Economie

Film documentar realizat de BBC: În Interiorul Frăţiei (Francmasonii Britanici) – Inside the brotherhood

Documentarul a mai fost pus în lista DOCUMENTARELOR TRADUSE (cu descriere), dar era mai greu accesibil, aşa că l-am scos în faţă într-un articol separat.
“Seria documentară de 6 episoade În interiorul frăţiei (Inside the Brotherhood) explorează sinistrele secrete ale francmasonilor: coruptie, groaznice amenintari, asasinate rituale, profit personal, inselaciune, trafic de influenta, parvenire, sete de putere, etc.

Serialul a fost realizat in anul 1989 de catre jurnalistul de investigatie Martin Short impreuna cu Twenty Twenty Television. Acesta a publicat si o carte pe aceasi tema: “Inside the Brotherhood: Explosive Secrets of the Freemasons”. Turul sau de forta in dezvaluirea sinistrelor secrete ale masoneriei este continuarea muncii de pionierat a lui Stephen Knight, autorul volumului “The Brotherhood: The Explosive Expose of the Secret World of the Freemasons”, decedat la numai 18 luni dupa publicarea dezvaluirilor.

Primul episod dezvăluie o parte din ritualurile francmasoneriei. Foşti francmasoni, poliţişti şi clerici ne vorbesc despre infiltrarea si influenţa francmasoneriei în politica, justitie, politie, afaceri, administratie locala, în parlament şi in alte domenii in special in Londra, unde se află cea mai mare concentraţie de masoni.
Al doilea episod dezvaluie legăturile dintre francmasonerie şi corupţia din poliţie. Politistii, procurorii si judecatorii se infratesc cu criminalii si talharii in cadrul lojilor masonice.

Al treilea episod dezvăluie minciuna, falsitatea si actiunea interesata din spatele pretinsei activitatii caritabile a francmasoneriei. Goana dupa profit personal si putere, ce domina printre membrii inalti ai masoneriei, se manifesta prin conspiratii locale, unele chiar in detrimentul propriilor “frati”.

Al patrulea episod dezvaluie francmasoneria ca fiind principala sursa a coruptiei si traficului de influenta din cadrul administratiei locale. Contracte atribuite preferential, numiri bazate pe apartenenta masonica, decizii discutabile luate fara a se declara conflictul de interese, blocarea oricaror cercetari ce ar dezvalui reteaua corupta si aparteneta la masonerie a celor implicati. Totul seamana foarte mult cu ceea ce se intampla astazi la noi in primarii si consilii locale.

Al cincilea episod dezvăluie amestecul francmasoneriei in crima organizata si terorism si modul in care aceasta organizatie ii elimina pe cei care devin persona nongrata, prin intermediul unor crime ritualice identice cu amenintarile din timpul juramintelor facute la initierile din loja. De asemenea sunt facute o serie de dezvaluiri despre scandalul lojei masonice Propaganda due din Italia anilor 70-80.

Al saselea episod prezinta modul in care membri francmasoneriei actioneaza in cadrul statului ca indivizi ce sunt sustinuti de “frati” in detrimentul celor care nu apartin masoneriei. Astfel este posibila blocarea oricaror cercetari ce ar dezvalui reteaua de coruptie din interiorul societatii. ”

sursa: fymaaa.blogspot.ro