Analize și opinii

Cum s-a deconspirat ziarul Adevărul în mijlocul scandalului Coldea – Udrea

adevarul-sriÎn mijlocul unui adevărat vârtej politic,  în care tot eşafodajul politic este zguduit de acuze fără precedent, în care aflăm că toate discursurile alea despre „stat de drept„, „separarea puterilor în stat”, „independenţa justiţiei” sunt vrăjeli, ce face ziarul/siteul Adevărul?

Se apucă de numărat bisericile, paraclisele şi mănăstirile din România. Şi nu oricum, ci antrenând o armată de corespondenţi. Şi nu în toate judeţele, ci doar în unele. De ce nu toate? Pentru că trebuia demonstrat ceva.

Iată deci, cum se arată că toată campania asta, din 5-6 ani, nu este întâmplătoare. De câţiva ani încoace, concomitent cu apariţia întâmplătoare a unei obscure asociaţii, ce numără un număr infim de membri, anumite siteuri şi ziare nu fac decât să numerele bisericile, mănăstirile, paraclisele, lumănările şi metaniile creştinilor din această ţară(de ce nu şi avorturile, tovarăşi?). Şi în timp ce opinia publică era intoxicată şi otrăvită cu astfel de articole,  mafia îşi desfăşura liniştită tranzacţiile.

Se întreba Iulian Capsali, zilele trecute: „ce rol a avut SRI în atacurile în avalanşă din presa ultimilor ani împotriva Bisericii Ortodoxe, ştiindu-se că serviciul are mulţi jurnalişti sub acoperire?”. Acum am aflat.

Despre Adevărul, nu sunt prea multe de spus: în timpul campaniei electorale a preluat toate zvonurile, toate minciunile, toate acuzele fondate sau nu, împotriva BOR şi le-a dus la paroxism, iar  în postul Crăciunului a inventat vorbe pe care le-au pus în gura unui preot,  minciună sesizată de toată presa, dar nemodificată nici în ziua de azi.

Doar un singur lucru le mai putem cere: să revină cât mai repede la denumirea originală, „Scânteia – organ al Partidului Comunist Român. Proletari din toate redacţiile, uniţi-vă!”

Autor: Mihai Șomănescu

Sursa: Active News