Site icon gandeste.org

Si totusi, noi nu suntem urmasii Romei!

Citeam un articol despre cartea lui Napoleon Savescu, Noi nu suntem urmasii Romei, si ma gandeam, evident, la vremurile pe care le traim, la oamenii pe care ii vedem in jurul nostru. Trebuie sa spun ca imi asum faptul ca sunt un adept al teoriei conform careia civilizatia europeana s-a nascut in spatiul carpato dunarean si ca dacii erau rude cu romanii, vorbeau practic aceeasi limba… Istoria predata in scoli nu prea are legatura cu faptele petrecute, dar asta este o alta poveste si, oricum, nu face obiectul opiniei mele de astazi.

Eu cred cu tarie ca suntem urmasii dacilor si nicidecum ai romanilor, care, de fapt, nici nu erau prea romani, in cohortele ce s-au perindat sub stindarde romane aflandu-se mercenari de toate natiile.

Ma uit insa in jur si nu vad decat chipuri de romani: Basescu, Geoana, Ridzi… (restul numelor puneti-le voi), vad hotii, vad ticalosii, vad mizerie umana, vad adica tot ceea ce-i caracteriza pe romani, niste banditi care au jefuit si au ucis, au furat cu dreptul celui mai puternic, singura lor lege adevarata.

Ce s-a intamplat oare cu dacii mei, cu dacii nostri? Unde se vor fi dus si de ce vor fi lasat aceasta tara a Kogaionului Sfant pe mana nemernicilor fara de tara, fara de religie, fara de morala, fara de Dumnezeu?

Iar daca noi nu suntem urmasii Romei ci chiar parintii ei, si eu chiar cred  asta, cum de am pastrat cu atata ardoare in fiinta noastra mizeria legiunilor romane, jegosenia acestor hoarde de hoti si ucigasi?

Noi nu suntem urmasii Romei striga in mine sufletul chinuit de chipurile pe care le vad in jurul meu si care imi evoca sudoarea urat mirositoare a scursurilor lumii adunate in legiunile romane.

Noi nu suntem urmasii Romei dar, iata, suntem nevoiti sa traim, sper din tot sufletul ca doar inca un pic, printre jegurile ei!

Mihai Malaimare
sursa: malaimare.wordpress.com

Exit mobile version