Site icon gandeste.org

Nigel Farage: Romani ati renuntat la independenta si v-ati vandut democratia, intrand in UE! Ce ne asteapta in 2013?

Europarlamentarul Nigel Farage le dă un sfat românilor: Treziţi-vă şi faceţi ceva!



“[…] Noi am intrat in clubul european acum 30-40 de ani… Deceptia noastra consta in faptul ca noi am intrat in ceva care se referea la liberul comert, la cooperare si la buna vecinatate. Lucrul acesta avea o logica. Dar la fel ca in cazul comunismului, care a fost ideea frumoasa din spatele federalizarii Europei [?!. n.n.], constatam ca drumul spre iad este pavat cu intentii bune. Am devenit din ce in ce mai sceptic in anii 90. Dar momentul cheie pentru mine a fost in 2005. Exista o Constitutie Europeana creata de Valery Giscard d`Estaing, un fost presedinte francez, si a fost supusa la vot in Franta, iar francezii au spus nu [traducerea din subtitrare este pe dos si este eronata, n.n.]. Apoi a fost supusa la vot in Olanda si oamenii au dat un vot coplesitor impotriva. M-am gandit ca asta e, integrarea politica in UE va inceta, pentru ca electoratul si-a spus cuvantul. Dar, in mod infricosator, aici, in acest Parlament, au decis sa o “rebranduiasca” sub numele de “Tratatul de la Lisabona“, dar sa pastreze aceleasi prevederi si sa o treaca fara a mai fi nevoie de referendumuri. Atunci mi-am dat seama ca UE nu mai este un club de state suverane care sa lucreze impreuna, ci devenise, oarecum, o dictatura.

De atunci am fost un oponent virulent fata de UE si fata de ideea ca 500 de milioane de oameni ar trebui sa fie guvernati de birocrati nealesi. Si, sincer, cele mai rele previziuni ale mele s-au adeverit. Am vazut cum un prim-ministru italian a fost dat la o parte de “batausii” de la Bruxelles, apoi am vazut un prim-ministru grec care a fost inalturat de “batausii” de la Bruxelles, si am vazut si cum in tara dvs., care a organizat un referendum, invalidat de cei de la Bruxelles. Aceasta idee de a lua toate tarile din Europa si a le reuni intr-un stat european cu oconducere birocrata este clar ca nu va functiona!

[…] Cei care cred in proiectul UE sunt niste idealisti. Este foarte bine de a fi idealist, dar ideea de a aboli niste state, de a-i reuni pe toti sub o noua identitate europeana se poate face numai daca vor si oamenii. Dar nu exista nicio dovada ca cineva, in vreunul din statele membre, ar dori sa aboleasca democratia si sa transfere puterea Comisiei Europene si celorlalte institutii oficiale, de aici, de la Bruxelles.Exista un avertisment al istoriei in Europa in acest sens, si el se numeste Iugoslavia. Pentru ca, in anii 20, noi am luat mai multe state balcanice, le-am fortat sa se reuneasca intr-unul fara consimtamantul popoarelor si asta a dus la razboaie civile cumplite in ultimii 20 de ani si la moartea a zeci de mii de oameni. Si acest proiect european este la fel de periculos. […]

Nu cred ca Angela Merkel sau Germania moderna au ambitia sa domine Europa, dar cred ca, din intamplare, de cand a inceput criza in 2008, de cand a devenit clar ca zona euro nu poate functiona fara un transfer masiv de capital de la tarile nord-europene catre cele din sud si, avand in vedere incompetenta liderilor de la Bruxelles, si lipsa lor de carisma si de aptitudini de conducere – si aici ma refer la Dl. Barroso si Dl. Van Rompuy, care nu prea impun respect – si cred ca de aceea Dna Merkel a intrat in actiune. Si sincer, acum, cred ca ea este cea care conduce Europa. Iar acum cateva saptamani a fost la Atena, unde a fost primita de catre oameni imbracati in uniforma nazista, cu zvastici si salutand ca nazistii [in semn de protest, n.n.]. Este uimitor ca un proiect care era menit a uni Europa a despartit acum zona euro in partea de nord si cea de sud. Si acum sunt animozitati intre partile de nord si de sud.

– Si cum credeti ca va fi viitorul, in aceasta situatie?

– Foarte rau! Voi, in Romania, puteti fi fericiti ca nu faceti parte din zona euro. Si, pentru Dumnezeu, nici sa nu intrati in ea! Eu cred ca in tarile sud-mediteraneene sunt retete care a fost aplicate pentru niste economii care sunt deja intr-o spirala descendenta, ratele somajului ajungand pana la 60% la tineri. S-a dat impresia ca e o democratie si s-a creat senzatia ca tu, ca si elector, poti sa-ti votezi viitorul, dar toate acestea au disparut si avem tot mai multi oameni care au ajuns la disperare. De aceea cred ca riscul, de acum, este sa vedem in sudul Europei nu doar demonstratii, ci si violente,  sincer, cred ca la un nivel pe care nici nu ni-l putem imagina… […]

Am fost in Romania la putin timp dupa integrarea in UE si nu am avut nicio indoiala ca oamenilor nu li se spusese adevarul cu privire la ceea ce este Uniunea Europeana. Modul in care s-a reactionat la referendumul din vara acestui an ma face sa spun: ”Bun venit in clubul european, Romania! Tocmai ce ai renuntat la independenta, ti-ai vandut democratia, iar oficialii si oamenii tai politici sunt acum extrem de bogati astfel incat nu le pasa deloc ca dvs, oameni muncitori, decenti, vreti sa traiti intr-o democratie, nu mai aveti asa ceva, fiind transferata (decizia) la nivel european, asa ca treziti-va si faceti ceva in aceasta privinta! (…)

Ceea ce a facut Romania acum 20 de ani a fost sa iasa dintr-un sistem centralizat nedemocratic, comunismul, ati avut cativa ani in care v-ati guvernat singuri iar acum v-ati alaturat intr-o forma updatata, ceva mai moderna, a aceluiasi vechi sistem comunist. Romania, ca toti ceilalti, a devenit acum o provincie a acestei noi puteri europene, o provincie in care votul si democratia nu conteaza. (…)

Trebuie sa fiti multumiti ca, spre deosebire de alte tari, ca Grecia, Spania si Portugalia, nu sunteti in zona euro, pentru ca, in acest caz, nu doar ca ar trebui sa platiti inapoi sume uriase de bani (catre FMI si UE – n.n.), dar ati fi si blocati intr-o moneda puternic supraevualata. Asta e macar un avantaj pe care-l aveti. (…)

Ma tem ca amploarea recesiunii din Europa e mai mare decat a crezut oricine si nu va trece prea curand, criza din zona euro probabil va mai dura un deceniuFMI si alte institutii creditoare ar trebui sa regandeasca termenii de rambursare a datoriilor (statelor debitoare – n.n.). (…)

In ceea ce priveste zona euro, odata ce tarile vor iesi din ea, vor putea sa-si devalorizeze monedele si sa redevina competitive si astfel am putea vedea niste semne de revenire la tarile meditareneene. Problema va fi haosul pe termen scurt provocat de destramarea zonei euro. (…) Sincer sa fiu, nu vad niciun motiv de optimism, cred ca programele de austeritate vor continua, ”batausii” de la Bruxelles vor avea grija sa se intample asta si cred ca ne asteapta pe toti niste ani foarte grei. (…)

Acesti tipi (Van Rompuy, Barroso – n.n.)care au putere absoluta asupra modului in care traiesc 500 milioane de oameni, nu au fost alesi, ci au fost numiti, de prietenii lor, de clasele lor politice, deci nu au nicio legitimitate.

Toata aceasta constructie se va prabusi, caci nu poti construi un stat fara sprijinul activ al oamenilor din Europa. Noi am intrat in UE pornind de la premise false, crezand ca va fi ceva diferit, iar acum sute de milioane din Europa spun ca nu vrem aceasta Uniune asa cum arata ea acum,vrem ceva diferit, mai bun, o Europa bazata pe comert, cooperare, nu una in care predam controlul economiilor noastre si guvernarea vietii noastre. (…)

– In discutiile europene legate de bugetul UE, presedintele Romaniei spune ca suntem prea mici pentru a mai cere bani, pe cand premierul considera ca ar trebui sa cerem mai mult. Care credeti ca are dreptate?

Niciuna din pozitii nu e corecta. Daca politicienii romani cred ca UE e un lucru bun, pentru ca va va da bani, atunci ei, de fapt, v-au vandut pe voi, au vandut independenta si libertatea voastra, doar pentru niste cash care sa ajunga pe termen scurt. (…) Discutiile legate de bugetul european arata, de fapt, cat de divizata este Europa. Pana la urma, tarile mari conduc UE in acest moment, iar tarile mici au foarte putine de spus... Unele continua sa primeasca niste bani, altele nu, dar asta e Europa acum, condusa de marile tari, de sefii cei mari si de oameni pe care nu-i poti vota. Discutia despre a primi ceva mai multi bani pentru a fi mai bine pentru Romania e periferica.

Cum poate fi bine pentru Romania daca primiti ceva mai multi bani, candtocmai ati tinut unreferendum national pe care Bruxelles-ul l-a anulat? Cum poate fi asa ceva acceptabil?Este mai bine, sincer, sa fii mai sarac, dar liber. (…)

– Credeti ca anul viitor va fi mai rau decat cel prezent, in termeni economici?

– Cred ca riscul unei crize bancare puternice este inca foarte real. Nu stiu daca se va intampla in 2013, insa riscurile care planeaza asupra economiei europene sunt mai mari decat o potentiala crestere.

– Daca ati fi mesagerul celor 7,5 milioane de oameni care au votat la referendum, ce ati transmite lui Barroso et co?

– Le-as transmite ceea ce le-am mai spus deja pana acum: sunteti niste oameni rai, niste ”batausi” care ignora votul negativ din referendumurile din Franta, Olanda, ati ignorat cele doua referendumuri din Irlanda, ati inlaturat un premier grec, unul din Italia, iar acum ignorati vointa poporului roman. Dar stiti ceva? Nici macar nu ar pleca urechea la asa ceva, pentru ca nici ca le pasa, nici cat negru sub unghie!

sursa: antena3.ro

Exit mobile version