Politică

Reîncarnat pentru ultima oară

valeriu_stoica_eventual_verdict_incompatibilitate_cazul_iohannis_nu_aplica_aceste_alegeri_prezidentiale-520x245Der Spiegel, cea mai citită revistă din Europa, care îl proslăvea pe Klaus Iohannis la cîştigarea alegerilor, îl face acum praf, titrînd cu litere de-o şchioapă: „Preşedintele României Iohannis – Amatorul”. Jurnalistul Keno Verseck îi aduce critici extrem de dure: „Administraţia sa este un dezastru. Mulţi dintre cei care l-au votat sunt dezamăgiţi, ziariştii îl acuză de amatorism şi deplâng desele sale tăceri, care au devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Fie că e vorba de scandaluri de corupţie sau de legi controversate, când e nevoie ca şeful statului să-şi spună cuvântul, tace, postează un scurt mesaj pe Facebook”. Sau dă bir cu fugiţii în excursii, peste hotare! Jurnalistul critică la fel de aspru declaraţia de avere a Preşedintelui. Într-un singur aspect Keno Verseck nu are o poziţie justă.

Securistului în sutană, László Tőkés trebuia să i se retragă ab ovo „Steaua României”. Cel care îl decorase avea mintea apretată. Există o întreagă listă a torţionarilor securişti decoraţi de măritul Traian. Cînd a ajuns preşedinte, Iohannis s-a întrecut cu Băsescu în decorarea unor impostori cărora statul român le oferă privilegii nemeritate. Dar, influenţa şi propunerea cu privire la retragerea decoraţiei lui Tőkés aparţin consilierului preşedintelui, cel care îi scrie dezastruoasele discursuri.

Din politeţe pentru Preşedinte, nu putem lăsa să zboare aşa, zgribulit, porumbelul pe care l-a scăpat din gură în Ţara Sfîntă, în faţa Patriarhul Ierusalimului. Mai ales că, într-o viaţă anterioară, precum a mărturisit „bucuros şi mişcat” în faţa întregii planete, şi-a dorit foarte mult să promoveze „turismul prezidenţial”: „Soţia mea Carmen şi cu mine ne-am gândit de multe ori, în viaţa noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim. Şi iată, am venit într-o poziţie care mă face să stau în faţa dumneavoastră […].”. În genunchi sau în picioare, un lucru e cert: preşedintele Ţării, reîncarnat acum, sperăm, pentru ultima oară, uimeşte cu succese colosale în domeniul gafelor impardonabile, care de care mai refractare momentelor şi evenimentelor. Tot într-o viaţă anterioară, consilierul Mihalache era ambasador la Londra şi sper din tot sufletul ca nu cumva, Preşedintele, în viaţa anterioară să fi avut două mandate, că ne-am ars! Oricum aşteptăm şi alte poveşti picante din viaţa anterioară pe pagina sa  de feisbuc.

Agenţia de turism „Cotroceni Tours” este pe cai mari, cetăţenii români, încovoiaţi de austeritate şi sărăcie, îi veghează cu neţărmurită dragoste călătoriile paralele pe meridiane, se roagă neîncetat pentru bunul mers al viitoarelor excursii şi pentru ca statul să recupereze urgent de la Preşedinte şi cea de a doua casă pierdută în instanţă prin hotărîte definitivă, deţinută cu acte false. Dacă e cineva interesat de întocmirea unui clasament istoric cu hoţii de rang înalt, îl rog să înceapă de la Cotroceni. Pînă la urmă, care a fost scopul vizitei la Ierusalim? Se doreşte, cumva, construirea unui zid al corupţilor în România, unde penalii din sînul Puterii să fie pedepsiţi a da cu capul de o mie de ori? Sau un zid al disperării, unde milioanele de români săraci să-şi verse lacrimile?

Vedeţi ce distracţie este la Curţile Puterii, iar copiii ţării primesc „otravă” în şcoli, sub ochii şi cu încuviinţarea autorităţilor. Alte trei judeţe au înscris clase întregi de copii spitalizaţi pe harta îmbolnăvirilor, „provocate” de „Cornul şi laptele”. Punerea în primejdie a vieţii şcolarilor nevinovaţi, miroase a sabotaj şi ar fi loc pentru cel puţin două ipoteze: ori Guvernul vrea să scape frumuşel de povara financiară a  programului „laptele şi cornul” (de, trebuie să taie de undeva ca să achite salariile şi pensiile nesimţite ale aleşilor), ori e ordin de la Bruxelles ca producţia internă de lactate să treacă pe faliment, pentru că marilor producători externi li se strică iaurturile chimicalizate în cămări şi înregistrează pierderi uriaşe. Să nu-i uităm nici pe cei 100 de oameni răpuşi la un parastas de o bacterie din mîncarea de restaurant, spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară. Pe zi ce trece, siguranţa noastră se năruieşte. Parlamentarii şi guvernanţii ar trebui onoraţi cu „laptele şi cornul” în pauza mare, dacă tot nu dau doi bani pe viaţa şcolarilor. Ne facem griji şi ne temem că teroriştii vin peste noi, însă avem aici, teroriştii noştri, supuşi stăpînilor Uniunii, chiar dacă atentează la sănătatea generaţiei ce reprezintă viitorul ţării.

Cînd credeam că totul este pierdut, iată, soarele răsare de la Cotroceni! Mai român şi mai patriot decît mulţi români,  preşedintele Iohannis a mers în Israel nu ca să se închine la Dumnezeul adevărat, ci să stea în genunchi în faţa altor stăpîni versaţi. Excursia, fiind un bonus pentru meritele diplomatice, lăudate de la Vest la Merkel şi de la Israel la Sam. Sfindînd orice lege a „gravitaţiei creştine”, sfindînd respectul faţă de locurile sfinte, Carmen Georgeta Iohannis a şocat din nou opinia publică, stîrnind un nou scandal de presă. Se pare că, adolescenţa îi trezeşte constant, la cei 56 de ani, puseuri de nostalgie, pentru că apariţia sa ridicolă în public a atras întotdeauna comentarii acide. Dar, se vede treaba de la minijupuri, doamnei Iohannis nici că-i pasă de critici, pentru că îşi continuă în aceeaşi manieră indecentă cursa îmbrăcării cu zgârcenie. La lungime, nu la preţ.

Cu toate că a fost aspru criticată pentru hainele mult prea tinereşti, inadecvate vîrstei, nepotrivite evenimentelor publice şi statutului de soţie a unui preşedinte, Carmen Iohannis merge mai departe cu sfidarea bunului gust şi a opiniei publice, contribuind, „pas cu pas”, la discreditarea imaginii României. E de-a dreptul sfidătoare îndrăzneală de a intra în Biserica Sfîntului Mormînt, loc de milenară şi unică încărcătură religioasă în lume, purtînd o fustă mini! Probabil, nu are nicio vină! Este o victimă a nostalgiei adolescentine şi a podiumului vremelnic. Nici măcar celebra Isabella Rossellini nu mai impresiona după vîrsta de 40 de ani! La 56, e indicat să nu fii ridicolă, ca femeie. Dar, nu cumva cerem prea mult de la ea! În fond, Justiţia Română a găsit-o vinovată de fals şi uz de fals în acte publice. Avem de-a face aici cu drama provincialului: să te crezi buricul planetei, din buricul Sibiului, e ceva! În concluzie, toate vizitele externe ale cuplului prezidenţial, ne-au adus praf pe tobă, tot mai mulţi stăpîni externi, noi opresiuni, atomizarea cetăţenilor şi comentarii critice la adresa vestimentaţiei, a nesfîrşitelor excursii şi concedii. Nimic pentru bunăstarea propriului popor! Iohannis a pierdut sute de mii de fani pe feisbuc, tot mai mulţi români regretă că şi-au dat votul marelui absent şi e posibil ca mandatul său să sufere, înainte de termen, o întrerupere de sarcină programată.

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Ziarul Natiunea

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu