Analize și opinii

Dragi prieteni penelişti

Dragi prieteni penelişti,

caruta-cu-paiate

Cum să vă spun? Aţi pierdut alegerile parlamentare cu un scor zdrobitor pentru orgoliul vostru. Să vă aduc aminte? Aţi avut 20 de procente şi PSD, partidul împotriva căruia aţi luptat, căruia i-aţi dedicat toată campania voastră (negativă de la un cap la altul) , a luat 45 de procente.

Să mai insist? Aţi pierdut la o distanţă de 25 de procente faţă de PSD. Adică, ca să fiu mai clar, dacă v-aţi fi dublat procentajul, tot aţi fi pierdut la o diferenţă mare: de 5 procente.
Să vă spun şi pe asta? Hai că vă spun: în iunie aţi luat peste 30 de procente, acum aţi luat 20 de procente.
Pe toate datele problemei se pare că aţi fost votaţi de electoratul vostru captiv: adică toţi ăia care atârnă de primarii voştri şi de aleşii voştri, de asistaţii social precum şi de o parte din secta aceea de talibani de canapea, care cred că FSN-ul e bolşevic şi că fosilele alea de la GDS ar fi intelectuali respectabili…

Asta e. Aţi pierdut îngrozitor.

Şi hai să vă mai spun un secret: nu PSD-ul e de vină. Voi, doar voi, sunteţi de vină.

De ce? Pentru că aţi arătat că vă doare în fund de ce crede şi simte poporul român. Aţi făcut o campanie electorală care să dea bine pe la DNA şi la ambasade, dar nu care să convingă pe români.

Românii vor guvernare stabilă, care să răspundă politic, voi le propuneaţi o guvernare care a fost doar pe placul Bruxelles-ului, unor ambasade şi domnului Iohannis. Mă refer la guvernul Cioloş.

Românii vor pace, voi băteaţi câmpii cu NATO, ruşii şi cu vecinii cei răi care s-au vândut lui Putin şi ameninţă ţara.

Când eraţi întrebaţi ce vreţi să faceţi pentru ţară, ne răspundeaţi că PSD-ul e rău. Când vă întrebam de pensii, aflam că Iliescu condice din umbră pe comuniştii care vor să pună mâna pe ţară.

Campaniile astea anticorupţie, în care ameninţaţi cu cătuşele şi mandatele în stânga şi dreapta nu au convins pe nimeni. Ba chiar ne-au iritat. Pentru că noi, România aia pe care trebuia să ne convingeţi să vă votăm, nu suntem vreo gagică curvă şi coruptă, cum ne prezenta un clip electoral al vostru. Nu suntem nişte oameni- nici mai buni, dar nici mai răi ca alţii- care vrem să nu fim luaţi de prost, care nu ne facem iluzii, dar nici nu ne mai lăsăm păcăliţi de toate lozincile.

Ce folos că l-aţi pus în vitrină pe doctorul Dănăilă (chiar, nu vă era milă şi de omul acela, de l-aţi instrumentalizat?). Credeaţi că uităm că preşedintele vostru, Iohannis, ne-a jignit făcându-ne fundamentalişi religioşi, în timp ce voi aţi tăcut politicos?

Sau credeaţi că bătrânul acela venerabil va putea să acopere prezenţa voinică şi ipocrită a concubinei unui multimilionar dâmboviţean şi celelalte corcituri de doreaţi să le băgaţi în Parlament?
Parcă nu ştiam că sunteţi la fel de plini de corupţi şi combinagii ca pesediştii. Doar că, spre deosebire de pesedişti, voi nu aveţi stil, măi copii….

Nu. Doar ne-a iritat că aţi vrut să ne furaţi ochii cu o vitrină cu moşneag. Măcar la PSD au avut onestitatea de a o pune pe tipa cu ţâţe pe locul 1, nu au ascuns-o pe listă, după vreun frecventabil….

Acum, iar vă doare în fund de faptul că o majoritate zdrobitoare nu v-a votat pe voi şi nici măcar ideile alea de le promovaţi voi (PNL plus USR egal: 29 de procente, ştiu că doare, dar….atât face în procente tâmpenia asta cu „justiţia” şi DNA-ul, măi dragă, măi.)

Altfel nu îmi explic că vreţi guvern „de dreapta”. Cu ce drept, fraţilor penelişti? Lumea nu v-a votat şi v-a dat un mandat lung de opoziţie….
Sau pe asta cu Dragnea şi mandatul lui chiar nu o înţeleg, dragi penelişti. Genul ăsta de miştocăreli de le-aţi făcut în campanie v-au aruncat în coşul de gunoi. De ce le mai folosiţi şi acum?

Vreţi să discutăm despre condamnarea lui Dragnea? Păi hai să o facem: că atunci când Dragnea trimitea nişte sms-uri de mobilizare la vot (apropos, miniştri din guvernul vostru „tehnocrat” duceau oameni cu maşina la vot, sau asta nu e fraudă electorală?) voi, peneliştii eraţi alături de el şi vă rugaţi să treacă referendumul, în timp ce eu am stat acasă, scârbit de nesimţirea lui Crin al vostru şi zicând că mai bine încă doi ani cu Băsescu decât 5 cu Antonescu…

Când pe Dragnea l-au luat la anchetă, când procurorii umblau prin sate cu poliţia şi cu…biblia, ca să pună presiune pe oameni, când se aduceau oameni cu autocarul la procuratură, voi încă mai eraţi cu PSD şi protestaţi în faţa acestor abuzuri.

Iar acum Dragnea e „penal”, e un „infractor”, pentru un referendum pe care voi şi Antonescu al vostru l-a provocat (nu zbieraţi voi, peneliştii, că Ponta a „trădat”? Şi de la atâta zbieret v-aţi combinat cu….pedeliştii).

Închei dragi penelişti atrăgându-vă atenţia că numărul proştilor scade repejor. În iunie erau 31 procente, în noiembrie au ajuns 20…. Dacă veţi continua în stilul ăsta s-ar putea ca în 2020 să fie ….4,9 prcente.

Cu drag,
Bogdan D.

P.S. A câştigat Trump alegerile din SUA, deci nu mai aşteptaţi sms-uri de la Ambasada SUA.

P.P.S. Partidul lui Nicuşor Dan a ajuns să pară club de gentlemani în comparaţie cu locanta dumneavoastră politică.

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca Blog