Domnul Victor Ponta, unul dintre denunțătorii de vază ai Direcției Naționale Anticorupție în dosarul construit împotriva lui Liviu Dragnea a fost la rândul său denunțat. De către Bogdan Diaconu. Până de curând, un apropiat al fostului premier.
Acesta semnalează legăturile trecute și prezente dintre Victor Ponta și Virgil Măgureanu, primul șef al Serviciului Român de Informații. Un veritabil cordon ombilical care îl leagă de epicentrul ”sistemului”. Să fie noul partid ProRomânia o proiecție a statului paralel?
Să ne amintim. Nu a trecut prea mult timp de când au avut loc ultimele alegeri parlamentare. Nu a trecut nici măcar un an. La ultimele alegeri, Victor Ponta a făcut același joc dublu cu care ne-a obișnuit și în alte runde electorale. Când, membru PSD fiind, a votat nu cu Ion Iliescu ci cu Emil Constantinescu. Când purtător de cuvânt al lui Geoană fiind, nu a votat deloc. Conform propriilor sale declarații. Ei bine, în urmă cu nici un an, Victor Ponta a candidat pe listele PSD dar, în același timp, susținut partidul inițiat de Bogdan Diaconu din care făceau parte la vârf și prietenul său apropiat Sebastian Ghiță și Mirel Palada, care îi fusese purtător de cuvânt și mulți alți apropiați. Ba mai mult decât atât. Victor Ponta a acceptat ca imaginea sa să apară pe afișele electorale ale respectivei formațiuni politice. Dacă Partidul România Unită ar fi intrat în Parlament, atunci Victor Ponta ar fi dezertat de la PSD, luându-i cu el și pe alți senatori și deputați. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, el a mai rămas o vreme în PSD.
Ei bine, în această săptămână, Bogdan Diaconu i-a aplicat lui Victor Ponta o lovitură năprasnică. El a relatat două episoade care fac legătura între Victor Ponta și ”sistem”. Bogdan Diaconu relatează cum Victor Ponta a fost adus în politică de către Virgil Măgureanu, tânărul procuror fiind prezentat de către șeful celui mai puternic serviciu secret lui Adrian Năstase, președintele de atunci al PSD și prim-ministru al României. La recomandarea lui Virgil Măgureanu, Năstase l-a primit în partid pe Victor Ponta, l-a promovat lider al Organizației de Tineret, poreclindu-l chiar ”micuțul Titulescu” și l-a uns șeful Corpului de control al primului ministru. Așa a început, pe magistrala servicilor secrete, fulminanta carieră politică a lui Victor Ponta, care în cele din urmă a culminat prin alegerea sa în funcția de președinte al celui mai mare partid din România și desemnarea ca prim-ministru. Trădându-l pe Crin Antonescu, Ponta a fost la un pas de deveni președintele României.
Relatând acest moment extrem de important, cheie în cariera politică a lui Victor Ponta, Bogdan Diaconu ne mai semnalează un fapt cu adevărat spectaculos. Și anume că numele noului partid întemeiat de acesta, ProRomânia este expresia unei dorințe mai vechi a domnului Virgil Măgureanu. Practic, acesta i-a impus lui Victor Ponta denumirea sub care această formațiune politică s-a înscris la tribunal.
Cât privește semnificația celor două informații vizând legăturile dintre Victor Ponta și ”sistem”, e important să ne amintim de nenumăratele episoade în care Victor Ponta s-a aflat în epicentrul statului paralel, alături de mai marii acestuia, dintre care nelipsiți au fost George Maior, fostul șef al Serviciului Român de Informați, generalul Florian Coldea, prim-adjunctul acestui serviciu, Vasile Dâncu și Gabriel Oprea. La scurt timp după crearea USL, fără ca partenerul său, Crin Anonescu să știe ceva, Victor Ponta s-a deplasat la Dubai unde a locuit la Hotelul Alantis, împreună cu membrii familiei sale, inclusiv socrul său Ilie Sârbu, cu George Maior cu Gabriel Oprea și, firește, cu prietenul său de atunci Sebastian Ghiță. Acolo, la Dubai, într-o perioadă în care – atenție – UNPR-ul condus de Gabriel Oprea era oficial aliat al lui Traian Băsescu, susținând în mod activ și din interior guvernarea PDL, s-a ajuns la un târg ciudat. Victor Ponta urma să-l trădeze pe Crin Antonescu, izolându-l și apoi făcându-i treptat vânt de la vârful USL, în scopul de a candida el însuși pentru funcția prezidențială, George Maior urma să devină prim-ministru al României iar Gabriel Oprea, șeful SRI. Ulterior, în scurt timp, o parte din operațiune a fost finalizată. Crin Antonescu, împreună cu PNL-ul, a fost aruncat peste bord, iar Victor Ponta a putut astfel candida pentru funcția prezidențială. Cu susținerea activă a lui Gabriel Oprea, adus pe ușa din spate în USL și, firește, cu ajutorul serviciilor secrete.
Dar alegerile au fost câștigate, cu sprijinul celeilalte părți parte a ”sistemului”, către Klaus Iohannis. În aceste condiții, postul de premier, rezervat lui George Maior, nu a mai rămas vacant. Fiind preluat în continuare de Victor Ponta. Iar Gabriel Oprea nu a mai putut fi uns șef al Serviciului Român de Informații. Consecința este că, începând din 2012, prin hotărâri succesive de Guvern, Victor Ponta i-a creat lui Gabriel Oprea propria structură de informații, un al doilea stat paralel, oficial numit Grupul Interministerial Strategic.
Puse în acest context, cele două informații bombă furnizate de Bogdan Diaconu întregesc imaginea unui altfel de Victor Ponta decât cel aplaudat de membrii și simpatizanți celui mai mare partid politic din România și susținut de către aceștia la vârful puterii.
Autor: Victor Roșca Stănescu
Sursa: Victor Roșca Stănescu Blog