Analize și opinii

Zece trepte ale loviturii de stat

1.Alianța PSD+ALDE câștigă alegerile, dar nu își poate instala un Guvern decât după aproape o luna, din cauza opoziție președintelui.

coup

2.Sub pretextul unor acte normative care, chipurile, atacă statul de drept, președintele Klaus Ioahannis cheamă lumea în stradă și participă la prima manifestație.

3.Partidele din opoziție și președintele Klaus Iohannis stimulează, zi de zi, demonstrații din ce în ce mai puternice, la care participă și un mare număr de cetățeni de bună-credință, dar ignoranți.

4.Președintele Klaus Iohannis îi contactează pe reprezentanții partenerilor euroatlantici ai României și îi convinge că Guvernul a declanșat o bătălie pentru oprirea luptei împotriva corupției. Aceștia dau declarații care stimulează și mai mult manifestațiile publice.

5.În Camera Deputaților și Senat, opoziția abandonează parțial lupta parlamentară, declanșând manifestații directe și violente.

6.DNA declanșează o anchetă împotriva tuturor reprezentanților Executivului și a colaboratorilor acestora care au contribuit la elaborarea proiectelor de legi penale.

7.Ancheta in rem se transformă în anchetă in personam, iar premierul României devine suspect, învinuit și apoi inculpat.

8.Președintele Klaus Iohannis îl suspendă conform Constituției, astfel încât încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern.

9.Alianța PSD+ALDE este fracturată sub presiunea sistemului și a partidelor de opoziție.

10.Actuala putere cedează în favoarea unei noi construcții guvernamentale, nășită de președintele Klaus Iohannis.

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Sursa: Sorin Roșca Stănescu Blog

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • ” Sunt imprejurari cand trebuie sa tacem, dar niciodata sa nu tradam adevarul prin minciuna”, Fericitul Augustin
    Tacere

  • Intr-adevar, SRS are perfecta dreptate in ceea ce scrie, avem de a face cu o Lovitura de Stat in plina desfasurare.
    Daca progresistii astia(prin sistemul lor ocult din Romania) pun mainile pe toate institutiile de forta ale statului, asa cum isi doresc, atunci s-a terminat si cu ultimul surogat de democratie in Romania, care nu va mai fi decat o Colonie plina de sclavi ce trebuie reeducati sub biciul progresistilor. Acum, aceste IUDE dispun la cheie, de presedentie prin slugoiul sasesc, de SRI si DNA si de multele cozi de topor din Justitie. Dar nu dispun inca de Parlament, care tocmai a fost predat de romani PSD-ului, nu din convingere si apreciere, ci ca un instinct de conservare ancestral al poporului nostru care presimte pericolul maxim care o sa se abata asupra tarii si a neamului. Cand vor ajunge sa puna mana si pe Parlament, atunci cercul se va inchide nefast pt poporul roman, caci oamenii de rand vor fi redusi la statutul de “sclavi pe plantatie”, in conditii de Ev Mediu, batjocoriti, umiliti, incipati ca vitele cu semnul fiarei, fara drepturi si libertati si in final omorati, prin vaccinuri obligatorii, epuizare sau prin alte metode.