Analize și opinii

Banca Mondială: românilor, cheltuiți imens!

De doi ani de zile, autoritătile române vin cu preziceri de un optimism dement. De fiecare dată au fost sprijiniti de către FMI. Și de fiecare dată au dat-o-n bară.

In 2009 au zis ca economia va creste cu 2%, si a scăzut cu 7%. In 2010, au zis iar că economia o să crească cu 1%, si a scăzut cu 2%. Tot in 2009, au zis că România iese din criză în octombrie (suntem in noiembrie 2010 si criza nu s-a speriat). De aceea, în 2009 si 2010, bugetele României n-au avut nici o legătura cu realitatea! Dar în baza acestor preziceri, guvernul si-a permis să nu taie salariile si pensiile la jumătate si să nu concedieze 600.000 de bugetari, cum ar fi trebuit.

Acum ei zic că, în 2011, economia o să crească cu 1% și că fondul de salarii o să rămână de 39 de miliarde de lei – acelasi ca anul acesta. Aiurea! In realitate, România o sa aibă mult mai putini bani! O să scadă si exporturile, si investitiile străine, si banii căpsunarilor, si piata internă. De fapt, au si scăzut deja.

Exporturile de Dacii scad!

Dacia este exportatorul numărul 1 din România. De fapt, toată economia României a ajuns să se agate într-un singur cui: Dacia, o uzina 12.000 de angajati. Iar principalul client al Daciei a fost Germania. Datorita programului “Rabla” de acolo. Numai că Angela Merkel a oprit programul! Statul german nu mai are bani de masuri anticriză. Asa că, o felie groasă din impozitele plătite de Dacia la bugetul statului, o să cam dispară.

Adio si îngrăsămintele românesti!

Ioan Niculae primea pana acum gaze subventionate de stat. Altfel, îngrăsămintele românesti n-ar fi avut succes la export. In clipa când guvernul a anuntat ca toata lumea trebuie sa plătească acelasi pret la gaze, miliardarul a arătat ca “afacerea” lui e incapabilă să supravietuiască fără stat: a anuntat că dă afară 7000 de oameni si că închide toate combinatele chimice “afară de unul”. Partea bună aici este că măcar statul a scăpat de niste subventii!

Și cu asta, s-a rezolvat problema exporturilor!

Investitii străine? Intr-o tară de socialisti nebuni?

Sigur că guvernul e disperat sa vina investitori străini. A rămas fără vaca de muls, exact înainte de alegeri. Dar nu s-a întâlnit hotul cu prostul! Ce om de afaceri e nebun să pornească o afacere într-o tară unde angajatii au mai multe drepturi ca patronii lor, iar taxarea locului de muncă este printre cele mai mari din Europa? Uite investitiile străine:

  • 2008: 8.5 miliarde de euro investitii străine
  • 2009: 4.5 miliarde investitii străine
  • 2010: 1 miliard investitii străine (pe primele 6 luni)

Ce investitii or să fie in 2011? Probabil zero barat! România îsi pierde deja si investitorii români.

Banii căpsunarilor? Poate în visele politrucilor!

In 2008, căpsunarii au trimis in România, 9.3 miliarde dolari. In 2010, doar 4.5 miliarde dolari, zice Banca Mondiala. Asta pentru că majoritatea și-au luat deja familiile din tară si au spus adio României! Iar numărul acestora va creste. Credeti că o sa se mai întoarcă vreunul, din tările capitaliste, la socialismul vostru? Hehehe….

Vă salvează piata internă? După ce ati distrus IMM-urile?

  • 2008: 13.000 de firme au dispărut din economie
  • 2009: 136.000 de firme dispărute din economie
  • 2010: 225.000 de firme dispărute din economie (si asta doar in primele 6 luni). Până la sfârsitul anului vor muri probabil 400.000 de firme.

Ce a însemnat asta pentru oameni? Intre 2009-2010, peste 400.000 au fost dati afară din sectorul privat! Adică de 20 de ori mai mult decât în amărâta voastră de “reformă” a sectorului bugetar.

O să împrumutati iar? Păi nu vă mai dă nimeni!

Mihai Tănăsescu a spus clar: FMI nu mai dă nici un ban României în 2011. (vezi articolul S-a închis si robinetul FMI). Ati încercat să luati de la bani de la bănci, dar ultimele două emisiuni de obligatiuni au fost un esec. Cine sa împrumute o tară care e pe locul 8 în topul tărilor cu cel mai mare risc de faliment? Spania a încercat si ea sa iasă pe piată cu obligatiuni si n-a obtinut nici măcar 1 euro. Iar economia Spaniei e mult deasupra României (că nu spaniolii vin la muncă în România, ci invers).

Banii sunt o marfă nepretuită în clipa asta, si cine-i are, nu e nebun să-i dea cadou statului român, ca să aibă din ce plăti el pensii si salarii. Ia mai stati, bă, românilor, si fără pensii si salarii!

Legile si hotărârile judecătoresti or să fie călcate in picioare!

In primul rând, de către stat. I-am auzit pe tăntălăii de sindicalisti (toti – Marica, Hăncescu, Nistor si restul găstii) cum lătrau de bucurie că un tribunal judetean a declarat ilegală scăderea salariilor. Or să aibă o surpriză când or să rămână cu decizia în mână, ca sa zic asa. Și n-au decât s-o frece cât vor, că tot n-o să curgă bani din ea! Pentru că o economie nu se bazează pe voturi. Se bazează pe bani. Poate se asează toti bugetarii la coadă la casieria tribunalului!

Eu mă bucur când văd statul român cum îsi încalcă legile si Constitutia lui socialistă. Pentru că asta îi încurajează si pe oameni sa le încalce (că n-om fi noi mai fraieri). Asta înseamnă mai multă muncă la negru, evaziune fiscală, pe scurt: haos. Exact asa se prăbuseste un stat social. Exact asa vine capitalismul: cu forta. In 2011 veti trai într-o altă Românie. Nu e o simplă “propunere”, iar voi n-aveti drept de vot aici. Este realitatea.

Și se întâmplă cu voia, sau fără voia voastră!

autor: Mihai Giurgea
sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • O economie se bazeaza in primul rand pe resurse. Ca bani am avut destui in anii 90, bani a avut si Zimbabwe… :)

    Iar o economie functionala se bazeaza inainte de toate pe libertate si bun simt. Libertatea de a da faliment, de a nu primi subventii, de a folosi moneda care nu e aflata in monopol de stat, de a nu mai juca dupa regulile impuse aiurea de altii. Si bunul simt de a pune mana sa faci ceva in loc de a continua sa cersesti, sa te prostituezi pentru cateva miliarde la FMI, sa votezi pentru o galeata si doi mici, iar apoi sa astepti sa ti se dea… UE.