Site icon gandeste.org

Sinucidere prin autodetonare si consimtamantul fabricat

Ieri am trecut peste o stire stupida care spunea ca un terrorist s-a autodetonat din gresala inainte de a ajunge la tinta, in apropierea unui punct de trecere in Israel.  Stirea era de fapt doar titlul de ea si inca cateva randuri care se scurgeau din titlu fara sa spuna nimic in plus. Dupa ce citeai cele patru randuri ramaneai cu senzatia ca stirea a fost scrisa pentru a fixa ceva, ceva nedeslusit. E foart simplu sa intelegi de ce ,astazi, in mod stupid, un terrorist alege aceasta cale de a face rau inamicilor – pentru ca presa sa fie confuza si sa-si crape capul cautand sa afle care este diferenta dintre un terrorist care se autodetoneaza din greseala inainte de tinta si unul in care s-a tras cu un aruncator de grenade.

In fine, fie ca sunt teroristii prosti, fie ca avem o presa confuza nu conteaza, ce vroiam sa spun era altceva – anume ca  – ce naiba se intampla cand un presedinte de tara se autodetoneaza  in mijlocul multimii si presa nu zice nimic? V-ati prins! Era vorba de Iohannis.  Aici e vorba de istorie credeti-ma. Asta m-a si scos din amorteala, puneti mana si notati-va undeva ca in 24 ianuarie 2016, la Iasi, sarbatorind Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca,  presedintele Romaniei, domnul Iohannis ( cu doi de nn – cati romani or scrie correct numele presedintelui tarii) a fost intampinat de un localnic, ca pe vremea lui Mos Ion Roata si s-a inregistrat urmatorul dialog istoric:

Localnic: “Iohannis ai ajuns sluga americanilor!”
Klaus Iohannis: “Decat a rusilor, tot e mai bine asa!”

Of! N-o veni Cuza ca in povestea lui Creanga, sa ne sarute obrajii, dar chiar si urechile sa ne spele rusinea ce-am suferit-o auzind asa vorba de sluga. Ati bagat seama ca omul e facut sa fie sluga si altceva nu stie, altceva nu  poate. Ori la americani, ori la rusi. Dar nu numa’ ca e sluga, dar e si pe interes, slujeste unde-I mai bine, nu slujeste din loialitatea macar. Dar nu asta-I durerea cea mai mare, ci faptul ca presa nu a scos o vorba. Bine, a relatat Protv-ul ca lor le cade bine daca presedintele tarii spune ca e sluga americana. Dar in rest? E tragic. Retelele de socializare nu a scos o vorba- probabil a lucrat filantropul Zuckerberg cu algoritmul  si au inceput sa-l alerge pe Oprea cu coloanele in schimb. Exact cum spunea Noam Chomski, in democratia de tip american presa oficiala e presa monolitica, mai lasa cativa caini sa scape din zgarda pe subiecte mici pentru a da  senzatia ca exista o  diversitate a opiniilor. Pe un subiect ca asta nu era posibil sa scape niciun caine si nu a scapat. Dupa mai bine de 25 de ani de democratie  ne-am intors la dictatura – dictatura cu spoiala de democratie. Poporul participa  la acest circ democratic, insa consimtamantul sau este fabricat, inoculat, manipulat, viciat si in drept, atunci cand consimtamantul este viciat  contractual este anulabil.

Acum daca vreti sa-I treceti cu vederea lui Iohannis aceasta scapare, pentru ca va regasiti cumva in aceeasi situatie, as vrea sa va spun ca astfel de greseli se fac si la case mai mari :

De exemplu Obama a recunoscut ca antreneaza ISIS

iar Bush ca 11 Septembrie au fost o conspiratie:

Sursa: Colaps.ro

Exit mobile version