Site icon gandeste.org

Marul-otravit ! Rusia este de acord cu Unirea României cu Republica Moldova dar pune o condiție inacceptabilă…

Marul-otravit! Schimbare de strategie la Kremlin. Proaspăt întors de la Chișinău, omul lui Putin, Aleksandr Dughin, a ajuns la o concluzie dură pentru geopolitica Rusiei: Basarabia se va Uni cu România. Se pare că bursele oferite de statul român, au reprezentat o armă cu mult mai puternică decât tancurile rusești din Transnistria. România a investit în oameni, în cultură, în timp ce Rusia în gloanțe, lucru care a făcut ca intelectualitatea moldovenească să spună un NU clar Rusiei.

Având în vedere iminența și ireversabilitatea procesului de Unire dintre cele două state românești, Rusia adoptă o nouă strategie.Vocea Rusiei, portavocea administrației ruse, prin intermediul politologului Kremlinului, Aleksandr Dughin, afirmă că problemele teritoriale ale României se pot soluționa prin Unirea cu Republica Moldova.Până aici totul frumos, dar ca de fiecare dată în istorie, se dovedește că mărul întins este unul otrăvit: acest lucru trebuie să se facă în interiorul Comunității EuroAsiatice, prin renunțarea de către România la spațiul european și cel euro-atlantic.Important este că Rusia s-a împăcat cu gândul pierderii Basarabiei către România însă acum încearcă o altă strategie- promovarea în România de mesaje anti-europene, cele care au avut un așa mare succes în Republica Moldova.„Dacă România va adera la CEEA, atunci ar putea să se unească într-adevăr cu Republica Moldova și, totodată, să-și rezolva multe din probleme economice cu care se confruntă”, a declarat Dulghin în cadrul unui interviu pentru Vocea Rusiei.

Strategia Rusiei nu poate de roade și nu poate fi tratată decât cu un zâmbet din moment ce în România salariul mediu este de două ori mai mare decât în Rusia și de vreo patru ori mai mare decât în așazisa comunitate EuroAsiatică.Rusia nu poate oferi României bunăstare iar strategia de învrăjbire contra Europei nu va putea da rezultate așa cum a dat în rândul comuniștilor moldoveni.În România specimene precum Voronin nu au existat și nici nu vor exista în parlament sau în vârful ierarhiei politice.Rusia merge și mai departe și elogiază pe români, așa cum nu a mai făcut până acum niciodată:Aleksandr Dughin: România se află în mod clar la periferia Uniunii Europene, în tabelul rangurilor ea se află mai jos decât asemenea state defavorizate precum Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda. Atitudinea față de români în Europa este una distorsionată, negativă. O întreagă națiune este judecată după unele cazuri de corupție.  Este o situație rușinoasă pentru o națiune care posedă o mare cultură ortodoxă! Societatea românească este, de fapt, una dintre cele mai interesante, profunde, intelectuale și spirituale societăți europene apropiate nouă.

Consider că integrarea României în spațiul eurasiatic ar putea avea loc sub semnul identității ortodoxe și culturale. În componența Comunității Euroasiatice, România va fi capabil nu numai să-și rezolve problemele economice și teritoriale, dar și, ceea ce e foarte esențial pentru identitatea națională, va fi primită cu bucurie, va tratată ca partener egal.Practic ce spune Rusia: nu ne mai ajunge Basarabia, vrem și România înapoi. Mesajul este însă clar: mai bine codaș la oraș decât fruntaș la sat.

Autor:Marius Dorin Lulea
Sursa: vox.publika.md

Exit mobile version