Site icon gandeste.org

TACEREA POPORULUI ROMAN DUCE LA VANZAREA ROMANIEI

Ce înseamnă pentru români a fi patriot în ziua de astăzi? A fi un sclav aservit marilor puteri! Mi-am dat seama că noi, românii, dăm dovadă de un naționalism tare bizar. Desigur când spun “noi, românii” nu vreau să cad în păcatul generalizării, dar n-aş greşi dacă aş spune că acest curent ne caracterizează pe mulţi dintre noi. Daca ne iubim atât de mult ţara, de ce-am lăsat ca politicienii care ne conduc să vândă bogăţiile ţării (vezi cazul Petrom, gazele naturale, aurul etc.) pe nimic?? Daca eram un popor cu adevărat iubitor de patrie, am fi ieşit în stradă şi nu am fi lăsat să se întample aşa ceva. De ce am lăsat ca politicienii să ne vânda patria? Unde e patriotismul nostru în aceste cazuri? Bine că ne aprindem la un simplu articol, dar la ceva concret, care ne afecteaza viaţa de zi cu zi tăcem mâlc. Bine că ne revoltăm la chestii pur teoretice, dar la lucruri practice ce ne afectează nivelul de trai avem lacăt la gură!


Na…nu ne-au luat ungurii Transilvania, dar vin canadienii să ne ia aurul de la Roşia Montana din Transilvania. Aurul, un metal atât de preţios în perioada actuală, în care euro şi dolarul sunt pe cale a se prăbuşi complet, noi i-l dăm aproape pe gratis unor canadieni, în spatele cărora se află maleficul magnat (culmea, tot ungur!) George Soroş. Halal iubire de patrie mai avem dacă lăsăm ca Uniunea Europeană sau NATO să ne dicteze ce să facem în ţara noastră. Spunem că suntem patrioţi, dar marea majoritate a noastră am fost de acord să intrăm într-o organizaţie militară agresivă ca NATO, care s-a implicat în războaie injuste şi nemiloase (vezi conflictul din Serbia din 1999 sau cel din Libia din 2011). Cum naiba ne mai putem considera patrioţi, când ne-am trimis proprii soldaţi să lupte departe de ţară, în Afghanistan, Iraq sau alte teatre de războaie? Unii din ei au fost ucişi…în numele cui? Pentru ce au murit ei? Pentru ţară? Să ne apărăm fiinţa naţională? În niciun caz. O să existe voci care o să spună că am intrat în NATO pentru a ne asigura securitatea naţională, dar lucrul acesta e doar o gogoriţă. La fel şi în cazul Uniunii Europene. Aproape toţi am aprobat intrarea în Uniunea Europeană, fără să ne dăm seama că o parte din suveranitatea noastră am pierdut-o. Uniunea Europeană ne spune cât să fie accizele, cât să fie preţurile, ce standarde trebuie să respectăm în construcţii, cum să creştem plantele sau cum să tăiem porcul de Crăciun. Bine că nu ne-au zis de câte ori avem voie să folosim baia în fiecare zi. În plus, pentru ca imaginea prostiei noastre să fie perfectă, le-am mai oferit aproape pe gratis şi resursele de petrol, gaze şi energie companiilor europene, doar pentru a fi primiţi în Uniunea Europeană.

Şi cu ce ne-am ales? Cu nişte firmituri de pâine. Unii vor spune: “Dom’le, dar putem călători în Uniunea Europeană fără vize!” Şi cetăţenii Rep.Moldova pot călători fără vize în UE, începând cu anul 2012. Atunci, eu îmi pun întrebarea legitimă: ce dracu’ mai căutăm noi în Uniunea Europeană? Ce ne-a trebuit aşa ceva? Nu numai că nu ne-a adus niciun câştig concret, dar mai avem şi pierderi intrând într-o asemenea instituţie. De ce naiba am mai făcut atunci războiul din independenţă din 1877-1878, dar şi Marea Unire din 1918? De ce am mai fost atunci patrioţi, pentru ca acum să fim nişte sclavi occidentali? De ce am acceptat această situaţie? Unde ne-a dispărut patriotismul? Dar bine că ne aducem aminte pe 1 decembrie în fiecare an că trebuie să fim patrioţi… Ne iubim atât de mult ţara încât am lăsat-o pe mâna străinilor…Halal patriotism!

Sursa: Youtube

Exit mobile version