Politică

Un jandarm care bate ţăranii de la Pungeşti câştigă peste 7.000 de lei pe lună

beretacolvasilica2Avand in vedere ca pentru a afla cine a dat ordinul pentru represiunea de la Pungeşti nu este posibil pe cale oficială, am cerut ajutorul Google uite peste ce am dat:

În fotografia din stânga, apare coordonatorul acţiunilor jandarmilor de la Pungeşti, cel puţin pe 7 decembrie 2013, conform informaţiilor de la faţa locului. Fotografia din dreapta este de pe site-ul Jandarmeriei Române

Eu unul consider că în cele două fotografii este una şi aceeaşi persoană. Dar, chiar dacă VASILICĂ Ovidiu, al doilea în ierarhia Jandarmeriei Române, nu a condus nemijlocit acţiunea forţelor de la Pungeşti, el răspunde de acţiunile subordonaţilor săi.

Pentru că primul ministru miner şi petrolist al ţării tot s-a plâns că prăpădiţii ăia din Pungeşti seacă bugetul ţării, am fost un pic curios să văd şi cât ne costă să le închidem gura: peste 7.000 de lei pe lună numai pentru şeful de dispozitiv, colonelul de mai sus – mai precis 86.709,68 lei câştigaţi în anul 2012, conform declaraţiei sale de avere.

Nu îl comparaţi, vă rog, cu salariul medicilor care i-au tratat pe cei bătuţi de subordonaţii săi, vă rog frumos! Dar hai să ne uităm un pic pe nişte atribuţii ale sale, poate înţelegem de ce îi plătim, cu toţii, acest salariu:

Legea nr. 446 din 30 noiembrie 2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, art. 9, stabileşte jurământul pe care trebuie să-l respecte domnul colonel şi toţi subordonaţii săi:

“Eu, …………., jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Legea nr. 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare, art. 8:

Cadrele militare au urmatoarele indatoriri principale:

(…)

b) sa respecte juramintul militar si prevederile regulamentelor militare, sa execute intocmai si la timp ordinele comandantilor si ale sefilor, fiind responsabile de modul in care indeplinesc misiunile ce le sint incredintate.

Cadrelor militare nu li se poate ordona si le este interzis sa execute acte contrare legii

Legea nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, art. 2:

Jandarmeria Română îşi desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

H.G. nr. 991 din 25 august 2005 privind Codului de etica si deontologie al politistului, art.  23, pct. 1) (se aplică şi personalului Jandarmeriei Române, conform articolului 25):

Politistul raspunde personal pentru actiunile, inactiunile si omisiunile sale, in conditiile legii. El are datoria sa se abtina de la executarea ordinelor si misiunilor vadit ilegale, avand obligatia de a-si informa de indata sefii despre aceasta, pe cale ierarhica, atat verbal, cat si prin raport scris.

Mie unul mi se pare că suntem furaţi pe faţă. Îi dăm peste 7.000 de lei pe lună acestui colonel să apere Constituţia şi legile României, iar el îşi transformă subordonaţii în armata de ocupaţie a Chevron! Dacă tot e aşa, hai măcar să eliminăm făţărnicia – suspendăm CONSTITUŢIA ROMÂNIEI şi punem în aplicare Regulamentul de Ordine Interioară al Chevron!

Autor: Mihai Papuc

Sursa: Mihai Papuc

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Revin a spune ca Jandarmeria actuala este urmasa fostelor trupe de Securitate a lui Ceasca. 7.000 de lei pentru acest colonel, bulibasa de haidamaci, este un salariu nesimtit! Ca sa nu mai punem la socoteala ca va iesi la pensie, la o varsta frageda, si va incasa o suma similara. Dar, cat castiga un jandarm debutant prin comparatie cu un profesor sau medic in aceiasi situatie? Asta e tara! Pentru unii muma, pentru altii ciuma! Cat costa echipamentul pe care il poarta haidamacii batausi? Ce se poate face cu acesti bani pentru pensionarii si salariatii care mor de foame, pentru handicapati, pentru copiii cu alocatie de rasul curcilor? Si unde mai pui ca sefi din Jandarmerie fac tot felul de ilegalitati. Mai deunazi fostul sef de la Alba a fost chiar arestat. Asta e tara, tara pe care niste tarani vreau sa o apere de jigodiile care vreau sa o distruga!

  • Este inadmisibil ca asemenea indivizi cu salarii nesimtite sa bata niste tarani care isi apara bucata de pamant din care isi duc traiul.

  • In fata porti facute de Chevron erau ofiteri de jandarmerie,de la colonel plin pana la locotenenti nu erau soldati,aia erau pe margine,cand iam spus la colonel ca oameni devin agresivi din cauza ca iei sunt de vina fiinca iati batut ,[au venit noaptea ca talharii,stiind ca nui presa,si iau rupt cu bataia pe cei ce protestau pasnic]a spus ca nu a fost el, atentie ”nu a fost el,au fost alti colegi”deci el a comfirmat ca jandarmeria au comis infactiuni grave impotriva celor care trebuia sai apere,iam relatat ca cei care au batut oameni erau in uniforma statului si toti sunt raspunztori,el nu a mai adus argumente ii spusesem un adevar.

  • da, asa trebuie actionat ca raspuns la brutalitatile jandarmeriei. aratati, dezvaluiti. felicitari, alte posibilitati nu avem.

  • Nu pot sa-mi dau seama cum poti sa bati un amarat de om care munceste zi de zi si isi omoara spatele, iar tu ai un salariu de peste 7.000 lei pe luna…saracul medic care il ingrijeste dupa bataia ta poate n-are salariul nici pe jumatate!

  • mai asistatilor………ba bate degeaba? v-ati interesat ce legi incalcati? aveti creierul(ala lipsa) aburit de tuica din beciuri care va mai tine cel mult 1 luna. dupa aceea va treziti. si realizati ca ati dat de dreaq in plina iarna, fara lemne si haleala. ponta nu va mai da ulei, voi nu mai puteti s-o luati pe ulei….si protestati. sa apucati ceva de la Chevron. o sa apucati p………..

  • Ordinul l-a dat Ponta sau ministrul de interne…
    Asta e numai un sclav, un executant, cu abilitati speciale in a rupe oase ce-i drept…

  • Doar niste roboti ,care actioneaza dupa un program compilat de niste ipocriti prea preocupati cu propria lor bunastare. TREZIREA !!!

  • o clipă, la Pungești, pentru 400 de protestatari se află “al doilea în ierarhia Jandarmeriei Române”? e război sau era nevoie de el pentru un gard rupt? care-i protocolul guvern-Chevron, cumva că cineva cu funcție mare din jandarmerie o să aibă grijă să nu se întâmple nimic? cât câștigă e irelevant.

  • Toti jandarmii au dat spagi grase sa ajunga subordonatii unor ex securisti,slugile mafiotilor de politicieni,urmasi ai stalinistilor imputiti care ne-au bagat parintii si bunicii in lagare de munca….ccum si tata a fost la Canal…mai le vad si pe scroafele lui Roman la tv…mi se face scarba…cine a fost mama lui???Profesoara la ‘protap’metoda inventata pentru a bate la oute,cu o nuia de fier, legati ca berbecul ,cu fata n jos…Doamne si cate mi-a mai povestit tata,Dumnezeu sa-l odihneasca!As putea scrie un roman cu stramosii jigodiilor de la putere!

  • Romania trebuie schimbată in bine nu in rău,si cei care ii vor binele suntem noi oamenii de rând,noi împreuna putem schimba Romania nu cei de la putere care ii fac mai mult rău decât bine!

  • Toti neavenitii isi dau cu parerea dar este tipic romanesc. De ce nu va duceti voi astia care tot comentati aici sa conduceti mii de oameni (jandarmi)pe un salariu de 500 de lei?? Ce salariu are un director de spital?? Cam tot atat dar invrajbirea categoriilor sociale este invatatura de la marele securist al tarii care sta la cotroceni si voi puneti botul jegosilor.

  • Ei săracii nu au creier se vede si pe fata lui ca este handicapat .. De vina e premierul sau poate nici el ca si amărâtul este o victima care se agata de scaun si alții conduc… Sârbu, Dragnea, astia sunt oamenii cu șpăgile ei conduc totul.. Dar uita ca pe lunea asta totul se plătește .. Nu pot sa înțeleg cum justiția nu se autosesizeaza in asemenea cazuri!!

  • Un stat cu “brate” prea puternice este un stat agresiv/opresiv. Discutand cu copii de 12 -14 ani si intrebandu-i ce-si doresc sa se faca am avut surpriza sa-i aud jandarm, politist, ,mascat – agresivitatea din societatea noastra sau de pe micile ecrane, ne intra in familie fara sa ne dam seama.

  • jandarmeria ca si celelalte institutii de forta si control sunt ale lui Basescu. Infiintarea societatii Chevron este facuta in timpul lui guvernul Boc. Scandalul in timpul lui Ponta.Si da jandarmii pot refuza ordinul care contravine legii, numai ca legiuitorul trebuie sa declare ilegal. Dar SRI ul ar putea incepe o ancheta si sa faca ceea ce are in atributie, respectiv apararea intereselor de securitate si economice ale statului. Adebarul este ca orice contract de pe spatiul Romaniei trebuie cercetat, incepand cu Flota Romaniei, gazele, petrol, aur si terminand cu drapelul Romaniei, care a fost vandut de o delegatie tot de pe timpul lui (surpriza: Boc!!!) Componenta Chevronului este alcatuita din niste domni de prin SUA, Polonia, Anglia, Canada si la coada in 2010,au mai racolat si un romanas :(atentie!!)dar Chevronul are activitatea de extractie gaze naturale nu cele neconventionale. Facatura aceasta de societate, trebuie anchetata de orice organism al Romaniei, indiferent de “ordine”

  • Tin sa mai adaug pungestiu acu-i terorizat ‘, doar cine merge acolo isi poate da seama de realitate, au anuntat ca zona-i cu regim special,numai ca sa nu se mai faca proteste,am ramas cu gust amar cand am auzit pe unii spunand ce-i o sonda,oameni nu-s bine informati,cand le-am spus ca asta-i inceputul apoi se umple tara,sa stiti ca incepe sa se lumineze becul relevantei,multi nu citesc aceste site-uri finca sunt indoctrinati ca ce face statu ii ok mi-i rau nici noaptea nu am vise decat ce se va intampla ,o victorie cat o fost ea de mica o fost castigata si i-am examinat sunt slabi, doar romanii sa se adune prin prezenta cat mai multi pana nu-i prea tarziu

  • Cine-i pedepseste pe jandarmii care terorizeaza taranii romani,ar trebui sa se intocmeasca dosare penale de terorism impotriva jandarmeriei,fiinca terorizeaza taranii romani

  • Daca ati fi citit articolele 44 si 136 din Constitutie, ati fi stiut ca jandarmii o respecta. Daca opiniei publice nu-i convine ce scrie in articolele alea, atunci sa protesteze pentru schimbarea lor. Pina una, alta practicati aceeasi metoda ca si autoritatile: dezinformarea.

  • Porcul dracului! iaca ce scrie în CV-ul de pe site-ul jandarmeriei, la studiile lui: „01.09.1985 – 15.08.1988 – Şcoala militară de ofițeri activi a Ministrului de Interne – Jandarmerie”
    Da, da! între 85 și 88 o fi fost jandarmerie în România exact LA **** LA MÂNI-SA. Apoi PORKUL DRACULUI a absolvit Liceul Mecanic din Negrești … VASLUI! Cine putea să-i ciomăgească pe amărâții din vaslui decât un TRĂDĂTOR nativ al locurilor.

  • „Ăsta-i jandarm din aceia pârâți, care în 1989 se rugau de militarii MApN să fie arestați și băgați la bazin. Apoi așa de bucuroși erau SECURIȘTII când au fost trecuți la MApN, în subordinea reginei armelor – infanteria – și căpătuiți cu petlițe și paspoal la caschetă roșii, în locul albastrului mai mult decât compromis. Mamă ce mândrii erau lingăii că scăpaseră cu viață și viitorul lor se preconiza nu tocmai rău. Apoi, un deștept cu pene de struț în cur și corane de cerb lopătar în cap s-a gândit să facă din ei … ghici ce? Ei bine, din foștii securiști disimulați sub petlița roșie a Infanteriei s-a născut armia asta a CIOBENILOR PROȘTI, FĂRĂ MINTE DAR CU BRANDUL, ȘPIȚUL ȘI GHIOAGA PUTERNICE. Și cum toate acestea trebuiau să poarte un nume au fost denumiți JANDARMERIE ( adevărată blasfemie și insultă la adresa tradiției istorice a jandarmeriei antebelice)

  • ….vedeti cum se bat in cap partile legislative invechite si neactualizate……….in statultul astora(legea 80, art.8 lit b) “sa execute intocmai si la timp ordinele comandantilor si ale sefilor, fiind responsabile de modul in care indeplinesc misiunile ce le sint incredintate.”, din cate stiusi sper sa nu ma insel in noul cod civil “ORDINUL” nu mai e cel care era odata ci spune destul de clar ca ” daca “ORDINUL” primit incalca legislatia,aduce prejudici materiale, financiare, psiho, chiar si de imagine unei persoane nu poate fi executat invocand ilegalitatea lui…..dar mai mult de atat inainte cine dadea un “ORDIN” si raspundea de el ….ACUM executantul este DIRECT RASPUNZATOR de executare ORDINULUI ca si cel care la dat……deci

  • Termenul corect este TIGAN TORTIONAR.

    JANDARMERIA ESTE ALCATUITA DIN TIGANI TORTIONARI SI TRADATORI.

    Daca aveti curiozitatea sa vedeti ce “specimene” in uniforma se afla numai la judecatorii, faceti o vizita. Aia sunt romani cum sunt eu cioara obama. De asemenea, sunt mii de marturii de la cei din inchisori despre “caracterul, smenurile, furturile, bataile si incalcarile de lege” pe care le fac acesti infractori in uniforma de tortionari in incinta inchisorilor. Sunt unsi cu toate alifiile si marea lor majoritate sunt analfabeti. Cititi procesele lor verbale si va cruciti. Nu-i de mirare ca nu sunt capabili de dialog. Ei stiu doar sa dea cu bata. Pentru asta sunt platiti – si aici nu mai conteaza cine ii plateste, cat timp le face placere acest job – si asta fac.

    JANDARMERIA TORTIONARA

  • sunteti nebuni cu totii sa credeti ca jandarmeria este acolo sa bata oameni.Oameni buni jandarmeria este conform legiii o forta care restabileste ordinea si linistea publica

  • buna…sau rea. intrebarea e simpla. unde draq ati vazut voi fie colonel de jandarmi sa iasa cu bulanul si sa imprastie lovituri in dreapta si-n stanga , fie jandarm de rand , palmas , platit cu 7000 ron??? nu dezinformati , nu mintiti. sunteti gunoaie ce cauta raiting. out

  • astia sunt vanduti rau de tot ,am un prieten in jandarmerie care mi-a povestit mie personal cum acum 5 ani cand s-a angajat ca au venit bancile la ei si le-a dat credite sa nu poata sa duca ,a luat si el inclusiv ,acum spuneti voi daca ala nu este de acord cu ce este pus sa faca are o mare dilema ..cum isi plateste acele rate si cine ii creste copii ,sa nu credeti ca este nimic intamplator ,toate sunt gandite cu mult timp inainte sa se intample ,acum are 25 de milioane salariu plus ca de doua ori pe an le da bani de haine(pe care oricxum le primeste gratis ) asta insemna 50 de milioane ,bani de haine ,plus tot felul de prime ,..deci in concluzie cum o scoatem la capat cu astia ,trebuie ceva la varf sa se intample ca nu mai este ca la revolutie , si din cate am inteles s-a desecretizat o parte din contractul cu aceasta firma si acolo se vede clar ca in legea petrolului este interzisa exploatarea gazelor neconventionale ,deci ,este ILEGAL ,intelegeti?!?! se apara prin jandarmerie si politie o ILEGALITATE!!!!!!!! deci ce mai este de facut?!?!?!

  • Mai vasilica tu stii ca esti o scursura a societatii.
    Se vede dupa fata ca mai mult de doua clase tu nu ai.
    Inainte sa te duci la securitate ce ai lucrat ?

  • Taranii au inceput sa distruga gardul imprejmuitor al firmei,sa distruga utilajele,sa agreseze muncitorii,sa ocupe drumul public incalcind clar legea.Jandarmii ai intervenit corect au inlaturat pe cei culcati pe sosea,au indepartat copiii bagati in fata de tarani si au raspuns cu violenta la ploaia de pietre si bolovani ai huliganilor-multi iesiti din circiumi si care-si vindusera paminturile la preturi derizorii pentru a avea ce bea,apoi s-a trezit invidia in ei cind aceste terenuri au fost valorificate de cumparatorii inteligenti.O parte din cei mai violenti au fost bagati cu forta in dube si dusi pentru intocmire de dosare penale,o parte se faceau ca lesina teatral sau isi etalau ranile minore capatate in timpul interventiei corecte a jandarmilor.Daca sonda aceia a fost amplasata acolo cu acordul Guvernului,nu aveau dreptul sa se opuna,mai ales ca atitia indivizi citi sint fiecare cu parerea lor,dar politica se face de guvern nu de taranii de la Pungesti !.

  • Daca vrei sa faci ceva in tara asta,nu faci prin a distruge.Mi se pare normal ca jandarmii sa intervina,nu vad ce va deranjeaza.Protestele se fac cu calm,nu cu distrugeri.Eu n-am vazut niciodata un jandarm sa fie agresiv,el este pus acolo sa duca lucrurile la normal,daca cei agresivi nu se potolesc trebuie sa raspunda pentru faptele lor.

  • Cum adica n-ai vazut sa fie agresiv ?
    Uite-te la nasul tv de exemplu, ca acolo mai arata ce se intampla…cum au batut aia tot ce-au prins.
    Proteste cu calm ?
    Da, asa se si fac, dar nu ar trebui. Uitati-va la turci ce inseamna proteste, sau la Coreea de Sud.
    Cat timp se protesteaza doar calm nu se va primi decat un mare ‘ignore’.

  • Mai VASILICĂ Ovidiu. Avem un cartus si pentru tine nu-ti face probleme. Ca o veni intr-o luna, 6 luni, un an sau mai mult e doar surpriza finala. Numai asa se pot rezolva situatiile astea din pacate se pare. Aceseta sint situatii extraordinare care la rindul lor impun actiuni extraordinare. Pina la urma se pare ca numai frica pazeste bostanaria intr-un sistem corupt!

  • Multi baieti si-au rupt oasele la scoala “Mihai Viteazul” sat Rosu, Comuna Chiajna cat timp a fost nemernicul asta comandant acolo