ţi mănânce focul cedrii!
    2 Vaită-te, chiparosule, căci cedrul a căzut, şi cei falnici sunt nimiciţi! Văitaţi-vă, stejari din Basan, căci pădurea cea nepătrunsă a fost dată jos!
    3 Păstorii scot strigăte de jale, pentru că li s-a nimicit fala; puii de lei mugesc, căci desişul Iordanului este nimicit.
    4 Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeul meu “Paşte oile de tăiat!
    5 Căci cei ce le cumpără le taie şi nu se simt vinovaţi. Şi cel ce le vinde zice: “Binecuvântat să fie Domnul, căci mă îmbogăţesc!” Şi păstorii lor nu le cruţă.
    6 Căci nu mai am milă de locuitorii ţării – zice Domnul – ci, iată, dau pe oameni, pe unii în mâinile altora şi în mâinile împăratului lor; ei vor pustii ţara, şi n-o voi izbăvi din mâinile lor.”
    7 Atunci m-am apucat să pasc oile de tăiat, în adevăr cele mai ticăloase din turmă. Am luat două toiege: pe unul l-am numit “Îndurare”, iar pe celălalt l-am numit “Legământ”. Şi am păscut oile.
    8 Am nimicit cu desăvârşire pe cei trei păstori într-o lună: sufletul meu nu-i mai răbda şi se scârbise şi sufletul lor de mine.
    9 Şi am zis: “Nu vă mai pot paşte! Cea care are să moară să moară, cea care are să piară să piară, şi cele ce mai rămân să se mănânce unele pe altele!
    10 Mi-am luat toiagul “Îndurare” şi l-am rupt, ca să rup legământul meu pe care-l încheiasem cu toate popoarele.
    11 Şi când s-a rupt, în ziua aceea, nenorocitele acelea de oi care au luat seama la mine au cunoscut astfel că acesta era cuvântul Domnului.
    12 Eu le-am zis: “Dacă găsiţi cu cale, daţi-mi plata; dacă nu, nu mi-o daţi!” Şi mi-au cântărit ca plată, treizeci de arginţi.
    13 Dar Domnul mi-a zis: “Aruncă olarului preţul acesta scump cu care m-au preţuit!” Şi am luat cei treizeci de arginţi şi i-am aruncat în Casa Domnului pentru olar.
    14 Apoi mi-am rupt al doilea toiag “Legământ”, ca să rup frăţia dintre Iuda şi Israel.
    15 Domnul mi-a zis: “Ia şi uneltele unui păstor nebun!
    16 Căci iată că voi ridica în ţară un păstor căruia nu-i va păsa de oile care pier; nu se va duce să caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele rănite, nu va îngriji de cele sănătoase; ci va mânca din carnea celor mai grase şi nu le va mai lăsa decât copitele!
    17 Vai de păstorul de nimic care îşi părăseşte oile! Să cadă sabia pe braţul lui şi pe ochiul lui cel drept! Să i se usuce braţul de tot şi să i se stingă ochiul drept!”

    Interpretare

    Pastorul ce se apuca sa pasca oile de taiat este Ilie ce trebuie sa vina.

    Cei trei pastori(vezi “Presedintii Romaniei” pe youtube)

    Cele doua toiege sunt cele doua legaminte pentru Patrie. Unul este incheiat cu toate popoarele, si anume Crestinismul(Ierusalimul de Sus-Rahela), iar celalalt este incheiat cu Romania(Dacia- Leea). Un legamant legat de pamant(etnie) si un legamant legat de cer. Un legamant national si un legamant international. Acestia sunt cei doi piloni Jachin şi Boaz, cei doi heruvimi, cei doi maslini ce stau inaintea Domnului intregului pamant, cei doi stalpi pe care Samson le darama simbolizand ruperea legamintelor, caderea unui sistem de lucruri, a ordinii mondiale actuale si crearea unei alte ordini mondiale, caci in acest sens zice Dumnezeu ca va crea un cer nou si un pamant nou si ca cele dintai au trecut.

    Pastorul cel din urma(antichristul), cel care inca n-a venit, si cand va veni, el va ramane putina vreme. El este regele Mihai care isi paraseste oile.

  • @StrugaruI: Tu chiar esti un basist fara sa-ti dai seama. Articolul este destul de pertinet si atinge toate carentele actualelor “valori democratice” atat de mediatizate in occident. Refuzul nostru de a recunoaste ca suntem manipulati nu poate face decat rau viitorului nostru. Daca poti face vreo paralela intre doua situatii in care au fost pusi romanii in cei 25 de ani de la “revolutie” vei intelege pe deplin esenta acestui articol. 1994, desi candidatul dreptei ar fi trebuit sa fie Corneliu Coposu, prin manevrele Anei Bladiana si a PAC, CANDIDATUL ALIANTEI CIVICE devine Emil Constantinescu, un obscur profesor si fost propagandist comunist. Cine-l cunostea pe acest om la acea data? Doar studentii si manifestantii care l-au vazut la celebrul balcon al Universitatii bucurestene. Cine era Emil Constantinescu? De profesie Geolog si lector la Facultatea de Geologie. Apoi apar diferite informatii despre legaturile lui ca Geolog cu anumite cercuri amerecane interesate de bogatiile subsolului Romaniei si in special in zona muntilor Apuseni. Evenimentele ulterioare legate de Rosia Montana, Certej si alte exploatari miniere mi-au confirmat faptul ca Emil Constantinescu a fost agentul SUA in functia de Presedinte al Romaniei, despre Basescu nici nu trebuie sa vorbesc iar ceia ce se intampla acum este aproape la vedere, o intelegere intre UE si SUA in vederea exploatarii bogatiilor subsolului romanesc.

  • D-le Neacsu,
    Esti odios si obscen. Toate aberatiile pe care le debitezi nu fac altceva decat sa ne dovedeasca cat de josnic esti.

  • D-le Marin Neacsu, in sfarsit citesc si eu un articol pertinent, argumentat, la subiect si obiect, fara greseli de ortografie si desosebit de OBIECTIV! Am cam obosit sa vad frazele halucinante, injuraturile agresive si extrem de vulgare, scrisorile deschise patetice si pline de siropuri hormonale ale tineretului isteric din spatiul mioritic sau diaspora. Johannis Werner Klaus este un barbat care a fost ales presedintele Romaniei, el NU este Iisus,nici Ferdinand, nici nu are nevoie de toata isteria generata de electoratul moronic spre a i se valida intelectul! O va face singur, insa electoratul d-lui Johannis tre’ sa invete sa aiba incredere si rabdare spre a vedea roadele alegerilor lor! Articolul dvs. este unul real si realistic,rezultat al unei gandiri logice, care aduce note pozitive noului presedinte! Johannis Werner Klaus va dovedi CINE ESTE EL CEL AUTENTIC!!!!Deocamdata sunt simple speculatii online, in diaspora, peste tot. Dupa ce l-au ucis pe Ceausescu in Ajunul Craciunului ’89 a fost GENERATIA MEA de tineret care se isterizau, si ieseau precum paduchii in frunte sa apuce microfonul si sa urle ce victime au fost. GENERATIA MEA. Acum, o alta generatie de tineri, comite aceleasi greseli pe care EU LE-AM trait pe viu. Acum sunt in Paris, de aceea am considerat ca votul meu trebuie anulat, nu am dreptul sa influentez viata romanilor de acasa nicicum, atata vreme cat salariul meu de Profesor este de trei ori mai mare decat al unui prof din Romania. Nu am dreptul moral sa influentez votul romanilor de acasa!