Analize și opinii

Iohannis s-a așezat la Masa tăcerii și a rămas …așa

1.Cel mai mare paradox din istoria contemporană a României: Iohannis s-a așezat la Masa tăcerii și nimeni nu l-a înțeles…

137774

2. Un paradox și mai mare ar fi fost doar dacă Iohannis se așeza la Masa tăcerii și nu îi mai tăcea gura…

3. Imaginea cu Iohannis la Masa tăcerii a fost, într-adevăr, photoshopată: au fost adăugate masa și scaunele, el era deja acolo.

4. Actualul președinte ar fi cerut anturajului să întoarcă unul dintre scaunele-clepsidră pentru a se măsura cât poate să tacă. Măsurătoarea continuă…

5. La Masa tăcerii, însuflețit de patriotim românesc, Iohannis a tăcut pentru prima dată în limba română. Până acum o făcea doar în germană.

6. Iohannis nu a putut rata prilejul de a se așeza la Masa tăcerii, tocmai după ce a început să rateze tot mai multe ocazii de a tăcea.

7. După cartea sa, «Pas cu pas», vizita la Târgu-Jiu l-a inspirat să scrie o altă capodoperă, «Scaun cu scaun». Dar nu vrea să spună nimic despre asta.

8. Iohannis nu a fost deloc ajutat să se așeze la Masa tăcerii, a fost, în schimb, forțat să se ridice.

9. Cea mai mare dificultate a Guvernului Cioloș nu mai este acum cum va achiziționa «Cumințenia pământului», ci cum se va așeza Iohannis pe ea fără să fie interpretat din nou greșit.

10.Dacă Iohannis s-ar fi așezat pe Coloana Infinitului, Guvernul Cioloș legifera mariajul guy prin ordonanță de urgență.

11. Iohannis s-ar fi urcat pe masă dacă ar fi avut ceva de… trecut sub tăcere și ar fi putut evita să se așeze pe scaun dacă ar fi avut ceva de… spus.

12. Klausul și Carmen la Poarta sărutului… Klaus ar fi stat tot deasupra?

13. Dacă Iohannis s-ar fi așezat în poziția «Gânditorului» lui Rodin ne-ar fi lăsat pe toți… muți.

14. Dacă Iohannis s-ar fi așezat în poziția «Cumințeniei pământului», nimeni nu ar fi crezut că a fost acolo…

15. Iohannis a scris undeva că Masa tăcerii l-a inspirat cel mai mult în activitate.

16. Iohannis a spus că, dacă ar putea, din tot ansambul ar cumpăra numai tăcerea, de masă și scaune nu are nevoie, pentru că toate apartamentele și casele lui sunt deja mobilate.

17. Prezența la Târgu-Jiu a actualului președinte a inspirat un sculptor local să proiecteze o operă în antiteză la capodopera lui Brâncuși care se va numi «Colonul infinitului»…

18. Iohannis nu a înțeles nimic din atenționarea „Vă rugăm să evitați contactul cu operele!” decât că nu trebuie să se mai ducă la Ateneu. Chiar dacă are unde să se așeze.

19. Actualul președinte a declarat că se simte la Masa tăcerii ca… întotdeauna, când nu are un discurs scris sau memorat.

20. Iohannis se pregătește de la începutul mandatului cu consecvență ca să viziteze acest obiectiv, să intre în atmosferă.

21. După nemțescu „lucru bine făcut”, președinte german s-a așezat pe scaun la Masa tăcerii pentru a implementa românescu „tace și face”…

22. Primăria Târgu-Jiu a spus că „orice persoană care se așează, cu bune intenții (…) nu se află într-o situație de încălcare a legii”. Iohannis s-a așezat cu intenția de a tăcea. Deci… da!

23. Neamțul s-a așezat la Masa tăcerii pentru a contribui la dezvoltarea limbii române… cu un pleonasm.

Autor: Cristian Patrascu

Sursa: Anonimus.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu