Politică

Iohannis a coborât de pe Facebook să spună că vom avea o creştere de armament greu

54b3cb36682ccf56ed0815f4La o sută de zile de la preluarea puterii preşedintele Klaus Iohannis nu se dezminte. A început ziua cu declaraţia sa obişnuită pe Facebook, cu înscrisuri puerile în formă de inimioară despre educaţie, dezvoltare şi lupta împotriva corupţiei, în general binecunoscutele generalităţi de limbaj de lemn repetate seară de seară la plictisitoarele emisiuni de la televiziunile generaliste de „acoperiţii” lui Hellvig. Aşa că mare mi-a fost mirarea când Iohannis a anunţat că coboară de pe Facebook la o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.
Nu pot să repet ce a spus Iohannis la conferinţă pentru că nu a spus de fapt mai nimic. Cu o morgă de marionetă preşedintele ales de Facebook a vorbit generalităţi, banalităţi şi nu a promis nimic pentru schimbarea guvernului Ponta, cu care se înţelege minunat, deoarece cu unii miniştri lua masa împreună cu Voiculescu la un şpriţ pe la Grivco.

Şi totuşi, Iohannis a transmis un semnal pentru cunoscătorii scenei politice, nu pentru roboţeii de la talk show-uri plătiţi la bucată, el i-a înştiinţat pe români că trebuie să cumpărăm armament greu de la americani ca să întărim flancul estic al NATO. În loc să facem autostrăzi, şcoli, spitale sau să mărim salariile africane dintr-o ţară membră UE, trebuie să cheltuim pe avioane second hand F16 şi pe armament greu ca să ne batem cu invadatorii ruşi. Nu întâmplător s-a nimerit vizita comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Philip M. Breedlove, tocmai la raportul de 100 de zile al preşedintelui Iohannis.

Prevăzător, generalul Philip M. Breedlove s-a întâlnit şi cu premierul Victor Ponta, cel care gestionează bugetul ţării pentru a se asigura că vom cumpăra armamentul greu. La 100 de zile de huzur pe Facebook din bani publici, Iohannis nu a vorbit de reforme, de prosperitate şi echitate, ci doar a executat parcă un ordin primit: trebuie să amplasăm armament greu american pe teritoriul României. Eu mă întreb sincer la ce ne ajută acest armament greu? Se vor speria ruşii sau se vor întărâta şi mai mult de prezenţa avioanelor şi armamentului greu. Se doreşte un război între interpuşi. Dacă tot se vrea război programatic cu Federaţia Rusă, eu propun ca cei care l-au votat de pe Facebook pe Iohannis preşedinte să meargă să lupte în prima linie şi să nu se reîntoarcă ca românii din Bucovina de nord, o mână, un picior sau un deget în coşciuge sigilate.

Autor: Ionuţ Ţene

Sursa: Napoca News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Am crezut ca e o gluma de 1aprilie…dar se pare ca svabul asta de mana doua zis presedintele fb saruta mana corporatiilor ce fabrica armament,alea care impastie moartea peste tot in lume…pacat ca ne vinde la americani pe niste fiare vechi,care oricum sunt inofensive impotriva armamentului Federatiei ruse…macar sa-l vad in prima linie ca un adevarat conducator

  • D-le Tene,felicitari!Ca de obicei,un articol ce merge la sufletul romanului adevarat!Nu sunteti de parere ca trebuie infiintat un partid cu adevarat nationalist,un partid al celor ce-si iubesc tara,un partid al celor ce doresc renasterea economica a Romaniei si redobindirea prestigiului international pe care l-a avut pina in 1989?