Politică

Nu vă lăsăm să ne furați istoria!

marea-unire-1-decembrie-1918Un popor care nu-și respectă trecutul nu are viitor, iar noi, românii, suntem forțați, în fiecare an, să mai renunțăm la o parte din istoria noastră. Manualele de istorie tratează, din ce în ce mai mult, perioada modernă și actuală. Avem prezentarea lui Iliescu, Constantinescu sau Băsescu, ne este prezentată accederea în structurile Nord-Atlantice și în UE dar uităm de Petru Rareș, Ioan Cumplitul, Horea, Cloșca și Crișan și toate astea pentru că trebuie să se insereze în mentalul generațiilor viitoare că suntem un popor mic, recent, și ca marile noastre realizări țin de NATO și UE nu de faptul că am rezistat sute de anii în același teritoriu, indiferent de numele și numărul dușmanilor.

În ultimii anii, România și românii au fost supuși la mai multe umilințe decât își putea cineva închipui că poate poporul acesta îndura. Am asistat la prezentarea noastră în Europa ca fiind hoți și cerșetori. Am văzut politica și interesele naționale discutate prin ambasade și hotărâri luate în defavoare noastră, pe care, cu o lașitate care nu ne caracterizează, le-am aplaudat. Toate astea au culminat cu alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României. Dacă alegerile din 2014 au fost voința poporului sau o altă decizie luată în capitala imperiului iar Colonia România s-a conformat este mai puțin important. Foarte important pentru noi este însă că leadershipul autohton este înlocuit, treptat, cu unul cu pedigree european.

Să anulăm 1 Decembrie sau mai bine, să stergem data din calendar

Administrația prezidențială a anunțat că recepția organizată anual de președinție cu ocazia zilei de 1 Decembrie nu va avea loc anul acesta din cauza evenimentelor din clubul Colectiv și a atentatelor din Franța.

Această decizie a președintelui Iohannis este mai mult decât ciudată, ținând cont că recepția de Ziua Națională este o manifestare sobră ce nu poate intra în conflict cu acțiunile de comemorare a victimelor din Colectiv sau Franța. Poziția lui Iohannis în legătură cu celebrările Zilei Naționale au fost mult speculate de presă în campania pentru prezidențiale, spunându-se că a refuzat, în repetate rânduri, să participe la parada de 1 Decembrie, din postura de primar al orașului Sibiu.

Asistăm la un furt. Nu, nu ne este furat centrul vechi, flota sau copiii, ne este furată istoria. Este diminuată importanța Zilei Naționale. Probabil se crează un precedent. Poate anul viitor nu vom mai ține nici parade militare pentru că suntem un stat sărac și fără armată, iar peste 10 ani vom uita cu totul de 1 Decembrie pentru că nu ne vom mai aminti ce sărbătoream. Este natural să ieșim în stradă să ne cerem drepturile, dar este obligatoriu să ne apărăm istoria.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • De 25 de ani ne conduc doar gunoaie,tradatori de neam si tara,am insa impresia ca acest alogen ce nu e in stare sa lege o fraza coerenta,e mai periculos decat predecesorii.Acest semimut nu a participat nici la Sibiu la ziua de 1 Decembrie,de ce ar face-o acum cand e pe cai mai mari.

  • Singura solutie este sprijinirea Partidului Romania Unita,condus de d-l Bogdan Diaconu!Este un partid al romanilor adevarati,iubitori de neam si tara,iubitori de dreptate!

  • “A fost nevoie sa moara oameni” ca sa arate merkel-istul ca “s-a saturat” de Romania si el…

  • E vorba de un plan aplicat tarilor estice .Cu planul lui Usatii,miliardarul rus-basarabean care a finantat alegerea sasului ,s-a destabilizat total Moldova de nu-si vine in fire ,exaltandu-se rusofonia,a ramas peste iarna fara gaze si fara petrol.