Site icon gandeste.org

Orasul ca o temnita: “Jocurile foamei” devin realitate

Motto:
-Districtul 12. Locul unde poti muri de foame in siguranta, mormai eu. (…)
– Ce sa facem? Intreb.
– Sa plecam din district. Sa fugim. Sa traim in padure. Tu si cu mine, noi doi am putea reusi, zice Gale.
Nu stiu ce sa-i raspund. Ideea e atat de absurda.
– Daca n-am avea atatia copii, se grabeste el sa adauge. (“Jocurile foamei”, volumul 1.)


Este vorba despre ultima criza – cea alimentara, despre abilitatea noastra de a fi autosuficienti, e despre sclavie. Este vorba de resursele care sustin viata, este vorba de dependenta noastra fata de un anumit sistem care ne alimenteaza cu aceste resurse necesare existentei, supravietuirii noastre; e despre faptul ca am fost facuti sa credem, dupa o lunga perioada de magie, ca niste hartii – banii, sunt importanti si nu ceea ce are valoare in sine pentru sustinerea vietii noastre pe pamant. Este vorba de pamant, de sol – resursa noastra cea mai importanta.

Este vorba de noua era in care intram – era post industriala, in care cei bogati vor arata cam ca boierii de pe vremuri, de acum sute de ani. Ce aveau ei de erau asa de bogati pana sa intram in era industriala? Aveau pamant. Nu aveau petrol, nu aveau actiuni la bursa, nu aveau nu stiu ce fabrici, aveau doar pamant. Din aceasta resursa erau platiti si cei care munceau pamantul si se platea si pentru alte bunuri pe care nu le produceau in propria gospodarie.

Am scris aici ca de fapt traim intr-un sistem financiar care este o mega-escrocherie, o schema piramidala in care banii sunt creati din nimic de catre o mana de oameni care au la picioare intreaga lume, intr-o proportie de 70%. Este doar o chestiune de timp pana cand acest castel de carti se va prabusi. La cazinou se joaca pe jetoane care, in mod real, nu au nicio valoarea, insa cei care vin acolo vin cu proprietati reale. La fel se intampla si in economia actuala unde oamenii sunt atrasi intr-un joc care se joaca cu carti masluite pana ce isi vor pierde bunurile reale cu care au venit in acest joc.

Toata lumea cumpara teren dar putini inteleg cu adevarat pentru ce se cumpara atata teren.Sunt obisnuiti sa creada ca acest lucru se face in mod speculativ sau pentru un anumit profit.

Orasul este o uriasa temnita. O temnita de lux, unde cei mai ignoranti se simt bine.

De ce este temnita?

Urbanizare reprezinta un pericol si trebuie oprita. Riscurile cu care vine urbanizarea ar fi : consum de pamant, poluarea aerului, lipsa si calitatea proasta a apei, saracie, dependenta de autoritati, separare sociala, vulnerabilitate mare in fata dezastrelor naturale sau create de om.

In final intelegem ca trendul acesta este impotriva tuturor aspectelor care duc la o viata mai buna. Singurul beneficiu este usurinta de a controla populatia globala prinsa in mega-orase, iar acest avantaj le revine stapanilor care inca odata fac din bine rau si din rau bine printr-o mega-magie.

Concluzia: Orasul viitorului este „Locul unde poti muri de foame in siguranta”.

Arata-i unui om ca porcul zboara timp de 50 de ani si el ii va spune copilului si nepotului ca este un timpit daca nu crede ca porcul zboara. Magia consta in repetarea oricarei minciuni pe o perioada suficient de lunga de timp pana ce devine lege. Magia este sa vinzi betoane cu milioane si pamantul pe nimic pana la momentul potrivit.

De-a lungul istoriei hrana a fost un lucru foarte important si este si acum, doar ca noi am fost facuti sa credem ca avand rafturile pline nu trebuie sa ne facem griji in privinta asta. Poate ca discutia asta nici nu este prea interesanta, asa ghiftuiti cum suntem noi acum, dar ne facem datoria sa anticipam niste lucruri despre care stim cu siguranta ca se vor intampla ,dar nu stim cat de repede.

La etajul 5 in Bucuresti esti in aer si la propriu si la figurat.

Henry Kissinger spunea ca daca vrei sa controlezi lumea trebuie sa controlezi mancarea.

Pentru ca esti ca o pasare de lux in colivie, care are senzatia ca este stapana pentru ca ii sunt aduse toate pe tava, dar viata ei este in mana celui ce aduce mancarea si apa. Pentru ca orasul este o imensa cursa, ca o insula a minunilor, unde, dupa ce toti cei placaliti vor intra, lumina se va stinge si ai sa vezi ca nu exista minuni facute cu bani sau pentru bani si ai sa vezi cum portile orasul vor fi inchise si n-ai cum sa mai iesi si nici unde sa te duci.

In oras sunt inghesuiti un numar mare de oameni care nu au posibilitatea si nici abilitatea de a-si procura singuri resursele vitale vietii – apa, hrana si energia. Ultima nu este strict necesara intr-un mediu rural, dar la oras devine vitala. Imaginati-va viata intr-un oras fara curent- puteti vedea aici o mica anticipare a acestei situatii.

Dupa Marea Depresiune ce a urmat Crahului din 1929, in 1930-1940, au murit de foame si de alte cauze legate de foamete 3 milioane de persoane. In America in 1790, 5% din populatie traia in orase, in 2012, 80% traieste in orase. In Romania in 2012 55% din populatie traieste la oras.

Cateva date extrase din lucrarea Pericolul urbanizarii scrisa de Prof. Dr. Ing. Theo Kotler:

Orasul se extinde si va cuprinde in curand intreaga populatie a planetei. Secolul 21 este secolul urbanizarii. In 2001 din 7 miliarde de locuitori ai planetei, 2.8 miliarde traiesc la oras, iar in 2015, 3.9 miliarde vor trai la oras. Deja din 2007 sunt mai multi oameni care traiesc la oras decat la tara. In Europa 76 % din populatie traieste la oras. Niciodata in istorie rata nu a fost mai mare.

Numarul oraselor cu 10 milioane de locuitori sau mai mult creste: in 1950 erau 4, 1980 -28, 2002 -39, 2015 -59. Se ajunge la magalopolisuri cu peste 60 de milioane de locuitori – Avem deja in estul Americii Boston, New York si Washington si in vest Los Angeles, San Francisco si San Diego.

Sursa: Colaps.ro

Exit mobile version