În urmă cu aproximativ o lună de zile, Elena Udrea îi reproșa direct, fără perdea, lui Victor Ponta faptul că din cauza lui a rămas fără câteva perechi de pantofi în garderobă.
Asta deoarece fostul ei soț, Dorin Cocoș, a preferat la un moment dat să cheltuiască banii destinați satisfacerii micilor ei bucurii feminine pentru a-l îmbrăca pe Victor Ponta cu haine de la Paul&Shark. Percepută mai degrabă ca o toană, declarația Elenei Udrea este însă cât se poate de reală. Căci juristul Ponta a devenit avocatul folosit de omul de afaceri Dorin Cocoș pentru a-și legaliza afacerile dubioase chiar în timp ce ocupa funcția de ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanțare internațională și urmărirea aplicării acquis-
ului comunitar. În aprilie 2004, când era demnitar în Cabinetul Năstase, Ponta își mai făcea bani de un tricou, dacă ar fi să ne luăm după Elena Udrea, redactând acte avocațiale pentru Dorin Cocoș. Evident, în mod ilegal, căci și atunci Legea 90/2001 interzicea miniștrilor desfășurarea de acte de comerț sau similare acestora.
Motto: „Victore… măcar mie poţi să-mi fii recunoscător! Nu pentru că ţi-am făcut lobby, că ar fi făcut oricum Maior şi Coldea pentru tine. Ci pentru că m-am sacrificat şi am acceptat ca Dorin Cocoş să îţi cumpere ţie haine de la Paul&Shark în loc să îmi cumpere mie pantofi.” – Elena Udrea
Lăsat de foarte puțin timp fără puterea funcției de șef al Corpului de Control al prim-ministrului, dar ocupant, totuși, al portofoliului de ministru delegat în Guvernul Năstase, Victor Ponta se ocupa în aprilie 2004 cu redactarea unui contract de cesiune de acțiuni în cadrul SC Telemedica SA, firmă aflată atunci sub controlul și protecția lui Dorin Cocoș, soțul Elenei Udrea. Chiar dacă legea privind organizarea și funcționarea Guvernului îi interzicea categoric acest lucru, de dragul banilor lui Cocoș ministrul Victor Ponta a realizat, la data de 25.04.2004, un contract de cesiune de acțiuni SC Telemedica SA. Prin documentul redactat de avocatul-ministru Victor Ponta, acționarii Dorin Cocoș, Iacobescu Jose și Câmpeanu Alexandru își cedau parte din părțile sociale deținute în SC Telemedica SA pentru a-i coopta pe Cristu Spiridon Mihai și Bratu Lucia.
Trimis în Opoziție după ce în urma alegerilor din noiembrie 2004 PNL și PD au format guvernul, dar totuși deputat PSD de Gorj, Victor Ponta și-a reluat mai abitir relațiile cu Dorin Cocoș, soțul Elenei Udrea. Din când în când, Ponta își mai rotunjea veniturile punându-se la dispoziție pentru redactarea vreunui act adițional la firmele lui Cocoș sau pentru diverse atestări de autentificări. Victor Ponta era avocatul de casă la care se putea apela la orice oră. Acest fapt este dezvăluit de documentele existente în arhiva Registrului Comerțului.
„Gruparea Cocoș” era mereu binevenită la cabinetul lui Ponta din Calea 13 Septembrie nr. 226. O dovedește cadența accentuată a documentelor încheiate de acesta. Plus serviciile „la cheie”. Căci, după ce Ponta redacta contractele de cesiuni de părți sociale și le oferea încheieri de atestare, documentele erau duse imediat la Registrul Comerțului de un partener de-al său, tot avocat, Vlad Ștefan Stoica. Acesta avea să ajungă apoi, în mai 2012, șeful Cancelariei prim-ministrului.
Luna și contractul pentru Victoraș
Când Dorin Cocoș – soțul Elenei Udrea – a dorit să modifice obiectul de activitate al SC Telemedica SA, a apelat tot la serviciile lui Ponta. Și probabil că Elena Udrea a oftat atunci în sec la gândul pierderii unei poșete sau a încă vreunei perechi de pantofi. La fel s-a întâmplat și la data de 3 noiembrie 2006, când același Cocoș a cumpărat câteva părți sociale în Telemedica SA de la Cristu Spiridon Mihai. Și pe acest act tot avocatul Ponta și-a pus ștampilele.
La data de 5 noiembrie 2006, Ponta a mai lăsat-o pe Udrea fără încă o pereche de pantofi, încheind și autentificând pentru Dorin Cocoș și Radu Mioara Contractul de cesiune de acțiuni pentru SC Clinica de Diagnostic Clinic Interdepartamental SRL. A doua zi, pe 6 noiembrie 2006, Victor Ponta îi mai certifica personal, lui Cocoș, o altă declarație. Au urmat apoi, în decembrie 2006, două noi cesiuni succesive de părți sociale în SC Medcomplex SRL. Apoi actele pentru societatea Sani-
pharm SRL. Dar și pentru SC Euro Hotels Internațional Co SRL și Centrul de Diagnostic Clinic Internațional SRL, ambele societăți fiind controlate direct de Dorin Cocoș.
Banii de la Dorin și Elena nu au fost declarați de micul Titulescu
Așa cum au prezentat de-a lungul timpului și colegii de la Rise Project, prin semnătura ziaristului Daniel Befu, Victor Ponta nu a declarat niciodată veniturile încasate de la Dorin Cocoș pentru serviciile oferite în calitate de avocat. Deși, teoretic, se afla în opoziție față de guvernarea PNL-PD, față de Traian Băsescu și față de Elena Udrea, avocatul Ponta nu a avut nici cea mai mică reținere să lucreze și să încaseze bani fix de la Dorin Cocoș. Astfel că, în lumina acestei realități, plăcută sau antipatizată de opinia publică, Elena Udrea se pare că are dreptate. Cel puțin partea ei de dreptate feminină. Căci, cu siguranță, ar fi putut să dețină în plus câteva perechi bune de pantofi dacă soțul, Dorin Cocoș, nu ar fi prăpădit banii din casă pe serviciile de notar/avocat ale lui Victor Ponta.
Autor: Eugen Pătrașcu
Sursa: România liberă