Analize și opinii

Europa şi-a dezbrăcat mantaua propriilor fundamente creştine

ZsWXH-350x224În atentatele sîngeroase din Paris s-au ciocnit două maladii democratice care sapă de ceva vreme la temelia Occidentului: invazia imigraţilor, care a metamorfozat sistemele de valori tradiţionale, şi doi, modul sinucigaş prin care Europa însăşi şi-a dezbrăcat mantaua grea de semnificaţii a propriilor fundamente creştine, ce i-au dat viaţă şi pe care s-a clădit, impunînd statelor membre, inechitate, austeritate, o laicitate agresivă şi modele umane degradante. Să nu uităm că Franţa este a 14-a ţară care a aprobat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Ca să răspund la întrebarea „de cine rîd francezii”, păi, cam de toată lumea. Inclusiv de români. Dar noi sîntem un popor iertător, echilibrat, un popor care iubeşte pacea şi înţelegerea între naţiuni.

Pe lîngă ironiile din presa franceză la adresa românilor, mult prea cunoscute, să ne amintim de comediantul francez Antoine de Caunes, care l-a pus într-o situaţie jenantă pe actorul  Kevin Costner,  la Théâtre du Châtelet din Paris. Actorul s-a trezit fără voie într-o piesă de teatru şovină. După cîteva ironii neinspirate, i-a oferit  lui Costner un „cadou” de prost gust. I-a adus un cal în scenă, spunîndu-i că e o vacă din România – „o vacă foarte dulce, ca temperament şi gust, care îi va fi  livrată la hotel, şi-l va aştepta ori pe canapea, ori în congelator”. Comedianţii francezi n-au nici umor, nici talent şi sînt întru totul dezagreabili, luînd în calcul antecedentele umoristice anterioare pe seama românilor. Cînd arată cu degetul spre noi, ascund de fapt gunoiul lor sub preş. Oare umoristul Antoine de Caunes a depus cumva la muzeu  vreun exemplar din acele cu care bunicii şi străbunicii lui se scărpinau de păduchi? Francezii au dat vina pe noi că am fi livrat carne de cal în loc de carne de vită unor restaurante franceze, dar în urma investigaţiilor s-a constatat că mizerabila faptă comercială aparţinea unor firme franceze, oficial, România fiind scoasă din culpă atunci, iar francezii au fost obligaţi să-şi prezinte scuze, recunoscînd nechezatul propriilor cai în preparatele lazania.

Cu atacurile teroriste din Franţa ni s-a distras atenţia de la problemele de fond ale lumii. Asemenea întîmplării din 1938, cînd, în atmosfera tensionată a acelui an, la radioul american, Orson Welles, prezentînd scenariul radiofonic „Războiul Lumilor”, a adus milioane de oameni în pragul isteriei prin celebrul anunţ: „Marţienii au invadat Pămîntul!”. În timp ce populaţia planetei era cu ochii pe Franţa, în timp ce frica şi teroarea cuprinsese Europa şi intrase în casele noastre prin intermediu televizoarelor, poliţaii planetei îşi bifau satisfăcuţi acţiunea şi următorul pas. În făcătura din Franţa, de acasă şi din lume, o mînă de nelegiuiţi conduc omenirea spre dezastru. Uite aşa se tot reia spirala înarmărilor şi cucerirea altor zone ale lumii. Armele aduc bani frumoşi şi-ar însemna ca „luptătorii” pentru implementarea democraţiei în lume să rămînă fără aer dacă, spre absurd, extratereştrii le-ar confisca tot armamentul. Mitralierele, rachetele, avioanele, bombele, navele şi dronele sînt viaţa lor. Şi, uneori, de ochii lumii, Biblia! Observaţi cîtă morală! Vorbesc de Dumnezeu cu mitraliera în poziţie de tragere, popoarele lăsîndu-se înşelate că ei, „iluminaţii planetei”, sînt izbăvitorii lumii, care îi scapă de dictatură şi le instaurează libertatea. După cum am observat, au instaurat-o în Europa de Est, Irak, Egipt, Libia, în Afganistan.

Extrapolînd, nu trebuie să fii Mafalda ca să înţelegi că, în următoarele decenii nu va fi bine deloc. Pe fondul globalizării galopante războiul s-a perfecţionat, reţelele de criminalitate s-au sofisticat, iar terorismul şi-a perfecţionat procedurile la şcoala americană. În America, săptămîna şi atacul armat. Şcoli, cinematografe, universităţi, grădiniţe, zeci de victime nevinovate cad secerate de psihopaţii purtători de arme, care se vînd precum bananele. Să ne amintim de Iranul îngenuncheat de un prim cutremur de pămînt, care a afectat centrala nucleară de la Basher, cutremur care a avut loc cu două săptămîni înaintea atentatului din Boston (aprilie, 2013) şi de un al doilea cel mai mare val seismic din lume la numai 24 de ore de la atentat. Hm! Adevăr sau provocare? HAARP-ul nu se foloseşte decît în scopuri ştiinţifice, nu-i aşa? Bomba nucleară subterană poate declanşa cutremure la comandă în orice punct „fierbinte” al globului. Lovituri „ştiinţifice”, nu glumă! La fel ca lovitura de stat din decembrie 1989 din Ţară, la fel ca Primăverile arabe şi europene! Miliţienii planetei ar trebui să se intereseze din timp de temperaturile din iad, pentru că vor avea acolo locuri rezervate pe veci. A, nu! Nici vorbă de sentimente anti-americane. Americanii au venit şi la noi. La Kogălniceanu şi la Deveselu e veselie mare! Vom avea în bătătură bebeluşi cu tătici din infanteria americană. Cum să aibă nevoie americanii de terorişti, cînd sînt capabili să se omoare şi singuri?  Ei au creat terorişti pentru diversiune pe teritoriile altor state.  Ştie cineva cîte victime a făcut pe glob sloganul de eliberator şi apărător al păcii, care de fapt lua puţin cîte puţin supremaţia economică şi militară a statelor atacate? La fel s-a întimplat şi în Franţa! Teroriştii aparţineau unor celule izolate, dar teleghidate, poate din interior, poate de la distanţă! Istoria contrafăcută se scrie cu sînge nevinovat. Pe seama românilor au rîs nu numai francezii, ci şi curcile din regatul unit şi americanii, cei mai buni prieteni ai omenirii (vorba vine, „prieteni”: ei nu dau o centimă pe noi), dar poporul român este blajin, iertător şi iubitor de Dumnezeu.

Orice ştire are un preţ şi cum întotdeauna este cineva la post să-i vegheze mersul, vă amintiţi bine că tabloidul „The Sun” scria negru pe alb, inducînd în eroare englezii şi publicul planetar că spre Marea Britanie se îndreaptă un batalion de români invadatori. Chiar de lucrurile ar fi stat astfel, românii sînt paşnici şi veneau să muncească cinstit, mulţumiţi cu ceea ce refuză englezii, pakistanezii, indienii şi africanii, beneficiind de locuri de muncă remunerate mai bine decît în Ţară. Francezii, englezii, italienii, vest-europenii, nici măcar americanii, nu ne doresc în ţările lor, pentru că îşi au şi ei proprii săraci. Oare de ce nu ne lasă guvernanţii să ne putem sluji Ţara, Neamul şi familiile, muncind la noi acasă? Nu de alta, dar „fie pâinea cât de rea, tot mai bine-n Ţara ta!”

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Ziarul Natiunea

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Astia nu mai au demnitate si nici compasiune pt. semenii sai ( sunt lipsiti de orice scrupule si ceea ce produc ei se poate numi simplu, bazaconie). Uneori, nici ei nu se cred ca sunt in stare sa realizeze ceva (dar culmea le iese ceva, poate nu chiar cum si-ar fi dorit). Dar, in mare parte cam cu totii ne lovim de “intelepciunea lor”… mai grav, ca-i acceptam ca sunt mai presus decat noi ( restul,cei care suntem din afara tarilor occidentale).

    Romanii, ca acceptam sa muncim pe plantatiile straine…ar trebui sa ne crape obrazul si sa-i tragem la rost pe “liderii” nostri; cum sa face ca noi trebuie sa-i slujim pe altii!

  • Totusi Romani sunt de vina pentru ca nu sunt uniti. Da sunt zmeriti si muncitori dar nu sunt uniti sa scoata afara pe toti cei ce le strica linistea.
    In loc sa se vanda produse romanesti in romania se duce din strainatate. In loc sa dea ajutor la cei ce vor sa faca o afacere le pune impozite mari.
    Nu cu credinta in dumnezeu se face treaba ci doare unire si dragoste de neam.
    Romani au ales de la strain ce este mai rau. Se invidiaza uni pe alti si “daca mie mi-a murit capra sa-i moara si la vecinu” nu sa ne ajutam sa nu se intample.
    S-au dat averile inapoi la cine?
    Cei care au fost bogati inainte de comunim nu mai erau, s-au dus pe lumea cealalta. Si sa infintat noi legi care sa nu se atinga nimeni de ei. Pe acea trebuie scosi din propietati sau chear din tara. Cei ce au facut averile din furturi si au distrus toata industria.
    Fit siguri ca legea e de partea lor nu a saracilor. Daca un flamanmd fura ceva de mancare din un supermarket imedeat este arestat, dar ei au furat tara toata si se bucura de ce au furat.
    Si pacaleste saracimea cu credinta in dumnezeu. Si le face biserici la popi dar scolile se darama pe copii si fara foc.
    Cand ne-am nascut ne-am nascut egali si avem aceleasi drepturi de viata.
    Credeti voi ca dumnezeu ajuta pe saraci sau baga pe cineva in iad?
    Toate acestea sunt doar spalare pe creier ca sa nu se ridice saraci impotriva lor.
    Unitiva si ajutativa si atunci veti vedea ca nu mai trebuie sa parasiti tara.
    Pe Ceausescu l-au omorat pentru ca a ridicat industria si facea competitie cu america. Romania in 2000 de ani a fost independenta de alte popoare numai in timpul lui Ceausescu. Doar atat. Si la bogatasi straini nu lea placut asa ceva si a vrut sa puna mana si pe romania si au reusit prin tradatori de la conducerea romaniei care uni si acum traiesc biiiiine. Asta sa vedeti voi si sa lichidati raul din tara nu sa va uitati la straini ce spune despre romani.
    V-ati distrus tara si poporul. Au plecat in strainatate sa castige si au distrus familile. Stiti voi mai bine ca mine.
    Si ca un sfat eu zic lasati prostiile cu traditiile si religoa pentru ca acele tot lor le baga bani vostri in buzunarul lor, si unitiva sa refaceti tot ce au stricat alti.