Potrivit directorului executiv al grupului, Edward Liddy, compania va fi mai mica pana la finalul lui 2009, urmand sa se micsoreze in continuare in 2010.
El a adaugat ca “reducand dimensiunile companiei, reducem riscurile”.
Contractele incheiate de AIG pentru protejarea investitorilor in caz de nerambursare a plasamentelor riscante au stat la baza pierderilor uriase de 99,3 miliarde dolari inregistrate anul trecut.
Inchiderea acestei surse de pierderi va dura patru ani, a estimat Libby. “Incerc cu disperare sa evit o prabusire necontrolata a acestei companii”, a declarat el.
Anterior, Liddy le-a spus parlamentarilor ca divizia financiara AIG Financial Products, ce s-a aflat la originea problemelor grupului, are in continuare o expunere de 1.600 miliarde dolari la contractele riscante.
“Numele AIG este atat de afectat si cazut in dizgratie, incat va trebui probabil sa il schimbam”
Directorul grupului a declarat si ca numele AIG nu va fi pastrat. “Numele AIG este atat de afectat si cazut in dizgratie, incat va trebui probabil sa il schimbam”, a spus el.
Liddy a precizat ca grupul va vinde active si ca asiguratorul “nu va mai exista sub aceeasi forma pe care a avut-o in ultimii 90 de ani”.
Marti seara, secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a anuntat ca firma trebuie lichidata “in mod ordonat”, pentru a proteja contribuabilii americani. Geithner a spus ca este in cautare de metode care sa accelereze acest proces.
AIG anuntat in aceeasi zi ca ar putea sa-si vanda sediul din New York si ca a vandut deja actiunile detinute in cadrul a trei fabrici de panouri fotovoltaice din Spania.
Fabricile au fost evaluate la circa 300 milioane euro, insa suma obtinuta de AIG din vanzarea fondului britanic de investitii HG Capital nu a fost dezvaluita.
sursa: http://www.frontnews.ro