Site icon gandeste.org

Piramida Apatiei Sociale

Observam ca exista o apatie sociala, o boala a spiritului luptatorului. Traim intr-o era cand “motivational speakers” fac averi vanzad speranta. De ce o parte din oameni uneori sunt reticenti cu privire la informatiile care le pot schimba perceptia despre realitate si scara de valori ? Sunt mai multi factori care actioneaza negativ asupra acestora. Sa-i dezbatem pe rand, unul cate unu.

Escapismul
Escapismul este varful piramidei motivelor apatiei sociale. Lumea este atat de groteasca incat tinerii prefera sa se refugieze in Second Life si World of Warcraft (si tot felul de alte mizerii virtuale de chipurile socializare). Escapismul social este datorat complexului mesianic impus de religie si filme, respectiv vine Iisus sau Bruce Willis si ne salveaza pe toti. Virusul mental spune “nu fa tu nimic, munceste si distreaza-te ca sunt unii care or sa te salveze la o adica”. Tot asteptam salvatori de neam, de rasa si de glob. In SUA, din acesta cauza Obama a ajuns presedinte, a pozat in salvatorul mesianic. Obama a vandut speranta, oamenii mergeau sa-l vada pe Obama ca sa fie fericiti, sa fie motivati ca sa poata muncii din nou. Obama este doar un motivational speaker. Discursurile lui Obama nu ofereau solutii, ofereau doar sperante. Nu se focusa pe cum sa facem se focusa doar pe ce sa facem – e o mare diferenta, una e sa stii ce vrei, alta cum sa obtii si daca este macar posibil !

Totodata multi oameni datorita stresului pe care il poate creea adevarul gol evita voit sa-l afle ; uneori mintea si psihicul acestora inventeaza mecanisme si motive prin care se vor sustrage din calea informatiilor. Evreii datorita preotimii viclene au pierdut o gramada de ocazii de a se rascula impotriva Imperiului Roman intrucat ei isi tot asteptau un Mesia (si cand aparea unul nu-l recunosteau). Va indeamn sa cititi literatura masonica. Optimismul mesianic este o dulce amagire, un drog. Noi suntem cei pe care ii asteptam defapt !

Demoralizarea

Lipsa de perspectiva, confuzia, plictiseala, rutina, frustrarile de tot felul afisate la televizor (masini, bani, sex) si rutina stresului de zi cu zi (de la aglomeratia din trafic pana serviciul plictisitor) creeaza demoralizare. Yuri Bezmenov un spion rus care a fugit in occident in anii 80 explica clar planul de infiltrare al agentilor stangisti in toate structurile statului (invatamant, entertainment, media etc) care sub masca liberalismului impun de fapt un socialism pur – menit sa bage lumea intr-o stare puternica de demoralizare pentru a putea accepta orice. Vorbesc despre zdrobirea subtila pishicului la nivel social, razboiul invizibil. Generarea traficului infernal si a gropilor perpetue nu este intamplatoare, lucreaza bine de tot la creier si psihic iti suge timp si energie, te distrage.

Mandria Personala
Pe multi mandria personala nu ii lase sa recunoasca ca si-au trait majoritatea vietii intr-o mare iluzie si minciuna. Pe altii mandria personala nu ii lasa sa admita ceea ce vad intrucat nu vor sa fie luati in deradere de catre ceilalti pinguini care sunt mai mult sau mai putin in aceasta transa colectiva. In comunism nu erau elogii si stiri in ziare despre cat de bine traieste toata lumea ? In actualul sistem oamenii nu mai o viata, ci un stil de viata – artificialitatea este clara.

Comoditatea si superficialitatea induse de sistem
Un prim aspect este dat de catre o alta piramida si anume de piramida lui Maslow ce reprezinta o ierarhizare a nevoilor indivizilor. Noua Ordine Mondiala doreste sa creeze (prin media, prin noile scari de valori, prin scoala) indivizi care vor avea fals rezolvate necesitatile din aceasta ierarhie ; oameni blocati in material la cel mai jos nivel. Asadar atata vreme cat inca vor avea ceva de mancat, de lucrat si ceva titulatura pompoasa in job description nu se vor revolta prea mult. Al doilea aspect extrem de important il reprezinta timpul, munca si rutina despre care scriu pe larg aici.

Iar toate aceste aspecte nu duc decat la dezbinare.

Trebuie sa realizezi ca se vrea ca oamenii sa fie dezbinati, intr-o apatie sociala, dar trebuie sa fim alaturi unul de altul. Multi din comoditatea indua de sistem si din frica fraternizeaza cu agresorul si spun “au ce merită”, “ce căuta acolo?” sau “a facut el ceva de a ajuns în situaţia asta!”… intrucat este o explicatie facila care ii ofera un fals confort mental. Astfel abuzul nu mai este abuz, ci eroarea sau sentinta este bine meritata… cititi carti de programare neuro lingvistica.

Sper sa va placa acest post si sa va ajute in dezbaterile verbale viitoare cu cei care inca nu vor sa se trezeasca (din cauzele mai sus mentionate).

Albert Einstein
The ruling class has the schools and press under its thumb. This enables it to sway the emotions of the masses.

sursa: schimbarea.blogspot.com

Exit mobile version